Sivut

lauantai 8. lokakuuta 2022

PIF 2 – Pallo-Iirot: sinikeltainen Tsingis Khan

Ruska reunustaa Saaristotietä. Pallo-Iirot dominoi sekä somessa että pelikentillä, joten Rauman Tsingis Khanin ylittäessä Satakunnan ja Varsinais-Suomen rajan, on kirjoittaja paikalla. Matsi on läntisen-Suomen kolmosen ääripäiden matsi, Pallo-Iirot ehti varmistaa paikkansa kakkosen kirkkaissa saleissa jo aiemmin viikolla ja lupauksia herättävästä kauden alusta huolimatta PIF 2:n kohtaloksi oli jo tovi sitten vahvistunut lisäkiepin hakeminen nelosdivarista.


Pallo-Iirojen viimeinen ryöstöretki tämän kauden kolmosessa

Aktia LKV areenalla vaikuttaa olevan enemmän raumalaisia kuin kotijoukkueen kannattajia. ” Sexy Football Kimmo Hörkkö” -lakanaa ripustellaan ja ääniä avataan Elias Ahteen seikkailuista ”kaikkien pikkuhousujen alistajana ja hirveän miekkansa hilpeänä kalistajana” kertovalla chäntillä. Kannattajat ovat oletettavasti hakeneet vauhtia kauden päätöskamppailuun jo edellisestä yöstä. 

Kentällä vaikuttaa olevan kuitenkin eri meininki. Sekä Pallo-Iirojen valmentaja Kimmo Hörkkö että kapteeni Otto Schultz piiskaavat joukkuettaan vielä kunnon esitykseen tavalla, josta tulee etäisiä kaikuja somessa kiertäneeseen tarinaan Alex Fergusonista ja Ryan Giggsistä Mestareiden liigan voiton jälkeen. Ferguson uhkaili voitetun finaalin jälkeen pelaajia sopimusten puruilla ja Giggs pyysi paluukoneessa musiikkia pienemmälle, jotta joukkue ehtii levätä ennen seuraavaa matsia. No ehkä Pallo-Iirot oli kuitenkin hieman rennommalla otteella liikenteessä.

Mikko Jalkanen aka Ferrari tai tuhatjalkainen pistää Pallo-Iirot johtoon viiden minuutin pelin jälkeen kipittämällä laidaltaan pallon kanssa vastustamattomalla nopeudella vapaaksi ja ohittamalla kudillaan Milo Kallion. Peli painuu muutenkin Piffenin päähän. Schultz on pari minuuttia Jalkasen maalin jälkeen ohjaamassa Jalkasen ilmaan saattamasta kulmapotkusta  Pallo-Iirot jo 0-2 johtoon, mutta ohi menee. 

Piffenin pakasta mielenkiintoisena uutena tuttavuutena esiin nousee Jean-Guy Akpa Akpro, joka laitapakkina pujotellessaan raumalaisten pelaajia potkitaan muutamaankin kertaan nurin ensimmäisten minuuttien aikana. Viimeistään toisen puoliajan aikana Akpro osoittautuu jo selkeästi pelimieheksi ja saapa nähdä, mikä rooli hänelle tulee Piffenin ensi sesongissa siunaantumaan.

”Shoot!” kuuluu yleisöstä ja Luis Toomeyhan tekee työtä pyydettyä. Toomeyn kuti pyörähtää Piffenin pakin jalasta kimmoten ylärimaan. Paljon ehti pelin ensimmäisen kymmenen minuutin aikana tapahtua, sillä Elias Ahdekin käy samassa aikaikkunassa vielä kolkuttelemassa Kallion maalia, mutta Kallio saa poimittua Ahteen lähentelyn alakulmasta.


Vaarantuntua ilmassa: Luis Toomey pallossa ja Elias Ahde juoksee pystyyn

Pallo-Iirot kalastelee Piffenin hyökkääjiä paitsioon korkealla puolustuslinjalla. Ahteella on parikin paikkaa ennen kuin peli hetkeksi lämpenee Piffenin John Walleniuksen törmäillessä Miko Lainioon ja Jami Halmisen käydessä tasoittelemassa puntit. Hetken kopsuu puolin ja toisin. Ahde roikottaa melkein puolesta kentästä pallon Piffenin maalin ylärimaan ennen kuin Pallo-Iirot sahaa hienosti boksissa kotijoukkueen puolustuksen kakkosnelosiksi. Toomey painaa hienon sommitelman päätteeksi pallon alakulmaan: 0-2 ja niissä lukemissa mennään myös tauolle.

”Herra dominan ruoska sivaltaa, Oskari Ohvo teillä pyyhkii lattiaa”, kuulu kentän laidalta, kun Ohvo lähtee laittamaan säärisuojia jalkaan. Myös TPS:n ja Piffenin ykkösjoukkueen ennätysyleisölle pelattu ykkösen matsi puhututtaa.

Pallo-Iirot hallitsee toisella puoliajalla peliä, jossa on jo hiukan kaasulta hölläämisen meininkiä. Tilanteeseen tarttuu Akpro, joka riistää pallon omalla kenttäpuoliskollaan ja tykittää määrätietoisesti Pallo-Iirojen boksiin asti. Sieltä Akpro kääntää pallon takaviistoon Aaron Westerlundille, joka tällää pallon voimalla maaliin: 1-2 ja pallo toimitetaan juosten punanuttujen toimesta keskiympyrään. Pinnat kiinnostavat edelleen.


Debyyttinsä tehnyt Piffenin Jean-Guy Akpa Akpro väläytteli tänään

Pallo-Iirojen kuitti tulee kuitenkin nopeasti, kun sinikeltaisten Arttu Virtanen saa pitkän juoksuna päätteeksi pallon oikealle laidalla. Pahasti ei Virtasen  seuraava valinta voinut pieleen mennä, kun hän tavoittelee syötöllään ties kuinka monta maalia tällä kaudella tehnyttä Ahdetta eikä se pieleen menekään. Ahde ohjaa hilpein mielin pallon maalin Piffenin puolustuksen edestä: 1-3 ja kellossa 65 minuuttia.


Maaliahne Elias Ahde paineistamassa Milo Kalliota

Vieressä poika ja isä juttelevat FPL valinnoista. Molemmilta löytyy Cancelo, mutta pojallapa onkin tuoreena kasvona Bruno Guimaraes, joka tulee osoittautumaan todelliseksi neronleimaukseksi. ”Ahde! Vasemmassa kädessä mangopirtelö ja oikeassa jallupirtelö” kuuluu katsomosta ja taas on aika lähettää blogin tutkiva journalisti selvittämään raumalaisten salakieltä

Hörkkö saa kiitosta valinnastaan, kun hän päästää Ohvon kentälle joskin palaute kentälle on valmennuksen toimesta edelleen upseeris- tai sotapäällikömallia. Piffenin Eemeli Elomaa yllättää vastassa olevan Miko Lainion kaukaa. Kellossa 88 minuuttia. Kaukaa onnistuneet roikotukset ovat olleet läntisen-Suomen kolmosen A-lohkolle tällä kaudella jotenkin hyvin leimallisia. Tasoihin asti ei Piffenin punnerrus kuitenkaan riitä ja kortitonta lokakuuta viettäneen Aleksi Makkosen päättäessä pelin raumalaisyleisö remahtaa hurraamaan ja pian roiskuu sampanja.

Pallo-Iirot voittaa ja jatkaa ensi kaudella pelejä kakkosessa
Pallo-Iirot nousee kakkoseen eikä tiettävästi ole koskaan tulossa takaisin kolmoseen pinnoja ryöstelemään.

Viini: viinaa Mongoliasta ja vastateurastettu kolmosen vuohi

4 kommenttia:

 1. Kiitos hyvistä jutuista! Rauma kiittää!👍👏

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Futista ja viiniä9. lokakuuta 2022 klo 0.44

   Kiitos, ja on ollut mielenkiintoista seurata Pallo-Iirojen paluumatkaa korkeammille sarjatasoille 🍻🙏

   Poista
 2. Iirot kaipaavat kovasti vahvistuksia, mikäli haluavat kakkosessa pysyä. Tällä porukalla en näe siihen edellytyksiä. Tämän kauden B-lohko ainakin tasoltaan liian kova Iiroille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Futista ja viiniä9. lokakuuta 2022 klo 5.45

   En hahmota tuota sarjojen välistä eroa itse niin tarkkaan, mutta varmasti pelin pitää entisestään parantua, jotta Pallo-Iirot saa heti hyvän kauden kakkosdivarissa vyölleen.

   Poista