Sivut

sunnuntai 26. syyskuuta 2021

FC TPS U23-FC Åland: tupla ja kuitti

Bussipysäkillä käytiin keskustelua Teslan kiihtyvyydestä, ja Turun jokirannassa kansainväliset suumarkkinat köllötelivät lämpimässä auringossa, kun suuntasimme ruskan värittämälle Yläkentälle. Otteluvalinnasta napautetaan ensimmäinen kuitti jo kahvijonossa. Peli oli kuitenkin sen verran iso läntisen-Suomen kolmosen Turun lohkon nousukamppailussa, että taisteluparin kanssa lähdettiin hyvillä mielin retkelle ja ennen katsomon orsille nousemista asiaan kuuluvat Pokemonitkin ehdittiin nappaamaan.


Ruskaa ja futista

Peli lähtee vellomaan melko tasaisissa merkeissä. Virheitä vältellään puolin ja toisin, mikä osin hyydyttää pelin viihteellistä puolta. Silmään pistää myös vierasjoukkueen syömähampaan Rezgar Amanin peluuttaminen topparin paikalla. Vartin pelin jälkeen sattuu kummia. Ålandin Kingsley Ozgebe pamauttaa myöhässä ja voimalla TPS:n Severi Pöysää koiville. Pouria Notash laputtaa Ozgeben punaisella kortilla. Tuomio ei laskeudu Ozgebelle hyvin. Hänet joudutaan ensin hätistelemään pois tuomarin silmiltä ja sitten Notash käskyttää vielä järkkärin paikalle saattamaan suustaan yleisön kanssa kiinni jääneen Ozgeben pukukopin puolelle.


Näkymyseroja ja futista

Peli itsessään jatkuu aika tasaisissa merkeissä, vaikka TPS:n kertoimet varmasti ulosajon myötä laskivatkin. Varttisatasta viedään, kun pallo jää kulmapotkun jälkeen pyörimään FC Ålandin maalin eteen. Lopulta sinipaitojen puolustus tökkää sen Ali Yasinin jalkoihin ja TPS siirtyy ottelussa johtoon. Ennen taukokahveja Yasin ja Pöysä pelaavat Christian Linnalle puskutontin maalin eteen, mutta ylämittaiseksi kohoaa.


Ruuhkaa ja futista

Toisen puoliajan alkuun FC Åland tulee väkevästi ja marmorikuulaa pyöritellään parikin kertaa TPS:n maalin edessä, mutta kenttä ei kallistu oikeaan suuntaan. Lähemmäs pystyviivaa pääsee Yasin, joka Bamo Ahmadin tarjoilusta tärisyttää pallolla rimaa. Marginaalit pysyvät pitkään maalinmittaisina ja tunnelmaa kiehutellaan torikokouksen merkeissä ennen kuin Kabamba Kalabatama löytää Niklas Haritun FC Ålandin boksista. Harittu puristaa FC Ålandin kiripallon tyhjäksi ja peli on 0-2, kun viinipullon verran on kellossa.


Ilmalentoja ja futista

Kalabatama ehtii kertaalleen itsekin vielä lopun tiimellyksessä läpi, mutta Dan Sjöblom nappaa hienolla jalkatorjunnalla pitkän tikun. Lopussa FC Åland väläyttelee vielä yksilötaitoa ja kikkavalikoimaansa Yläkentän -yleisölle ennen kuin lähdemme taistelupari kanssa metsästämään Yangoa, jotta ehdimme kotiin puoliseitsemältä alkavaan futisrupeamaan. Pelin alussa saatu otteluvalinta -kuitti tuplataan muutaman voimasanan säestämänä katsomon puolelta vielä ennen kuin jätämme ruskassa paistattelevan Yläkentän päättämään läntisen kolmosen lohko B:n nousuajon kimurantiksi vetävän ottelun ja isännöimään sekä ritareiden että Turun kisaveikkojen kakkosjoukkueiden seuraavaa.


Pallo alas ja futista

Viini: värikäs, syksyinenEi kommentteja:

Lähetä kommentti