Sivut

maanantai 17. lokakuuta 2022

FC Inter Turku-SJK: ”helppoa ja kivaa”

Vähänpä kirjoittaja tiesi, mitä tulevan on pitävä, kun asteli hiukan vettä nauttineiden lenkkareiden kanssa ylös Veritaksen terassin portaita. Interillä ja SJK:lla oli panoksensa yksi ekstra kotimatsi tuleviin europleijareihin. Lisäksi Inter halusi varmasti pudottaa tappioputken gorillan niskastaan. Somessa voitto vaikutti vääjäämättömältä ja myös SJK:n voimakas rotaatio antoi lisää siimaa.

Peli lähtee varsin kivasti liikkeelle. Inter liikuttaa peliä edistävällä tavalla palloa ja pakottaa SJK:n kaivamaan kantapäänsä kovaan viikkoon valmistautuvalle Veritaksen nurmelle. Positiivisen puolelle menee myös se, että ensimmäiseen varttiin Inter saa rykäistyä pari napakkaa SJK:n maalia tavoittelevaa kutia. Ne paukkuvat vielä vanhan päätykatsomon rakennelmiin, mutta Interin kannattajilta ei ottelun alussa juuri mitään puutu: on pallonhallintaa, kuteja ja hämärtyvässä illassa tunnelmaa luovia stadionin valoja eikä villahousuillekaan ole vielä tarvetta.


Petteri Forsell ja Tommi Jyry olivat juonikkaalla päällä

Kenties se juontuu edustusjoukkueen edellispäivän mallioppimis -päivästä perhe-ja eskarifutiksen puolella tai Megazonen nostattamasta adrenaliinista, mutta useampi pelaaja näyttää nostaneen tasoaan. Petteri Forsell leikittelee ja viihdyttää yleisöään hienoilla syötöillä. Juuso Hämäläinen rymistelee jalkapallojumalia hämmentävällä tavalla mukaan Interin hyökkäyksiin. Matias Tamminen haastaa väkevästi SJK:n pakkeja, Juho Hyvärinen väläyttelee tinkimätöntä taistelutahtoa, Tommi Jyry pörrää väkkäränä SJK:n muodon taskuissa ja Jussi Niska pelaa virheetöntä peliä. Näin muutamia havaintoja nostaakseni.

Reilu puolen tunnin pelin jälkeen nähdään ensimmäinen todellinen herkuttelu. Joel Rodriguez löytää linjan taakse tikkaavan Tammisen. Tamminen syöksyy palloon ja kääntää sen takaisin Rodriguezille, joka pudottaa omenan takaa nousevalle Forsellille. Ainoastaan taustalta pallon eteen raivoavan Mehmet Hetemaj:n liuku estää lopullisen mehustuksen. Tämän hyökkäyksen verkkokalvoille polttamaan kuvaan on hyvä päättää ensimmäinen puoliaika, vaikka Interillä onkin vielä pari lupaavan näköistä erikoistilannetta ennen kuin erotuomari Oliver Reitala vapauttaa pelaajat vartiksi pukukopin puolelle.

Toisen puoliajan alku lunastaa sen, mitä ensimmäinen lupasi. Inter ehtii kertaalleen pallotelemaan hyvän tovin SJK:n boksissa ennen kuin toisen vastaavan karusellin alkupyörähdyksillä Juho Hyvärinen potkitaan nurin ja pallo pistetään täplälle. Matias Tamminen ottaa pallon kainaloonsa ja pistää sen varmasti ohi väärään suuntaan kellahtavan Markus Uusitalon.

Matias Tamminen onnistuu rankkarista:
Inter kadottaa maalin jälkeen hetkeksi pohjantähtensä ja SJK pääsee ensimmäistä kertaa lähentelemään Walter Viitalan maalia. Sen jälkeen putoavatkin kaikki taivaan kappaleet ja peli menee todella kummalliseksi. Hetemaj taklaa Forsellin noin lantion korkeudelta kenttään. Hetemaj jää härkkäämään maassa olevan Forsellin iholle ja kun Reitala ei saa tilannetta rauhoitettua, niin paikalla käyvät myös Noah Nurmi ja Wiitala. Sen jälkeen Reitala nostelee kortteja vähän kaikille ja ikään kuin vahingossa myös Nurmelle. Laskuissaan ilmeisen sekaisin olevaa Reitalaa konsultoidaan kentän reunalta. Joku kuiskannee Reitalalle, että kyseessä oli Nurmen toinen varoitus. Niinpä ja vielä yksi lappu nousee punatulkun punaisena Nurmelle.

...ja sitten peli alkoi mennä omituiseksi

Hyvän mielen matsi revitään nyt raastimen läpi ja SJK:lle tarjoutuu mahdollisuus iskeä oma seipäänsä ottelun lopputulemaan. SJK ottaa pienoisen hallinnan ottelusta, mutta Inter pitää omat rivinsä sinnikkäästi tiiviinä. Inter kestää hyvin lisäajalle, mutta seuraavaksi pesuhuoneeseen lentää toisella keltaisella David Accam tilanteessa, jossa hänet kupataan vaparinarvoisesti nurin. Inter saa vaparinsa, mutta jollain hyvin hämmentävällä tavalla se jää samalla pelaajamäärässään kahden vajaalle.

Siinä, miten Forsell pelaa edellisen tilanteen vaparin omaan suojaukseensa, on jotain suurta neroutta. SJK saa kuitenkin kaivettua pallo itselleen ja seuraavaksi rynnitään kohti Interin maalia. Aivan pelin viimeisillä sekunneilla SJK:n Pablo Andrade rynnii itselleen myös toisen keltaisen.

FC Inter Turku voittaaInter ottaa hienon taisteluvoiton tavalla, joka vaikuttaa kannattajan näkökulmasta jopa hengenvaaralliselta. Sykettä on kiva kuitenkin pudotella samalla, kun Timo Nummela ja Jesper Hernesaho luovuttavat Petteri Forsellille vuoden Ultraboyz -pelaajan palkinnon ja Lammin Vedon edustaja luovuttaa oman taideteoksensa Turun sinimustalle puolelle.


Sykkeet alas ja palkintoa kouraan


Viini: Apothic Infernoa kätkettynä sievään Cava -pulloon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti