Sivut

lauantai 19. syyskuuta 2020

Paluu Stade Louis II:lle: VG-62 – TPS U23

Kuparivuoren ympäristön parkki- ja hevosvankkuripaikat ovat täynnä. Naantalissa kesäkin kestää  pidempään ja pilvien takaa pilkistävä aurinko pakottaa riisumaan takin. Skandaalilehdistö tarttunee siihen, että joku vierasjoukkueen organisaatiosta jututtaa tuomaristoa juuri ennen matsia. Buffetissa jatketaan euron päiviä.

Kuparivuorella pelattiin tärkeistä pisteistä



Päivien lyhetessä panokset kovenevat. Tämä näkyy erityisen hyvin TPS U23:n otteista. Peli pakotetaan alussa VG-62:n päähän. Kotijoukkue yritetään nukuttaa heti alkuunsa

Ruhtinasten ja aatelisten lisäksi katsomossa on myös viikonlopusta nauttivia yksilöitä. Niinpä kotijoukkue saa taakseen hetkittäistä bassonkäheää kannustusta. Tästä tai jostain muusta syystä johdannaisena VG-62 kestää sinipaitojen rymistelyn ja pääse pistämään muutaman terävän piston korkealla pelaavan turkulaispuolustuksen taakse. Yksi näistä pistoista muuttaa olennaisesti pelin kulkua, sillä TPS-puolustuksen käsivirheen jälkeen pallo asetellaan ensin pilkulle maalitehtailija Veli Hartolan toimesta ja seuraavaksi pallo viedään keskipisteelle.

Videolla Veli Hartolan rankkari




Peli ja TPS rauhoittuvat hetkeksi. VG-62 ei totutusti hötkyile prässinsä kanssa, vaan pitää muotonsa kasassa. VG-62:n hyökkäyksen ja keskikentän yhteissävel kirjoitetaan sen verran hyvin samalle nuottiriville, että TPS:lle voidaan povata vaikeaa aamupäivää. Erityisesti VG-62:n Samuli Mikkonen on monessa mukana.

Ensimmäisen puoliajan lähestyessä päätepysäkkiään VG-62 joutuu jälleen kaivautumaan syvemmälle puolustuspoteroihinsa. VG-62:n veskari Mikael Salmela pelaa hyvää peliä ja napsii palloja sekä ylä- että alakulmista.  Puoliajan viimeisessä hyökkäyksessä TPS:n Onnipekka Pajula karkaa laidasta läpi, mutta pallon pyörähtäessä jalkaterän yli, vetäydytään puoliajalle VG-62:n johdossa.

Ali Yasin, joka kuvassa karkaa linjojen väliin, oli yksi vierasjoukkueen hahmoista

Toisen puoliajan alku kääntää pelin. TPS:n alati vaarallinen Ali Yasin pukkaa puoliajan ensimmäisen hyökkäyksen päätteeksi pallon oppikirjamaisesti nurmikosta pompauttaen maaliin.  Jatkoa seuraa seitsemän minuuttia myöhemmin, kun matala keskitys pomppii VG-62:n puolustuslinjan läpi. Pajula on haaskalla ja siirtää vierasjoukkueen johtoon. Mustapaidat liputtavat paitsiota, mutta linjatuomari ei, joten maali jää voimaan.

TPS saa hetken aikaa sarjana maalipaikkoja, mutta ottelu ei pääse repsahtamaan. VG-62 saa varisteltua puoliajalla ripustetut painot jaloistaan ja ilmeisesti sinipaidat nappaavat ne omiin pohkeisiinsa. TPS:n prässi kevenee ja peli näyttää jälleen tasaväkiseltä. VG-62 hyökkää aiempaa nähtyä enemmän pitkillä palloilla. Pääkohteena on Eetu Leppänen, joka painii palloista kiitettävästi, mutta VG-62:n hyökkäykset jäävät TPS:n linjan eteen, kun se on edellisissä otteluissa ollut vaarallisimmillaan linjan takana.

TPS:n puolustuslinjan edessä riitti toisella puoliajalla painittavaa


Viimeiseen vitoseen VG-62 saa puolittaisia tilanteita. Kirjoittaja ehtii jo kääntää kompassinnuolensa kohti Kupittaa 5:sen nousukilvoittelua, mutta palloliiton tulospalvelu kertoo vielä sen, että Eetu Kolu on kaunistellut vierasjoukkueen voittolukemia yhdellä maalilla. Sitä se ei kerro, että oliko kyseessä jälleen panenka, mutta koko ottelun lopputulema mutkistaa jo ennestään korkkiruuvin kieroa kilvoittelua sarjassa säilymisestä.

Viinikuvaus: vanhan pääkaupungin jäinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti