Sivut

torstai 23. maaliskuuta 2023

TuNL-Torre Calcio: nappulaliigan narutus

Some -kansa puhui ja illan päämatsiksi leimattiin TuNL:n ja Torre Calcion Suomen Cupin koitos. Perusteena napsahti vielä vinkkiboksiin vinkki, että Huuhkajien pelin ehtii katsomaan sitten Pikku-Torressa. Keli Kupittaalla oli suorastaan lämmin ja sekä rauta-aitojen taakse että siirtokatsomoihin tiensä löysi kolmisenkymmentä futiksen ystävää. Molempien joukkueiden alkuverryttelyssä on sellaista terävyyttä, että jatkopaikka selvästi kiinnosti. Ylimääräiset maalit pusketaan kelmeän keltaisessa valaistuksessa kylpevältä Kupittaa 5:lta syrjään ja peli voi alkaa.

TuNL:n ja Torre Calcion Suomen Cupin ottelussa päästiin nauttimaan erikoisefekteistä

TuNL ottaa ilon irti ottelun alussa, kun oikealta tuleva keskitys putoaa Torre Calcion puolustajien välissä passipaikkaa pitävälle Matias Kanniaiselle. Kanniainen ottaa pallon alas ja jysäyttää sellaisen ulkokierteisen mammuttilaukauksen Roope Saarikiven maalin takakulmaan, että verkot venyvät väkisinkin muutaman sentin: 1-0 ja pari minuuttia pelattu. Maalia myös juhlitaan asianmukaisella energialla koko joukkueen toimesta.

Torre Calcio torkuttaa vielä maalin jälkeenkin ja TuNL:n Pietari Eskola ehtii hätyyttelemään Saarikivea ennen kuin perinteisempi herätyskello pärisee vierasjoukkueelle ja se alkaa saamaan peliä uomiinsa. Vieraiden oikealla laidalla Albert Dibrani on jälleen aktiivinen ja keskikentän pohjalta peliä pyörittänyt Kalle Kankare löytää Dibranista aisaparin itselleen. Kertaalleen pallo pyörähtää TuNL:n maalin ulkoreunasta päätyviivan yli. TuNL:n hyökkäyspelissä menee säästöliekki päälle ja hetkittäin se tyytyy vain ottamaan syvältä puolustaen oranssipaitojen hyökkäyksiä vastaan.

Torre Calcion oikea kaista oli aktiivsessa käytössä

Torre Calcio on suvereenisti enemmän pallossa ja se siirtelee rauhallisesti pelivälinettä pelaajalta toiselle, mutta sitkeästi puolustavan TuNL:n holvi ei sille aukea. Pelin tempo pysyy melko leppoisana, mikä vaikuttaa sopivan paremmin TuNL:lle ja hiljalleen se kipuaa paremmin taas peliin mukaan. Torre Calcion Kankare pudottaa kertaalleen ilkeästi laskevan kudin hieman kauempaa kohti sinipaitojen maalin alakulmaa, mutta Heikki Räisänen saa työnnettyä sen maalipeltien ulkopuolelle.

TuNL:n itseluottamus selvästi kasvaa, kun se saa maalinsa varjeltua ja pikku kuittia alkaa myös lentämään vierasjoukkueen suuntaan. Katsomossakin heräillään ja otetaan ”tuomari on maksettu” -kortti käyttöön. Blogi ei lähetä tutkivaa journalistia tutkimaan asiaa. Pre-seasonin tappioitta hoitanut nappulaliiga pääsee maalin johdossa tauolle.

Toinen puoliaika lähtee hyvin samankaltaisella ilmeellä liikkeelle, mihin ensimmäinen jäi. Torre Calcio pitää huolta pallosta ja rakentaa kärsivällisesti peliä. TuNL:n vetäytyminen ja pelin hyydyttäminen vaikuttaa kuitenkin toisella jaksolla enemmän suunnitellulta kuin pakotetulta. Torre Calcio saa puolittaisia tilanteita keskityksistä ja erikoistilanteita, mutta TuNL:n maali on puolisentoista metriä suuntaansa liian pieni.

Yksi ottelun erikoishetkistä nähdään, kun Kanniainen asettuu laukomaan vaparia noin 35 metristä. Kolmen pelaajan muuri vaikuttaa ensin hiukan liioitellulta, mutta Kanniaisen kuti pamahtaa sellaisella voimalla maalia kohti, että vain Roope Saarikiven paraatipelastus estää lisämaalit. On aivan aiheellista kysyä, että kumpi kellottaisi maalitutkaan isommat lukemat: Kanniainen vai Joonas Meura?

...ja sitten sumu alkoi laskeutumaan

Kanniaisen kudin jälkeen ilma hieman jäähtyy ja ensin varovasti kentälle purjehtivat sumupilvet nielevät hiljalleen koko kentän sisuksiinsa. Minuutit alkavat hiljalleen puolin ja toisin painamaan. Niinpä pelimiehen elkein vaihdosta kentälle tullut TuNL:n Ramyar Khasrawikin pyytää palloa lähtökohtaisesti jalkaan eikä juoksuun. Pallon jalkaan saadessaan Khasrawi esittääkin muutaman näppärän pujottelun, jotka päättyvät kuitenkin siihen, että joku Torre Calciosta vetäisee kintuille.

TuNL valutti kärsivällisesti tiimalasin tyhjiin

Kortteja nousee puolin ja toisin. TuNL hakee pallon taakse systemaattisesti sen kaverin, joka saa paiskattua pallon kaikkein pisimmälle ja samalla se puolustaa sitkeästi. Sumu tihenee. Pallo viedään kentän toisen puolen kulmalipulle ja jostain sieltä, minne silmä ei enää voi nähdä, puhalletaan peli päättyneksi. TuNL jatkaa voittokulkuaan Suomen Cupissa.

Viini: sumuisen laakson Pinot Noir

PS: Blogin 2022 vuosikertaa on kovakantisena myynnissä esimerkiksi alla olevissa paikoissa:

tai voit kysyä tarjousta suoraan blogin somekanavissa!