Sivut

sunnuntai 18. kesäkuuta 2023

TuTo-LiePa: Pansion helle -spesiaali

Kisapuisto ei helteestä piittaa. TuTon ja LiePan naisten kolmosen matsi on ehtinyt muutaman askeleen jo ottamaan, kun kaarran Pansion kaksoistornien kupeessa sijaitsevalle parkkipaikalle. Varjopaikoille on tunkua, mutta kentän reunalle on myös täyteen paisteeseen asettunut TuTon kannattajajoukko. Peli kulkee hyvällä energialla eteenpäin ja kaksinkamppailut ajetaan loppuun, ja melko usein myös pieneen rikkeeseen asti.

Blogi joutuu sikäli epämukavuusalueelleen, että LiePan vihreiden liivien alta on hankala nähdä pelinumeroita, mutta sen verran röntgeniä on silmissä, että LiePan Johanna Koskiahteen peliä edistävät siirrot jäävät muistikirjoihin. Pelin edetessä LiePa on koko ajan enemmän ja enemmän pelin päällä. Vieraat saavat pitkienkin syöttöketjujen avulla avattua tiloja TuTon puolustuslinjan ja keskikentän väliin. Samalla TuTo ei saa keskikenttäänsä ihan samaan asentoon ja niinpä se joutuu hakemaan hyökkäyskaistaa enemmän pitkien puolustuksesta lähtevien pallojen avulla, jotka LiePan hyvän peliä lukeva puolustuslinja poimii.

Johanna Koskiahde rytmittämässä LiePan hyökkäyspeliä

LiePan hallinta tuloutuu parinkymmenen minuutin jälkeen, kun Amalia Härkönen juoksee oikealta lennätetyn sisäänpäin kiertävän kulmapotkun sisään: 0-1. TuTon kannustusjoukot tsemppaavat kotijoukkuetta mukaan peliin ja irtoaahan sieltä ilmoille myös klassinen ”Aina sama muija!” -huudahdus ennen kuin on juomatauon aika.

Peli pysyy pitkälti LiePan hallussa juomatauon jälkeenkin. Vasemmalla laidalla tikannutta LiePan Anni Kinnusta tavoitellaan ja juoksutetaan säännölliseen tahtiin. TuTo on paljon erikoistilanteidensa varassa, joihin löytyykin vahvaa jalkaa, mutta sopivaa kohdetta ei maalilta tahdo löytyä. Peli lähentelee jo puoliaikaa, kun LiePa saa kulman vasemmalta laidalta. Hyväksi havaittu kova sisäänpäin kiertävään kulmapotkuun perustuva variaatio otetaan jälleen käyttöön ja tällä kertaa se on Ida Luotonen, joka rynnii pallon katiskaan: 0-2.

LiePalla oli pakassaan toimiva kulmakuvio

Peli pistetään tauolle. Kesärauhan rytmit tunkevat Pansioon asti. Pelaajat hakeutuvat varjoon, janoiselle kirjoittajalle löytyy TuTon buffetista kylmää vissyä ja mankkaa pistetään päälle myös TuTon kannattajien joukossa.

Retkijakkarat suunnataan jälleen kentän suuntaan. LiePa nappaa ottelun narusta jälleen voimakkaamman otteen. Se laittaa edelleen pallon ja TuTon tekemään työt, kun tilaa ja omia pelikavereita tekonurmelta löytyy. Kesken LiePan hallinnan TuTo käy kuitenkin säikäyttämässä, kun eri puolilla pelikenttää aktiivisuutta ja hyviä pelitekoja tehnyt Oona Aaltonen lennättää vasemmalta keskityksen kohti puolustajien väliin juoksevaa Ada Välimäkeä. Välimäki ei saa kuitenkaan kunnon otsakosketusta puskuunsa, joten se karkaa maalin ohi.

Oona Aaltonen paineistamassa LiePan puolustusta

TuTo saa Aaltosen ja Välimäen masinoiman tilanteen jälkeen pelin näppeihinsä, mutta polttohommiksi menee, sillä LiePa rokottaa. Pallo pelataan vasemman laidan kautta Anni Kinnuselle, joka laittaa kauniilla laukauksella pallon Viivi Vatajan ulottamattomiin: 0-3 ja kellossa 66 minuuttia.

TuTon maalilla Viivi Vataja pääsee vielä esittämään pari urotekoa ja helle venyttää pelaajien etäisyyksiä ennen kuin erotuomari Pasi Uschanov nostaa pillin huulilleen viimeisen kerran. Muutamia tyytymättömiä murahduksia kuuluu katsomosta ja sitten estradi somistetaan seuraavaa ottelua varten.

Viini: jääkylmää kotikellarin syvyyksistä


PS: Blogin 2022 vuosikertaa on kovakantisena myynnissä esimerkiksi alla olevissa paikoissa (tai saatat löytää sen myös paikallisesta kirjastostasi):

https://kansallinen.fi/tuote/futista-ja-viinia-vuosikerta-2022/

https://www.booky.fi/tuote/jarno_rajalampi/futista_ja_viinia_vuosikerta_2022_tarinoita/9789526515700

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti