Sivut

sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

FC Inter-VPS: treenikevään myllytys


Alkavan kevään aurinko siivilöityi Kupittaa vitoselle, kun FC Inter ja VPS hioivat pelikuntoaan tulevaa ja jo kevyesti cupin osalta alkanutta futiskautta silmällä pitäen. Bussi tussahti hieman kahden jälkeen Kupittaan cittarin kupeeseen ja Liliu oli ehtinyt tinttaamaan pallon kerran vaasalaisten maalin, kun katraamme saapui kentän laidalle.

Inter kierrätti jonkin verran kokoonpanoa. Normikokoonpanosta poiketen maalilla peliä johti pitkästä aikaa Henrik Moisander, Juuso Hämäläinen ja Rick Ketting luutivat keskuspuolustuksessa ja keskikentän keskustassa avasivat Roope Kantola ja Anthony Annan.

Pelin painopiste oli VPS:n päädystä. VPS pyrki rakentamaan peliään oman pään kautta, mutta Interin prässi toimi kohtalaisesti, jolloin vaasalaisten hyökkäyspeli usein tyrehtyi pallon menetykseen. VPS:n koneessa tuntui muutenkin olevan vielä kuluneen talven jäljiltä karstaa, sillä noin 30 pelatun minuutin jälkeen jonkinlainen slowmotion -mode iski vaasalaisten liikkeeseen ja terävyyteen.

Inter oli ottelussa kevyemmällä jalalla ja korkeammalla pompulla liikenteessä


29 minuutin kohdalla vaasalaiset rokottavat pelin tasoihin Interin puolustuspään virheestä. Samba Sillah pääsee Moisanderille suunnatun syötön väliin ja tasoittaa pelin. Tilanne on toistua hetken päästä ja Interin puolustuksessa ei vaikuttanut aivan kaikki viestilinjat olevan etenkään ensimmäisellä puoliajalla auki, mutta toiselta takaiskumaalilta vältytään.

Kevin Kouassivi-Benissan taituroimassa

Kentän reunalla ehditään käymään futismaailman ajankohtaiset asiat, kuten koronaviruksen leviäminen ja onnistumiset EM-kisojen lippujen hankinnoissa ennen kuin sinimustien maali-iloittelu alkaa. Kello juoksee kolmeakymmentäkuutta, kun Timo Furuholm karkaa laidalta. Furuholmin katse tutkailee syöttöpaikkaa keskeltä samalla, kun hänen lapikkaastaan pallo lävähtää maalin kattoon. Furuholmille jätetään muutaman minuutin päästä uudelleen tilaa rankkarialueen rajalla. VPS:n puolustus peittää laukauksen, mutta ottelussa pirteästi pelannut ja lähes kaikkialle ehtinyt Taiki Kagayama jysäyttää riparin voimalla maaliin.

Taiki Kagayama karkuteillä


Väliajan kahvit, pullat ja pillimehut nautitaan paljain sormin ennen kuin toinen puoliaika koittaa.

Toisen puoliajan alussa Kagayama prässää VPS:n puolustukselta pallon, livahtaa karkuun ja tyylittelee Interille jo 4-1 johdon. Kevin Koussavi-Benissan pääsee Furuholmin vapauttavan syötön jälkeen myös maalinteon makuun ennen kuin Kagayama on taas karkuteilla ja pallo maalin katossa. Kagayamalle tämä tarkoittaa hattutemppua.

Sinimustat saivat hyydytettyä VPS:n hyökkäyspelin


Vaihtoruletin keskellä maestro itse eli Furuholm käy vielä siirtämässä laidalta tulleen keskityksen verkon perukoille ja ottelu päättyy 7-1. Turun sinimustalla puolella päästään nauttimaan raikkaasta kevätilmasta kevein mielin, kun taas vaasalaisten on parempi koukata kotimatkallaan apteekin kautta.

Viinikuvaus: keväisen kevyt ja helppo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti