Sivut

lauantai 11. syyskuuta 2021

FC Inter-HJK: vain vähän tai ei ollenkaan jossiteltavaa

FC Interin syyskuun ensimmäinen kotipeli Veritaksella otti ekstranostalgiaa alleen, kun José Riveiro odotetusti ilmoitti kuluvan kauden olevan hänen viimeisensä Turun sinimustalla puolella. Kohtalon oikusta Interillä oli vastassa juuri HJK, jonka palkkalistoilta Riveiro oli muutama vuosi takaperin Turkuun jigitelty. Ottelun juhlavuutta lisäsi entisestään se, että Veritaksen terassin aidoille oli viritelty Interin lippuja ja lehtereille asti ounailtiin kauden ennätysyleisöä ja tämä aavistus piti lopulta myös kutinsa.

Kapteenit tekemässä, mitä kapteenit tekevät

Tunnelma Veritaksella on likipitäen kauden parasta. HJK ei kuitenkaan tullut Turkuun tunnelmoimaan, vaan stadilaisten tarkoitus oli latoa palloa maalin voittoon oikeuttavan määrän verran. HJK omii alussa pallon ja Inter liikkuu sen perässä. Peliä on käyty reilu viitisen minuuttia, kun Inter menettää pallon keskikentällä ja sen jälkeen tulee kiire. Filip Valencic saa pallon toppareiden väliin ja ohittaa Henrik Moisanderin, mutta ajautuu sen verran pieneen kulmaan, että lähtee pudottamaan palloa Roope Riskille. Riskin kuti tulpataan vielä kokoonpanoon palanneen Arttu Hoskosen toimesta, mutta sekä paluupallon osoitteesta että sitä seuranneesta Lucas Lingmanin tolpan kautta maaliin kiertävästä sutaisusta Klubi ottaa kaksi peräkkäistä osumaa bingo -riviinsä ja siirtyy ottelussa johtoon.

Inter saa maalin jälkeen hiljalleen kynttilänsä palamaan ja palloa jalkoihinsa. Timo Furuholm ehtii muistuttaa Valencicia yhteisistä vuosista ennen kuin reilu parinkymmenen minuutin pelin jälkeen Petteri Forsell saa tonttinsa hyvin illassa täyttäneeltä Anthony Annanilta pallon pariin kymmeneen metriin ja läväyttää sädetikkuja pöytään. Peli on tasan. HJK avaa heti maalin jälkeen porstuan oven ja tuuletusikkunat. Sinimustat kynttilät lähtevät lepattamaan HJK:n viedessä päättäväisesti pelin takaisin Interin päätyyn.


Martti ja Matti tekemässä, mitä Martti ja Matti tekevät

Varttisatasta tikittää, kun HJK repii muutamalla hyvällä syötöllä Interin pakan levälleen ja David Browne pääsee sihtaamaan ladon seinään. Moisander saa näppejään vielä väliin, mutta pallon mentävää tonttia ja palloa liikuttavaa liike-energiaa on sen verran, että HJK:n maalia ei estä mikään. Kelloon käännetään kymppi lisää, kun HJK saa jekutettua Interin puolustuksen väärille jalansijoille. Läpi on Jair, joka kopauttaa illan epäonnisimman miehen eli Moisanderin Henkan jalkojen kautta pallon kolmannen kerran Interin maaliin. Sen ihmeempiä ei ensimmäiseen puoliaikaan enää mahdu.

Inter muuttaa hieman ryhmitelmäänsä toiselle puoliajalla ja siirtyy kahden topparin linjaan. Interin peliin tulee lisää pitoa ja tuttuja elementtejä. Muun muassa Benjamin Källmanille alkaa löytyä rynnistyskaistaa ja HJK:n ensimmäisen puoliajan täysituuletuksen jälkeen tikkuja raavitaan jälleen. Toki HJK käy myös muutaman kerran hyvillä paikoilla, mutta nyt kentän kaltevuus ja tolppien kaaret eivät ole Klubille optimoituja.


Kannattajat tekemässä, mitä kannattajat tekevät

Kentälle energisesti sisään tullut Taiki Kagayama pääsee kokeilemaan kertaalleen, Alejandro Sainz pääsee kokeilemaan kertaalleen ja lopulta aivan lopussa F&F -akseli pääsee kokeilemaan kertaalleen, mutta mahdolliset rääppijäiset siirtyvät kuun loppupuolelle Helsinkiin pidettäväksi. Tunnelmallinen kauden ennätysyleisön tahdittama futisilta jättää lopulta aika vähän jossiteltavaa ja jotenkin tämänkertainen kotitappio putoaa tavallista pehmeämmin koloonsa sekä futiksen että elämän kiertokulussa.

Viini: viisasten juoma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti