torstai 1. kesäkuuta 2023

TuWe-EuPa: euralainen visiitti

Raunistulan puitteissa oli mukavaa rouheutta ja elämänmakua, kun EuPa jätti hulppean Wembleynsä taakse ja saapui Turkuun TuWen vieraaksi. Parisenkymmentä katsojaa löytää istumapaikan kentän vierelle pystytetyiltä tukeilta. Huomaan myös, että tämä on kirjoittajan ensimmäinen visiitti kyseiselle kentälle. Kenties se on liian lähellä ollakseen totta. Bongaan jo Piikkiössä kaipaamani Daniel Korbelaisen TuWen kokoonpanosta, joten hyvä keitos oli kasassa.

TuWen ja EuPan ottelu oli melko tasaista vääntöä siihen asti, kunnes Antti Julin otti ohjat jalkoihinsa

Linjatuomari huomaa voimasanojen saattelemana kentällä vielä yhden poistettavan tötsän ja sitten peli voi alkaa. Peli on alkuun melko tunnustelevaa. TuWe on hienokseltaan enemmän pallossa. EuPa virittelee nopeita hyökkäyksiään painotetusti vasemmalta Aaro Nuijan kautta. Ensimmäiset laukaukset suhahtelevat EuPan Eetu Männistön vartioimaa maalia kohti, mutta hiljalleen vieraat saavat karstat varisteltua koneistostaan.

EuPan Antti-Pekka Ruohola on ensimmäisenä karkkihyllyllä, mutta Ruoholan keskeltä lähtevä sijoitus vierähtää maalin ohi. Tempo pysyy koko lailla sarjatasolle ystävällisenä. EuPan puolustuksessa Jonne Forsström palauttelee TuWen hyökkäysten jälkeen omiaan sanallisesti ruotuun. Reilu parinkymmenen minuutin kohdalla TuWen puolustus ei saa siivottua sen maalia kohti lähetettyä pitkää palloa selvemmille vesille ja vapaana lilluvaan syöttiin iskee ensimmäiseksi kiinni EuPan Samuel Nurmi. Nurmi tuuttaa itselleen tikin eteen ja sen jälkeen piiskaa matalan kudin TuWen maaliin: 0-1

EuPalla on maalin jälkeen muutamia lisämaalin paikkoja. Näyttävimmän esittelee Nurmi, joka riistää keskikentällä pallon ja ajaa hanakasti TuWen maali kohti. Nurmen pujottelu päätyy hyvälle maalisektorille asti, mutta TuWen Antton Broberg saa työnnettyä Nurmen sijoituksen maalin ohi. Pian tämän jälkeen toisessa päässä päästään keskustelemaan EuPan puolustuksen ja yleisön välillä siitä, että onko Raunistulassa VAR -tekniikka tai onko sellaista edes Eurassa? Nopeasti eskaloitunut tilanne, josta kotijoukkue kannattajineen pyytää käsivirheestä rankkaria, ei aiheuta tuomaristossa toimenpiteitä.

TuWe saan ensimmäisen puoliajan loppuun pientä paineentynkää EuPan maalille. Kaava maalille kulkee pitkälti Miska Rantamäen pystyjuoksujen kautta, mutta maaleja ei enempää ensimmäiselle jaksolle saada.

Yleisössä ei olla aivan tyytyväisiä pelin laatuun, ja sen syövereistä lentääkin aika lennokas haaste siitä, että yksi jäsenistä pystyisi hakemaan Halisista kentällisen 15-vuotta koksua käyttäneitä ukkoja, jotka pystyisivät haastamaan kumman tahansa joukkueen. Kommentissa on eittämättä pikku -värittelyä ja liioittelua, mutta jäämme odottamaan projektia.

TuWe sai toimitettua ensimäisellä jaksolla palloa EuPan maalille, mutta EuPa puolusti sinnikkäästi

TuWe ottaa kopissa aikansa ja aika on käytetty ilmeisen hyvin, sillä se tulee erittäin hyvin toiselle puoliajalle. TuWe liikuttaa hyvin palloa keskikentän kautta ja pakottaa EuPan puolustuskannalle. Tovin kuluttua EuPa ilmoittautuu mukaan myös toiselle puoliajalle, kun Matias Vallin kääntää oikealta laidalta pallon keskelle. Viekkaat euralaiset päästävät pallon vierimään ohitseen aina Ruoholalle asti, mutta kuti suhahtaa yli.

TuWe pitää ottelun langasta kiinni, vaikka sen hallinta hieman höllääntyy. Ariani Sobjani pistää parikin nättiä pystypalloa Korbelaiselle, mutta tasoitus antaa odotuttaa itseeään siihen asti, kunnes keskelle painettu syöttö pomppaa EuPan puolustuslinjan yli. Paikalle on Rantamäki, joka lennättää pallon komeasti takayläkulmaan: 1-1

Daniel Korbelainen vs. Eetu Männistö

Maalin jälkeen energiatasot nousevat ja peli herää henkiin. Loppuun nähdään melkoinen Antti Julin -show. Julin tällää ensin voimalla Eemeli Kerolan hankkiman rankkarin sisään: 1-2. Sen jälkeen Julin väläyttää melkoista kehon ja mielenhallintaa, kun hän nappaa vasemmalta tulevan keskityksen hallintaansa, ohittaa vähin kosketuksin ja palloa ilmassa halliten Brobergin ja puttaa pallon maaliin: 1-3. Eikä siinä vielä kaikki. Aivan ottelun loppuhetkillä Julin vääntää kuin Rooman Hercules tai Turun Ilkka Nummisto konsanaan pallon TuWen kenttäpuoliskolla itselleen. Julin ravaa sen jälkeen boksiin ja jättää jälkeensä muutaman punapaidan. Lopuksi Julin antaa viimeisen silauksen voimannäytteelleen ja hattutempulleen pakottavan painavalla laukauksella: 1-4.

Antti Julinin rankkari

Kaikki mitä Julinin maalin jälkeen Raunistulassa tapahtuu onkin sitten melko vähäpätöistä. Pinnat lähtevät Euraan.

Viini: roomalaista, turkulaiasta ja euralaista voimalientä