FC Inter-AC Oulu: Interactionia

Turussa tuntui vellonneen jotenkin erikoinen futiksen suursäätila ennen runkosarjan viimeistä kotiottelua. Siksipä oli tervetullutta, että katse ja keskustelu saatiin kääntymään taas viheriön suuntaan, kun AC Oulu saapui vieraille Veritakselle. Viilenevä arki-ilta pääsi puremaan tavallista enemmän pääkatsomon tyhjiksi jääneisiin vihreisiin penkkeihin, joskin nelisensataa päätykatsomosta paikkansa ottanutta Futisapproa asettui vaa'an toiseen päähän.

Interactionia ja...

...Futisapproja

Rumpu ei vielä ensimmäisellä puoliajalla pauku, mutta torstai-illan erikoisena katsomosta alkaa kuulua hyvin ilmaa repivää espanjankielistä kannustus- ja solvaushuutoa. Peli itsessään lähtee aika tasaisissa merkeissä liikenteeseen, mutta kenties juuri vieraskielinen manaus iskee oululaisten ytimiin, sillä kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen AC Oulun veskari Yann-Alexandre Fillion luovuttaa pallon kuin noiduttuna Petteri Forsellille, joka napauttaa pallon maaliin. Tärinä ei ota ihan heti loppuakseen, vaan muutaman minuutin päästä Timo Furuholm ryövää pallon pelin rakentelua suunnittelevalta oululaispuolustukselta. Furuholm siirtää lahjan Forsellille, joka kääntää paketin vielä kertaalleen viime aikoina varsinaiseksi maalitykiksi yltyneelle Matias Ojalalle. Ojala saa etsiä pallolle sopivan päätepisteen tyhjänä ammottavasta maalista.

Interactionia tarjotaan vielä kotiyleisölle ensimmäisen puoliajan lopussa. Benjamin Källman ja Furuholm lähestyvät yksissä tuumiin AC Oulun maalia. Oulun pakiston välintulo jää kevyeksi ja pallo pukataan Aleksi Paanaselle. Paananen palauttaa sen vielä kertaalleen Furuholmille, jonka kuti pudottaa loputkin ovet ja ikkunat. Erotuomari Mattias Gestranius puhaltaa pilliin ja koittaa hetkellinen hämmennys siitä, että pitääkö maali vai tuleeko sittenkin sakkokierroksia. Gestranius on kuitenkin päättänyt vapauttaa pelaajat ylimääräiseltä puolenkentän pyörähdykseltä. Maali pitää ja puoliajan kahvit valutetaan kotijoukkueen johtaessa melko turvallisenoloisessa 3-0 -johdossa.

Oulu saa toisen puoliaja alkuun vahvan hallintajakson, jonka Inter kuitenkin hyydyttää kärsivällisesti. Tuntia tikittää, kun Forsellin lisäksi Källman ilmoittautuu myös ”kenties liian hyviä Veikkausliigaan” -koplaan katkaisemalla omalla kenttäpuoliskolla vierasjoukkueen syötöm ja rynnimällä kuin punttikuurilla käynyt Maradona kohti Oululaisten maalia. Källmanilta ei saada potkittua jalkoja alta eikä revittyä paitaa päältä. Lopulta Källman kääntää pallon kasuaalisti vasurilleen ja sijoittaa pallon Fillionin ulottumattomiin. Rumpu paukkuu taas, AC Oulu on lyöty ja keltapaitojen puolen tusinaa vieraskannattajaa on hiljennetty.

4-0 ja kansi padan päälle

4-0 maalin jälkeen oululaiset koittavat piiskata henkeä vielä otteisiinsa. Inter käy vielä muutamaan otteeseen koputtelemassa vierasjoukkueen ovia ja ylärimaakin. Peli liukuu kuitenkin päätökseensä asti tunnin kohdalla leimatuilla lukemilla. Kotijoukkueen kannattajat puhaltelevat käsiinsä sekä koleasti ilmasta että varmistuneesta yläloppusarjapaikasta johtuen.