Sivut

sunnuntai 22. syyskuuta 2019

Ilves-FC Inter: pystivainu

Ilveksen ja FC Interin kuntokäyrät sojottivat vastakkaisiin suuntiin, kun Turun sinimustat hakivat niskalenkkiä Ilveksestä, jolla hiekka upotti jo mestaruustaiteilun alla. Ilves otti nurkkaanajetun asemansa kuitenkin villipedon lailla vastaan.

Ilves painoi pelin heti alussa Interin päähän ja pystyi katkomaan tehokkaasti Interin vastaiskut. Interin pelinrakentelu puuroutui ja sen kuva oli Filip Valencicin pitkät pelin avaamiseen pyrkivät kuljetukset, joiden juoksutus ei päässyt karkaamaan villikissojen kynsien alta. Ilves piti pakan tiivinä ja pysyi alusta asti raskaasti pelin päällä.Tammelan stadionilla käytiin veikkausliigan mestaruustaistelua tiivistänyt kamppailu


Ilves oli kevein käpälin liikkeellä ja Inter joutui tiiraamaan kikkakirjastaan kaikki alaluvut saadakseen keltapaidat pysäytettyä. Ilves pääsikin useaan otteeseen pommittamaan palloa vaarallisista erikoistilanteista kohti Henrik Moisanderin vartioimaa maalia. Sinimustien huojennus oli käsinkosketeltavaa tuomarin vapauttaessa pelaajat puoliajalle 0-0 tilanteessa.

Ilveksen linimentit jäähtyivät joitain asteita ja Inter pääsi paremmin Ilveksen kanssa samalle vainulle toisella nelivitosella. Muutamia tilanteentapaisia nähtiin Interinkin puolesta, mutta Ilves näytti koleaksi taittuvassa sunnuntai-illassa laatua myös oman boksin sisällä. Aidosti vaaralliset sinimustien tilanteet jäivät piippuun. Pelin ylle alkoi nousta 0-0:n auraa.

Ilves oli raskaasti pelin päällä


Toisaalla tiedettiin kuitenkin paremmin. Neljännen erotuomarin vilkuttaessa ottelulle kolmea lisäaika -minuuttia palloa aseteltiin jälleen kutipaikalle Interin rangaistusalueen ulkopuolelle. Lauri Ala-Myllymäen painepallo putoaa kivasti Moisanderin nyrkeistä Tiemoko Fofanalle, joka flipperöi pallon maaliin ja vie kokonaiskuvaan peilaten Ilveksen ansaittuun johtoon, ja lopulta voittoon. Inter pystyy lopussa vielä lyhyeen painostusjaksoon, mutta sen villimmälle jengalle ottelu ei enää lähde.

FC Inter toi noin 50 vierasfania Tampereelle


Veikkausliigan mestaruustaisto tiivistyy Ilveksen voiton myötä. Jopa Tammelan stadionin kuuluttaja ottaa tilanteessa roolia hiillostamalla Timo Furuholmia ottelun päätyttyä Interin parhaan pelaajan palkinnon noutamisesta. Lempi tulee varmasti leiskumaan Turun ja Tampereen ratavarsilla, vaikka Ilveksen ja Interin kohtaamiset tällä sesongilla ovat lähes täysin varmasti nähty.

Viinikuvaus: karvan verran karvaampaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti