Sivut

perjantai 11. syyskuuta 2020

Kakkosdivaripaikasta tosissaan: MaPS-FC Inter 2

Pelin tärkeys on aistittavissa Taponkedon viilenevässä illassa. Kentältä kantautuvat äänen sävyt ovat painavia. Nyt pelataan tosissaan.

FC Inter 2 on joukkueista teknisempi ja hallitsee palloa. Punaisissa nutuissa pelaavat turkulaiset puskevat suoraviivasemmin eteenpäin, mitä aiemmin muistan nähneeni. 

MaPS puolustaa tiiviisti. Pitkät pallot ovat herkässä ja pelisuunnitelmassa on myös turkulaisen nuorison peli-ilon niistäminen kovuudella ja psyykkaamisella. Kovien joskin järjestäen puhtaiden taklausten päälle saadaan kuulla futissanaston ikivihreät

-Kiviä taskuun!
-Hame päälle!
-Ylös siitä!

ja kertaalleen kaikki jopa yhdessä ainoassa tilanteessa.  Voi olla, että kotijoukkueen haaveissa siinsi vielä nousukahinoihin päätyminen. Etenkin kun sen taskussa oli vielä matsit sekä Peimari Unitedia että FC Ålandia vastaan.


Kotijoukkue tuli rymistellen otteluun



Peli pysyy siistinä ja tuomarilla on hyvä ote matsiin. Tiukan paikan tullen hän puhuttelee pelaajia suoraan nimellä. Kovaa pelatessa välillä sattuu ja tapahtuu, mutta varsinaiset sikailut jäävät tutkan ulkopuolelle.

Inter pääsee lähemmäs MaPS:n maalia. Interin tuulennopea Hushyar Aftab tuo vaarantuntua peliin. Interillä on pari läheltä piti tilannetta, vaikkakin se ajautuu useamman kerran pommittamaan korkeita keskityksiä maalille. Korkeissa palloissa maskulaiset ovat juuri riittävän hyviä, jotta heidän maalinsa varjeltuu.

Hushyar Aftab oli Interin parhaimmistoa



Peli viedään puoliajalle maalittomana.

Toiselle puoliajalle peli lämpenee entisestään. 

Interin Joona Järvistö käy kertaalleen läpi, mutta ruuti on hieman vettynyttä. 75 minuutin kohdalla Luka Leskisen napakka kuti painuu maaliin. Osuma saattaa olla Interille iso, kun kauden päätteeksi maaleja aletaan puntaroimaan.

Kenties hieman ylikierroksilla ajanut kotijoukkue lamaantuu maalista ja ajautuu toviksi täysin pelin alle. Inter saa rauhassa siirrellä palloa pelaajalta toiselle ja haistella tiloja toiselle maalille. Vaikuttaa siltä, että pelitilannemaali on kotijoukkueelle liian monen lukon takana.

MaPS laittoi loppuun vielä kirivaihdetta silmään



Viimeiselle kympille MaPS saa kerättyä itsensä. Inter hieman naivisti antaa muutamia sivuvapareita kotijoukkueelle. Ottelun loppu meneekin viihdyttävään ja sykettä nostattavaan kategoriaan. Turkulaisten puolustus pelaa kuitenkin vahvaa ottelua eikä Onni Sillanpäälläkään ole lahjalistaa maskulaisille. Kari-Pekka Koivunen käy lähimpänä tasoitusmaalia.

Inter voittaa ja nousukarsintapaikka voidaan leimata kolmen kaupaksi. Parkkipaikalta pois kaartava Peimari Unitedin logoja kantava ajoneuvo kertoo myös oman tarinansa seuraavaan kolmeen viikkoon huipentuvasta läntisen Suomen huippukiinnostavasta kolmosdivarista.

Viinikuvaus: väkijuomaa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti