Sivut

maanantai 5. kesäkuuta 2023

PIF-FC Jazz: Pajbackan patinaa

Puhelimeen napsahtaa tiedusteleva viesti siitä, että olisiko sunnuntain ratoksi suunta Paraisille. No sitten on ja Pajbackan tunnelmallisessa miljöössä petiään pitävän Piffenin kotipesä tulee korkattua tällekin kaudelle. Apetta tarttuu kioskista mukaan ja päivän väri on kaikkinensa punainen. Pelaajat astelevat kentän eri päädyistä kohtaamispaikalle ja matsi voi alkaa.

Piffenin kannattajasektorissa rahisevat marakassit. Pelin piirrellessä ensi vetojaan äänialassa alkaa kuulumaan myös Porin Jazzin kannattajalaulua. Asiasta merkittävän tekee se, että laulu vaikuttaa tulevan yhden henkilön äänijäänteistä, mutta yhtä kaikki, laulu on taukoamatonta. Jazz on enemmän pallossa, mutta Piffenin hyökkäyksissä terävä kärki. Jo kahdeksan minuutin kohdilla Luiyi Laguerre pyörii väkkäränä Piffenin boksin kulmalla. Laguerre hakee boksin sisältä Yoonis Musen, jonka matala kuti ui Rasmus Simulan kaltereiden välistä maaliin: 1-0

Piffenin hyökkäykset lähtivät terävästi

Jazz hakee vimmatusti tasoitusta heti maalin jälkeen, mutta nopeita tai helppoja ei Pajbackalla ole tarjolla. Yltiötehokkaan Firminonkin, joka oli blogin seurantalistalla, kuti suhahta oikealta ohi. 

Kotiyleisö heräilee samalla, kun kuvauskopin takaa kaikuu jo uusintana ”Oi Jatsi on niin ii-haa-na”. Firmino kiittää tuesta ja pakottaa lopulta yhden ruksin jälleen maalisarakkeeseensa, kun Etok Mmenie ensin pilkkii Firminon boksista: 1-1 ja pelikellossa 22 minuuttia.  

Merivesi ei kuitenkaan Paraisia pitkään kierrä, kun Laguerre pistää boksissa tanssiksi ja nasauttaa pallon uudemman kerran Jazzin verkkoon puolen tunnin kohdilla: 2-1. Sanalla sanoen on pakko todeta, että myös Piffenin rosterissa sellaista yksilötaitoa, jota kannattaa tulla  Kirjalansalmen sillan toiselta puoleltakin ihastelemaan.

2-1 ja syytä juhlaan

Vierestä kuuluva ”Pu-na-kel-tai-nen. Hyvä meidän joukkue!” luo perspektiiviä sille, että yksittäiset maalit tai ottelut tai kaudet eivät määritä jalkapalloseuran kannattamisen ydintä paljoakaan. Joskin Firminon toiseen maaliin irtoaa reaktiivisempi ”Ooo-o-o-o-oo-ooo”. Piffen ei saa Firminoa kuriin boksissa niin kuin ei mikään muukaan seura tai puolustus ja pelin on 2-2, kun tulostaululla tikittää 44 minuuttia. Pian sen jälkeen väliin aika lämpimäksikin eitynyt, mutta varsin viihdyttävä ensimmäinen puoliaika saa päätöksensä.

Kahvimukit pyörivät siirtokatsomon jalkatiloissa. Väkevällä otteella ottelua johtanut Samuli Stenman ottaa toisen puoliajan alkajaisiksi yhden filmauksen pois keltaisella kortilla. Puntit tasoittuvat, kun pian Jazzin riveistä anellaan vaparia ”Anna nyt tosta” -tyyliin. Stenmanin vastaus on yksiselitteinen ”En anna” eikä asia vaadi enempää keskustelua.

Voimistuva tuuli ja ilmeisesti vielä hiukan muhkurainen nurmi tuovat oman mausteensa otteluun. Olosuhteiden luomasta vaikeusasteesta huolimatta Jazzin Eino-Iivari Pitkälän pallollinen kyvykkyys pistää silmään. Piffen vaikuttaa paineistavan Jazzia tarkoitushakuisesti paiskaamalla palloa porilaisten selustaan ja juoksuttamalla kärkiprässiä omaan maaliaan kohti juoksemaan pakotettujen jazzilaisten kintereillä. Firmino katoaa hiukan pelistä, mikä paradoksaalisesti vaikuttaisi enteilevän hattutemppua. Sellaiseen temppuun brassi ei Paraisilla yllä. 

Pelissä oli väliin sen verran paljon vauhtia, ettei viheriö riittänyt

Oman kylän poika Aaron Westerlund saa aplodit jo lämmittelemään lähtiessään kuin Lionel Messi Barcelonassa aikanaan. Seuraavat suosionosoitukset Westerlund saa tömistellessään kentälle. Maalit on ottelussa kuitenkin nähty, mutta laulut eivät ole vielä laulettu. Eivätkä ne yksittäisen porilaisen ultran toimesta lopu Stenmanin ottelun loppua merkitsevän vihellyssarjan päätteeksikään. Pienen odottelun jälkeen Jazzin organisaatiosta huomioidaan aplodeilla myös kannattajan parisen tuntia kestänyt laulurupeama. Siihen on hyvä päättää futisviikko.

Viini: hyvä meidän viini  


PS: Blogin 2022 vuosikertaa on kovakantisena myynnissä esimerkiksi alla olevissa paikoissa (tai saatat löytää sen myös paikallisesta kirjastostasi):

https://kansallinen.fi/tuote/futista-ja-viinia-vuosikerta-2022/

https://www.booky.fi/tuote/jarno_rajalampi/futista_ja_viinia_vuosikerta_2022_tarinoita/978952651570


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti