Sivut

maanantai 28. syyskuuta 2020

FC Inter-FC Lahti: kurssia kääntämässä

Turussa viikko käynnistyi kotimaisella huippufutiksella, kun FC Lahti matkasi FC Interin vieraaksi Veritakselle. Lahdella oli allaan napakka vierasvoitto SJK:sta ja Turun sinimustilla kotitasapeli FC Honkaa vastaan. Vaikka Interin voitottomien dominopalikoiden jono oli päässyt pahasti venähtämään, niin Honka peli antoi osviittaa siitä, että pian päästään palikat kaatamaan. Lahti vastustajana saattaisi sopia tähän pirtaan.


FC Inter-FC Lahti

Lahti lähtee alussa ennakkoluulottomasti prässäämään Interin pakkeja ja Interillä on vaikeuksia saada kontrolloituja hyökkäyksiä aikaseksi. Lahden pelaajista Mikko Kuningas tuntuu entisellä kotistadionillaan olevan taas pelipäällä. Kuningas löytää hyvin tilaa eripuolilta keskikenttää ja rytmittää siten vierasjoukkueen peliä. Interiltä edukseen erottuu Anthony Annan, jonka rauhallisuus ja järjestäen omille napsahtavat syötöt tuovat seesteisyyttä kotijoukkueen peliin. Tuomaristo vaikuttaa myös olevan jälleen pelin tasalla. Yksi kivi voi vierähtää sydämeltä.

Inter saa alun jälkeen pallonjauhantakoneistoaan käyntiin. Tilaa löytyy linjojen välistä ja pallokontrolli on hyvää. Timo Furuholm ja Jesper Engström saavat pari puolittaista paikkaa. Lahden Kari Arkivuo kellahtaa nurmen pintaan ja vaihdetaan pois. Se on viimeinen niitti: palikat lähtevät vyöryämään pienoisena jokerina Anthony Annanin jalasta, jonka ulkokierteinen puolivolley raivaa reittinsä oikeaan alakulmaan. Peliä on pelattu pykälän vajaa puoli tuntia. 


Sadettimet päälle. Kuivakausi päättyy


Lahti saa paikkansa reilu kymmenen minuuttia Interin maalin jälkeen. Eemeli Virta pääsee luvattoman helposti kävelemään boksiin. Virran kuti pomppaa Arttu Hoskosen jaloista Henrik Moisanderin ohjaamana tolppaan ja siitä takaisin keskelle. Maassa makaava Moisander saa luututtua pallon päätyrajasta yli. Onnetar näyttää olevan sinimustien puolella, kunnes Álvaro Muñizin ensimmäisen puoliajan päättävä kuti kolahtaa ylärimaan. Kenties onnetar onkin samoilla linjoilla kuin tuomaristo: antaa jätkien ratkaista paremmuutensa.

Anthony Annan oli sekä kentän pisimpiä...

..että ovelimpia


Toisen puoliajan alkupuoliskolla aiemmin maalia hätyytelleet Furuholm ja Engström löytävät samalle laiturille. Engström petaa Filip Valenčičin linjan puhkovan syötön keskelle ja Furuholm upottaa. Inter siirtyy 2-0 -johtoon. Veritas kuplii keveänä lyijyn raskaiden viikkojen jälkeen.  

Interin maalin jälkeen Lahti saa oman momentuminsa pistää pelin jännäksi. Trilleriksi asti ei valkopaitojen kerronta kuitenkaan ylly. Interin puolustuksen kolmikko pakottaa Lahden hyökkääjät riittävän etäälle kotijoukkueen maalista. 

Momentum palaa kotijoukkueelle, kun Benjamin Källman puskee härkänä keskeltä läpi, vaikka kärryihin pyrkii valkopaitaa. Patrick Rakovsky saa peitettyä kudin. Encore tulee, kun vaihdosta tullut Taiki Kagayama tarjoilee kulmapotkun jälkitilanteessa magiaa laidalla. Kagayama pujottaa suoraan ilmasta takavasaralla pallon puolustuksen avuksi laskeneen Dimitry Imbongon längistä ja painaa matalan keskityksen Lahden puolustajien ja veskarin väliin. Pallo pomppaa Källmanille ja Inter painelee 3-0 karkumatkalle. 

Messimäisiä otteita väläytellyt Kagayama pääsee vielä kertaalleen kokeilemaan niin sanottua Eurosport maalia, mutta Taiki -taikurin volley suhahtaa maalin yli. Tunnelmallisella Veritakselle sinimustat palaset loksahtava jälleen paikalleen. Sen kummempia ei Veritaksella tänä iltana tapahdu. Näin on hyvä.

Viinikuvaus: kepeästi kuplivaa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti