torstai 29. kesäkuuta 2023

FC Inter Turku 2-EIF/2: regionaalisti välieriin

Kupittaan ilmanala oli lähistöllä vaanineen ukkosen jäljiltä kuuman kostea, kuten Mombasa konsanaan. Turun Sinimustan puolen Cup-kapula oli siirretty FC Inter Turku 2:lle ja kisa-alustana oli Regions Cup. Palloliiton saunailtatonnien perässä oli myös nelosessa pelaava EIF/2, jonka nimestään huolimatta yleisössä tiedettiin olevan EIF:n kolmosjoukkue, sillä etelä-Suomen kolmosessa väijyi myös yksi EIF eli EIF/Akademi.

Inter piti EIF:n hyvin pihdeissään

Kuula vieritellään ottelun alkuhetkistä alkaen EIF:n puolelle pelilautaa. EIF vetäytyi hetkittäin hyvin syvälle omalle kenttäpuoliskolleen, mikä leikkasi helteen lisäksi osansa pelin temmosta. EIF:n pelikirjaan oli piilomusteella piirretty myös pikkukoiruuksia, joilla Interin peli-iloa pyrittiin hyydyttämään. Inter ei ottelun alkuhetkillä aivan paraatipaikoille pääsekään. Kymmenen minuutin pelin jälkeen Interin Kristian Palasen vapari koputtelee maalin kattoa. Sen jälkeen hikoillaan hieman vajaa vartin verran, kun ensimmäisen kerran helähtää. Gezim Voca pääsee koukkimaan pallon rangaistusalueen rajoilta mukaansa. Sen jälkeen Voca peippailee boksiin ja napauttaa pallon takakulmaan: 1-0

Pelin ilme ei sinänsä hirveästi muutu, kuten ei Vocan paikka ottelun parrasvaloissa. Inan vajaa puolituntia on pelattu, kun Voca on jälleen irti. Voca keinuttaa venettä sen verran, että EIF:n veskari Onni Rintamäki ottaa jo istuma-asennon, mutta Vocan laukaus karkaa maalin ohi. Seuraavaksi vapaata kaistaa kiitää Interin hyökkäyspelissä paljon mukana ollut Niilo-Olavi Puustinen, jonka laukauksen Rintamäki saa ohjattua maalin yli.

Oikeanpuoleinen liikenne

Inter pitää ottelun ohjakset käsissään. Oikealta laidalta nähdään useampikin tandem -ajo Ricardo Gilerin ja Jasper Yrjaksen polkemana, mutta EIF:n kunniaksi on sanottava se, että se saa imettyä hyvin vauhdin ja tilan Interin hyökkäyksiltä. Mitään ei ole kuitenkaan tehtävissä, kun aivan ensimmäisen puoliajan viime minuuteilla Voca lennättää vaparista pitkän matkan Boeingin kiitorataa noudattelevan kudin Kupittaan puoleiseen pyydkseen: 2-0. ”Härregud”, kuuluu vihreäpaitojen riveistä, mutta sillä ei ole tarkoitus ihastella Vocan maalia, vaan arvioida tuomariston linjaa, johon vierailla on yllättävänkin paljon kantaa otettavaksi. On tauon aika.

Lennonjohdossa kapteeni Gezim Voca

Kipsa on auki. Ohi fillaroiva kesämies kyselee oluen perään, mutta sellaista ei ole tarjolla. Sen sijaan makkara on jälleen niin priimaa ettei sellaista saisi edes Marsista, jos siellä kyrsää grillattaisiin. Kipsan väelle esitellään myös maltalainen Inter (Turku) ja Napoli -fani, joka lähtee Ultraboyz -aiheista kangasmerkkiä rikkaampana seuraamaan ottelun toista puoliaikaa.

EIF lisää kierroksia eikä ottelua tarvitse mennä läheskään loppuun asti ennen kuin se saa kulman. Paremmalle tontille pääsee kuitenkin hyvää jalkaa muutamankin kerran toisella puoliajalla näyttänyt Oliver Estlander, jonka maalintekomotiivit eivät kuitenkaan kanna tolppaa lähemmäksi. Inter kiittää EIF:n puolustukseen auenneesta lisätilasta hienolla kuviolla, jossa Elmeri Oksanen chippaa pallon linjan taakse Vocalle. Voca paikantaa keskeltä Yrjaksen, mutta Yrjaksen sisäteräpyyhkäisy karkaa maalin yli.

EIF:n erimielisyydet Samuli Stenmanin suuntaan saavat hieman koomisen lopputuleman, kun tammisaarelaisten kapteeni Kristoffer Lindman vaikuttaa syöksyvän pää edellä Interin puolustajan kainaloon. Sen jälkeen Lindman höpöttelee itselleen toisen keltaisen kortin. EIF:n Estlander haistaa pelinappuloiden uudelleen jaon yhteydessä etsikon ja hätyyttelee jälleen Aati Marttisen maalia: tolppa.

EIF sai rakennettua muutamia hyviä tilanteita toisella puoliajalla

Lindmanin ulosajon myötä parrasvaloihin nousee EIF:ltä myös kapteenin nauhan käteen saava ja neljättä kymppiä käyvä Jens Mattfolk, jota wikipedia kuvaa seuraavanlaisesti ”pelipaikaltaan puolustava keskikenttäpelaaja, mutta pystyi hallitsemaan koko kentän riippumatta pelipaikasta.”. Mattfolk tekee paljon fiksuja pelitekoja ja heittää yleisönkin suuntaan välillä nasakoita kommentteja esimerkiksi pelin temmosta. Pelin tempoa rytmittää myös Interin vaihdosta sisään tuoma Ali Yasin, joka veivailee jalan auki EIF:n boksissa: 3-0.

Aatu Leinonen ja Voca leikittelevät vielä ottelun loppuminuuteilla Lauri Hulkkoselle puttipaikan. Peli pistetään 4-0 -lukemissa kirjoihin ja kansiin.

Viini: viiden tonnin viini

PS: Blogin 2022 vuosikertaa on kovakantisena myynnissä esimerkiksi alla olevissa paikoissa (tai saatat löytää sen myös paikallisesta kirjastostasi):