Sivut

lauantai 28. syyskuuta 2019

FC Inter - Honka: kalapaikoilla kolisee

Reilu 3200 katsojaa saapui Veritakselle jännittämään, miten väkevästi Veikkausliigan korvakannu pysyy FC Interin siimassa. Esport Hongalla oli myös mitalin ja europelien kiiltoa vieheissä. Tunnelma Turussa oli ilmeisen jännittynyt KuPS:n onnistuessa perjantaina tupsukorvien kesytyksessä ja vain voitto pitäisi jalokalan omissa käsissä.

Turussa taisteltiin mestaruudesta

Honka lähti väsyttämään tutun tiiviillä ja organinsoidulla pelillään. Inter nappasi taas pallon Tampereen reissun jäljiltä paikattuihin verkkoihinsa. Sen verran jokamiehenoikeus -henkeä oli pelisuunnitelmissa, että Inter pääsi melko helposti tuomaan peliä syvyyteen laitojen kautta ja vastakaikuna Hongan keskuspuolustajat sukivat kohopallot toistuvasti pois omasta kala-altaastaan.

Honka näytti vahvaa pelillistä identiteettiä


Interin hyökkäyspelin staattisuus ensimmäisellä puoliajalla nosti kylmää hikeä ohimoille. Karikatyyrinä: Inter sai ensimmäisellä puolijalla katkaistua Hongan hyökkäyksen, mutta potentiaalinen vastaisku kuivui kasaan, koska pelaajia ei löytynyt pelin päälle. Pallossa ollut Anthony Annan joutui kerimään pelivälineen takaisin omalle puolustuslinjalle Hongan kolistellessa uppotukkinsa takaisin sovittuun muodostelmaan. Honka oli tässä vaiheessa Demba Savagen neppailun päätteeksi ehtinyt jo 1-0 -johtoon.

Turkulaisittain ottelun juhlan puolelle jäi kannattajaryhmä Ultraboyzin ja Interin 20-vuotistaival


Toinen puoliaika oli Interiltä paremmanoloinen, vaikka Honka on heti alussa lähellä maalintekoa. Honka vetäytyy entisestään ja Inter puskee päälle. Inter meinaa pariinkin otteeseen nostaa saalin veneeseen, mutta tolpat kolisevat ja selkäevät heiluen maalit karkaavat.

Peli saa toisen Inter -karikatyyrinsä toisella puoliajalla, kun Alvaro Muniz painaa painavan kudin rangaistusalueen ulkopuolelta. Tim Murray saa pompotella palloa eteen ja sivulle, mutta Interin hyökkäjiä ei löydy haaskalle. Pian tämän jälkeen Murrayn vapa heiluu kulman jälkitilanteessa, mutta sinimustien osalta palloon painautuu vain sitä tapittavia kaitseita.

Honka loi uhkaa vastahyökkäyksillä


Yleisössä ja Interin pelissä on toisella puoliajalla hyvää henkeä, mutta Turkulaisia ei auta lauantai-illassa mikään ja vahvaa peli-identiteettiä näyttänyt Honka vie voiton. Anthony Annanin siivekkeet kolhivat lopussa vielä kaikkia valkoisissa paidoissa liikkuvia ja tuomarit saattavat miehen yli laidan.

Niko Markkula pommitti aktiivisesti Hongan boksia.


Interin uistin tarttuu niikseen väkevästi kiveen ettei se sieltä enää omin avuin Mestareiden liigaan löydä. Siima Eurooppaan ei muuten ole vielä katki ja pelattavaa riittää. Turkulaisittain hyvää oli ainakin Filip Valencicin kalamiehen elkeet ja pelit jatkuvatkin Valencicille tutussa pk-seudun kalapaikassa.

Viinikuvaus: Esportsia ja puuta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti