Sivut

lauantai 4. maaliskuuta 2023

AFC Campus-FC RP: kuka maksaa?

Cup -romantiikka ja lukuisat vinkit erityisestä ottelutapahtumasta peittoavat pienen pakkasen ja pienet nietokset. Turku Energia -areena (os.Kupittaa 1) hohkaa valkoisena pimenevässä lauantai-illassa. Peli on poljettu jo käyntiin, kun ehdin paikalle. Ottelua seuraa arviolta satapäinen yleisö, joka on noin 95 prosenttisesti asettunut FC RP:n puolelle. Tosin viime vuoden peruja oli myös se, että vaikka ruskolaiset olivat dominoineet katsomoita, niin Campus oli kentän puolella vahvempi. Pientä rivalryn tynkää on myös seurojen välille syntymässä. Tiivistetään se vaikka FC RP:n kannattajakatsomosta kuultuun ”Me maksetaan teidän opintotuet” -huudahdukseen.


Täysin hypoteettista kuvituskuvaa siitä, mitä jossain olosuhteissa Kupittaalla olisi joskus saattanut tapahtua

Laskeudun vielä Rajupaja -areenan lumisenliukkaita portaita kenttää kohti, kun Campus iskee ensimmäisen maalin. Sen verran on Padel -kenttää ja rauta-aitaa edessä, että intuitiivisesti kuvailisin maalin näin: Ylioppilas X tuo palloa oikealta laidalta ja kääntää sen keskelle, josta Jerker Bäckström laukoo sen vähillä kosketuksilla maaliin.

-Ei haittaa! kuuluu FC RP:n kannattajakatsomosta

Ääntää lähtee katsomosta. Peli alkaa piirtyä myös kirjoittajalle. FC RP on pelin päällä ja sen pelissä selkeämpi rakenne, mitä Campuksella. FC RP hallitsee palloa ja Campus on enemmän vastaiskulinjalla. Kenties joukkueiden pre-season oli hieman eri vaiheissa. Tosin FC RP:n peli näyttää kokonaisuutenakin siltä, ettei projektimappia "Neloseen" ole missään nimessä syytä miettiä arkistoitavaksi.

Yleisestikin ottaen pelissä on kivasti vauhtia ja tunnetta. Ruskon futiksen juuret ovat myös kasvaneet paksuina, koska viereen ilmestyy junnukannattajaosaston jäsenistöä, jotka valitsevat paikkansa Campuksen kenttäpuoliskolta samasta syystä kuin kirjoittajakin: olemme kaikki haistelleet, että juuri siellä tulee tapahtumaan. Tosin olemme siinä mielessä väärässä, että Campus tekee myös seuraavan maalin. Anton Haahkola käy vääntämässä väkevästi pallon FC RP:n puolustukselta itselleen ja kääntää rintamasuunnan kohti Jesse Juutilaisen vartioimaa maalia. Vieraskannattajat huutavat rikettä, mutta Haahkola vähät siitä välittää ja pudottaa pallon kauniissa kaaressa maaliin: 2-0 ja kello käy 35:ttä minuuttia. Jos Mark Messier olisi ollut jalkapalloilija, niin tällaisia maaleja hän olisi tehnyt.

FC RP saa pelitapahtumiin peilaten ansaitsemansa kuitin nopeasti. Pallo jää FC RP:n hyökkäyksen päätteeksi etsimään omistajaan lähelle Campuksen rangaistusalueen rajaa, ja kukas muukaan kuin jo nimensäkin velvoittama Samuli ”Litti” Lehtinen nappaa sen jalkoihinsa ja hakee oikean jalkansa vapaaksi. Lehtisen takakulmaan räpsähtävässä ruoskassa yhdistyy Ruskon kannattajia referoiden Luka Modrićin visio ja potkutekniikka: 2-1.

Samuli "Litti" Lehtinen on laulunsa arvoinen


FC RP tuulettelee ensimmäistä maaliaan

Campuksen kannattajia pyydetään huutamaan Rupan kannattajille, mutta vicksit lienee jääneet kotiin. Silmiin pistävää on myös Campuksen veskarin Ville Kuusiston peli-ilo, jota Ruskon kannattajien elämöinti selvästi liekittää. Campuksen Haahkolalla koho nykii vielä uudemman kerran ennen taukoa, mutta karkuteillä olleen Haahkolan kuti vierii Juutilaisen maalin ohi.

Saan tipsiä tauolla siitä, että FC RP:n pelaajilta olisi mennyt virvokepullo ennen ottelua Ruskon kannattajien lämmikkeeksi. Tauolla tapahtuu myös sellaisia asioita, että FC RP:n kannattajatuotteiden myyntiä lienee syytä jälleen vauhdittaa. 

Toivotaan vilkasta kassavirtaa

Toinen puoliaika tikataan käyntiin. Varpaita hiukan palelee, mutta se on pieni hinta pelin viihdearvosta. Ääntää piisaa kentän laidalla ja provoa lentelee erityisesti Campuksen Kuusiston ja kapteeni Joonas Heinäsen suuntaa, mutta molemmat ottavat sanasäilää vastaan viikkopalkkansa edellyttämällä tavalla. Ruskon kannattajakatsomo ottaa hetkellisesti tuomaristoon positiivisen vaikuttamisen keinot käyttöönsä:

”Meidän lempi linjatuomari!”


"Meidän lempi linjatuomari"

Kaikkinensakin hyvin toimiva FC RP:n hyökkäystrio Oskari Kakko-Roni Salmi-Joona Suominen pitää Campuksen puolustuksen verkkarikankaan kimmoisana. Lopulta väistämätön tapahtuu, kun FC RP:n laitajaosto pääsee ensin rangaistusalueen kulmalta tälläämään kovan ja matalan kudin. Kuusisto laskeutuu näyttävällä jalkatorjunnalla kudin eteen, mutta Tuomas Oksa tällää paluupallon voimalla tolpan kautta Rajupaja -areenan puoleiseen katiskaan: 2-2 ja peliä on pelattu 54 minuuttia.

Kuusisto pääsee tuulettelemaan nollattuaan Kakon karkailun laidalta, mutta Kakolla on vielä jokeri taskussaan. Vaihdosta kentälle palelemaan päässyt Mbare Backman tuo pallo oikealta laidalta ja hakee Kakon tutkalleen. Kakko ottaa aikansa ja tilansa haltuun zeniläisellä mielentyyneydellä. Sen jälkeen hän joogaa vasurinsa vapaaksi ja sivaltaa pallon maalin. Mestaripiirros ja FC RP pääsee pelissä ensimmäistä kertaa johtoon, kun tiimalasin hiekkaa on valutettu 71:n minuutin verran. Melkoinen kääntö 2-0:sta 2-3:een. Kenties FC RP todella on isompi kuin maapallo?

Oskari Kakko vie FC RP:n johtoon

Katsomossa käydään kasvatuksellista keskustelua siitä, mikä on hauskaa ja mihin ei kannatta kiinnittää huomiota. Campus pääsee tappiolle jouduttuaan paremmin peliin mukaan. Yksi selittävä tekijä saattaa olla vaihdosta sisään tulleen Petri Rautiaisen kaulaa suojaavat villakankaat. FC RP:n maalille tulee useampikin ”vähältä” piti tilanne, mutta maalinteon funktio ei enää Campuksella aukea. FC RP voittaa ja ottaa välietapin Centrosta ennen seuraavia Cup-koitoksia. Campuksen Heinänen ehtii kiittämään vieraskannattajia vielä ennen kuin FC RP:n pelaajat saapuvat bondaamaan omiensa kanssa.

FC RP voittaaOn aika jättää suomalaisessa futisskenessä täysin poikkeuksellinen ottelutapahtuma jäähtymään Kupittaalle ja painella kotiin lämpimien juomien ääreen.

Viini: taisi olla Saarenmaata


Haluatko tukea blogia ja saada harvinaisen keräilykappaleen käsiisi? Blogin 2022 vuosikerta on tulossa painosta ja siitä voi käydä kirjoittajan kanssa katukauppaa ilmoittamalla kiinnostuksensa alla olevan linkin kautta (jokaiselle kiinnostuksensa ilmaisseelle tehdään tarjous viikon 10 aikana)

https://forms.gle/4ShC3bBYqBHcobjM7

tai 

kirja on tilattavissa esimerkiksi

booky.fi:stä ja Kansallisesta kirjakaupasta
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti