Sivut

keskiviikko 1. syyskuuta 2021

FC Inter 2-TPK: tasatappio

Aurinko oli palannut Kupittaalle ja kenties sateisen elokuun jälkeen olisi lupa odottaa vielä inkkarikesää. FC Inter 2 ja TPK päättivät osaltaan läntisen Suomen kolmosen B lohkon alkusarjaa. Molemmat joukkueet tarvitsivat kipeästi täyttä pinnapottia, mikäli mielivät jatkaa vielä ylempään loppusarjaan.

Sinänsä hyvä ettei buffettia ollut, joten ei tarvinnut käydä Jaakobin painia kahvin ja unenlaadun kanssa. Kello oli kuitenkin yli-ikämiehen ikään ehtineelle reippaasti myöhäisillan puolella. Pelin merkitys kuului heti ottelun alusta. Tekonurmelle ei tänä iltana ollut tultu ilottelemaan, vaan hammasta purtiin molemmissa leireissä.


TPK:n puolustuspeli oli hyvin organisoitua

Molemmat joukkueet pelasivat pitkälti maata pitkin. Inter oli pykälän verran enemmän pallossa, mutta TPK puolusti hyvin, joten hyvät maalipaikat merkattiin heti kortilla hankittaviksi. Puolisen tuntia se ottaa ennen kuin Interin Jarkko Kokkala on maalin edessä tavoittelemassa Yeesser Barbatan matalaa keskitystä. Kokkala on kuitenkin sen verran TPK:n puolustuksen puolinelsonissa, että pitkin ottelua tärkeitä torjuntoja ottanut Veli-Heikki Maunila saa kellahdettua pallon eteen.

Inter saa tuotua ensimmäisen puoliajan loppua kohti palloa paremmin syvyyteen ja se natisuttaa TPK:n puolustuksen ladon ovea. Kokkala on kolkuttelemassa uudemman kerran lautoja, kun hyvin pelatun kulmakuvion päätteeksi pallo laskeutuu rangaistusalueen kulmille, josta Kokkala virittelee volleytä, mutta Maunila pitää haat säpissä.


Jarkko Kokkala virittelemässä volleytään

TPK pitää kauhun tasapainoa yllä seuraavassa hyökkäyksessä. Kari-Pekka Koivunen jää merkkaamatta Interin puolustuksen keskellä. Koivulan kuti pomppaa ylärimasta takarautoihin.

Lopulta Inter löytää nipustaan oikein avaimen. Pallon kanssa läpi pelin hyvin toimeen tullut Anton Vyyryläinen kaivaa pallon oikealla laidalla ja kääntää sen keskelle, josta Kokkala on vallannut pitojen parhaan pöytäpaikan ja Kokkala sijoittaa pallon tarkasti maaliin.

TPK pääsee nostattamaan kotiyleisön karvat pystyyn pahemman kerran juuri, kun homma on menossa tauolle. Zachary Lee Sherman saa pitkän pallon laidalleen, jossa kaistaa on. Shermanin keskitys putoaa Andre Zayan juoksulinjalle, joka ohjaa pallon suoraan ilmasta maaliin. Tuomari päättää pelin tähän ja kotijoukkueelle jää varmasti hiukan pöhkö olo.


TPK valmistautumassa toiseen puoliakaan

Toisen puoliajan alkupuolella Interin puolustus hukkaa pallon. Tällä kertaa vieraiden kummitusjuna kuitenkin vain säikäyttää, sillä Linus Virkki venyttää tärkeän torjunnan. Kirjoittajan muistiinpanojen mukaan kudin ampujan selässä on sellainen numero, jota ei kokoonpanossa edes ole, joten vahva arvaus menee Zayan suuntaan ja aika optikolle laitetaan vakavaan harkintaan.

TPK:n puolustaessa tiiviisti Interin peli menee hiukan puskemiseksi ja fiilikset turhautuneen puolelle. TPK ruokkii tätä tunnetta hakemalla muutaman kerran pelin fyysiseen puoleen lätkätyyppistä lähestymistapaa. Pelin pirta sopii TPK:lle hyvin ja seuraavana vieteriukkona esiin pomppaa Joona Forsström, joka pääsee puolittain läpi, mutta tikka lentää vielä taulun yli. Tästä menee enää tovi, kun vaarattoman näköinen vääntö kääntyy juoksuksi Interin maalia kohti. Myös mysteerimieheksi jäävän pelaajan ulkoteräsyöttö päätyy takatolpalle Bujar Ahmetille, joka pistää kerholaisten legendaarisen nousujunan taas raiteilleen.

Inter reagoi tappioasemaan kahdella vaihdolla ja erityisesti Aron Valavaara tuo loppuhetkille kaivattua lisävauhtia Interin hyökkäyksiin. Ottelun odottaessa jo loppuaan loihtii Interin Vyyryläinen pelin tasoihin kulmahässäkän päätteeksi. Inter saa maalista hengen päälle ja alkaa armoton ravi kelloa vastaan. Valavaara saa aivan ottelun lopussa naputeltua pallon TPK:n puolustuslinjasta mukaansa ja pääsee koettelemaan Maunilaa. Maunila ryntää kaventamaan vaikeassa asennossa olevan Valavaaran maalintekosektoria ja laskee sormensa futissanakirjan kohtaan gamesaver.

Sateenkaaren päässä on Kupittaan juna-asema. Pisteet tasattiin.


Inter nousee tasapelillä yläloppusarjapaikalle, mutta lauantaina ei kruunalla tai klaavalla tule voittoa, vaan kolikon pitää jäädä pystyasentoon. TPK varmistaa joka kausittaisen nousunsa sitten kabineteissa.

Viini: rähinäviini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti