Sivut

maanantai 7. lokakuuta 2019

HJK-FC Inter: ryöstö

Hyisellä ja helsinkiläisittäin muodollista tunnelmaa hohkaavalla Telia 5G Areenalla kaitsettiin HJK:n ja FC Interin pallopeliä. HJK oli jo pullautettu mestaruus pelistä pois ja musta pekka -korttia tarjottin myös turkulaisille, kun mestaruus oli Kuopiossa katkolla.


FC Inter oli Helsingissä pakkovoiton edessä


Lievää yleisökatoa Telia 5G areenalla


Inter nappasi ottelussa isännyyden ja pallonhallinnan heti alkuun. HJK näytti väljähtäneen puoleiselta sekä katsomon että kentän puolella. Aleksi Paanasen paluu Interin keskikentälle toi hyvää juonikuutta pelin rytmitykseen. Paananen muodostikin erityisesti Filip Valencicin kanssa hyvän pelinrakentamisen väylän ottelun keskiöön.


Inter sai ottelun ensimmäisellä puoliajalla vaarallisia erikoistilanteita

 
Missä se on se Klubipääty, kun en mä kuule teitä -kaikuu turkulaisten kannattajakulmauksesta. Inter saa pari vaarallisenoloista vaparia rangaistusalueen rajalta ja Timo Furuholm kilauttaa pallon kertaalleen tolppaan, mutta pitkälti Petteri Forsellin kinttujen ja aivoitusten varassa ollut HJK välttyy takaiskuilta. Peli vaikuttaa sinimustien näkökulmasta hyvinkin voitettavalta, vaikka puoliajalle lähdetäänkin 0-0 -tilanteessa. Oman särönsä futisillan sinimustaan lasiin tuo Kuopiosta kantautuva 1-0 -surunvalittelu.


Petteri Forsell oli HJK:n näkyvimpiä hahmoja


Elias Mastokangas antaa nopean vaparin Aleksi Paanaselle. Paanasen ja Valencicin väylä huuhto kultaa. Vauhtiin pallon saava Valencic puikottaa Daniel O'Shaugnessyn, rynnii boksiin ja pamauttaa pienenevästäkin kulmasta pallon maaliin. Valencic lunastaa sen, mitä jätti Honka -matsin jäljiltä odottamaan. Inter siirtyy 0-1 vierasjohtoon.

Pelin henki muuttuu sikäli, että HJK -pääsee Interin maalin jälkeen aisoihin kiinni. HJK rikkoo Interin vastaiskujen aihioita pyörittämällä piirileikkiä, jossa potkitaan vuorotellen Valencicia jaloille. Henrik Moisander joutuu myös pelaamaan kauden parasta peliään, jotta HJK ei pääse tasoihin.
Savosta morsetellaan SOS:ää ja Hongan tasoitusta. Veikkausliigan mestaruustaistelu elvytellään henkiin ja henkeä näyttää myös Inter, joka saa kuin saakin pidettyä johtoasemansa HJK:n jahdatessa osumaansa.


Inter sai painia voitosta loppuun asti.


Ikuisuudelta tuntuvan lisäajan päätteeksi Jose Riveiron ryöstökeikka todetaan onnistuneeksi ja veikkausliigalle järjestyy sen ansaitsema huipennus.


Ryöstö. Veikkausliiga huipentuu 19.10 Veritaksella


Viinikuvaus: vieraan kaupungin mausteita kotikaupungin haaleaksi lantrattuun keitokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti