Sivut

lauantai 1. lokakuuta 2022

LoPS-KuuLa: puolen tusinaa merkkiviivaa monsuunille

Joskus vuosia sitten, kun piirsin ensimmäiset rivit blogiin, ei ensimmäinen ajatus välttämättä ollut, että eräänä sateisena lauantaina pakkaan kimpsut ja kampsut ja suuntaan monsuunisateen alle Loimaalle katsomaan läntisen-Suomen vitosdivaria. Maailma on kuitenkin osoittanut, että näin se menee ja näin sen kuuluu mennä. LoPS-KuuLa voittaa lopulta melko selvästi matsiäänestyksen. Äänestystuloksen taustalta löytyy varmasti rakkautta omaa kyläseuraa kohtaan, KuuLan kannattajien liikehdintää ja tarpeeksi Old School -meininkiä, että sapluunasta löytyy riittävästi ff2-tunnareita, jotta äänestäminen ylipäätään oli mahdollista.

Käväisen Loimaan Sports baarissa haistelemassa ilmapiiriä ennen ottelua. Ilmeisesti missaan kannattajamarssin, koska olen puoliltapäivin paikan ainoa asiakas. Kävellessäni Pema Areenalle kadut ovat yhtä sisäänpäin hymyilevää isäntää lukuunottamatta melko tyhjät. Puolilta päivin alkanut futsal -matsi Alastaron Urheilijoiden ja FC Kiiston välillä oli tiettävästi syönyt hiukan katsojapotentiaalia. Muutama vetreämpi kaveri oli myös tulossa futsal -matsin päätteeksi vahvistamaan LoPSia.

Pema Areena aukeaa idyllisen metsäiseen maisemaan. Jokainen LoPSin pelaaja, joka nimetään lämmittelyn aikana avaukseen saa joukkuekavereiltaan aplodit. Ehkä hiukan laskentatavasta riippuen aplodit saa siis jokainen paikalle päässyt. Kannatti tulla.

KuuLa on myös ilmeisen tosissaan liikenteessä, sillä he pyytävät yhden pelipalloista mukaan omaan lämmittelysessioonsa. Jokainen kivi ja kanto ollaan valmiita kääntämään kauden päätösottelussa.

Pelin kuva lähtee piirtymään siten, että LoPS on hiukan enemmän pallossa. Peli kuitenkin aaltoilee kentän kaikille sektoreille. Selvästi asiansa tuntevasta kotikatsomosta todetaan, että KuuLa on vaarallinen hyökkäyksissään ja sen erikoistilanteet ovat hyviä. Napakymppi.

LoPS ei kyennyt murtamaan KuuLan puolustuksen koodia

Noin vartin pelin jälkeen LoPS ei saa kunnolla purettua palloa omalta alueeltaan ja se putoaa lopulta boksissa Joel Isotahdon jalkoihin. Isotahdon sijoittaa sen kliinisesti tolpan juureen: 0-1. LoPS meinaa kuitata melkein heti vaparista pelin tasoihin, mutta LoPSin vapari liipaisee ylärimasta kohti pukuhuoneita.

Tasoitus lähellä:
Peli ei edellisistä paljoa vanhene, kun Isotahdon hyödyntää LoPSin puolustuksen ajatuskatkon. Isotahdon ravistelee merkkaajat lanteiltaan ja pistää pallon pussiin: 0-2

Kun on tehnyt itse pari, niin voi antaa pelikavereiden vääntää välillä


LoPSin nikamat eivät vielä toisestakaan  takaiskuista notku, vaan se jatkaa omaa peliään ja varttisatasen kohdalla tehdyn tuplavaihdon pingottamana LoPS puskee entistä kovempaa päälle. Vasemmalla laidalla Eelis Muurinen tekee oikeanlaisia pelitekoja ja haastaa siten KuuLan puolustuspeliä. Peli kuitenkin osoittaa sen, että KuuLa ei syyttä suotta ole sarjansa toiseksi vähiten maaleja päästänyt joukkue, vaan se imee viimeistään boksissa tehokkaasti tilan LoPSin hyökkäyksiltä. Joonas Toskalan pelatessa myös hyvää peliä maalillaan rakentuu LoPSin maalinteolle melkoinen ristisana ratkottavaksi. LoPSin Eliel Alanen saa jo kaikki vokaalit oikein irrotessaan laidalta, mutta muutama konsonantti jää uupumaan ja pallo kopsahtaa tolppaan.

Eelis Muurinen piti KuuLan puolustuksen vireystasoja yllä


Seuraavaksi totetuukin jalkapallomaailmasta tuttu lainalaisuus: jos et itse tee, niin kaverin maalivahti pistää kärjen läpi ja sehän tekee. Näin toimi Toskalan ja Niko Virtasen yhteistyö: 0-3. KuuLan penkillä tätä osattiin kuitenkin odottaa, sillä sieltä eräs jäsen ilmoittaa laittaneensa Toskalan länsi-Suomen vitosen fantasyssä kapteeniksi. Tuplattavaksi on siis tulossa syötöstä, nollapelistä ja peliajasta helpot yhdeksän pistettä. Lisäksi sitten mahdolliset bonarit ja torjunnoista pisteet. Hyvä valinta.

Vettä alkaa tulla hiukan reilummin. KuuLa puolustaa boksinsa kuin Paolo Maldinin johtama Azzurri konsanaan ja peli pistetään 0-3 -tilanteessa tauolle. Käyn nopeasti hakemassa matsikiskasta LoPS:n puheenjohtajan Mikko Kärrin tarjoaman kahvin ennen kuin KuuLa tekee lisää maaleja ja tarjous siten raukeaa.

LoPS tulee myös toisen puoliajan alkuun hyvällä pallonhallinnalla, mutta KuuLa puolestaan rokottaa heti ensimmäisen pidemmän hyökkäyksensä päätteksi. Aatu Riitinki saa torjuttua boksin rajoilta lähtevän kudin, mutta Johannes Koskenniemi kauhoo riparin sisään. 

Sateen astetta voidaan jo hiljalleen kutsua trooppiseksi. KuuLa ilmentää pelin alussa kotikatsojien suusta tullutta havaintoa vaarallisista erikoistilanteista, kun LoPS:n puolustus puttaa voimalla etukulmaa kohti kiertävän kulman omaan maaliin: 0-5 ja maali merkataan Markus Lundellille. 

Seuraavakin KuuLan kulma on päätyä tulostaululle, mutta LoPS varjeltuu vielä kuudennelta vastaiskulta. Saan vieressäni sateenvarjon alla värjöttelevältä papparaiselta tiedon, että Alastaron Urheilijat kärsivät tiukan rankkaritappion aiemmin. Mies tuntee skenen myös muutenkin ja osoittaa yhteyden KuuLan ja Turun Pyrkivän paitojen väreissä. Saan lisäksi pähkittäväkseni hankalan kysymyksen Kuuvuoren mahdollisesta hiekkakentästä. Kyssäriin en osaa vastata.

Sade yltyy Joonas Toskala napsii vaparin
LoPS:n paine yltyy jälleen. Sade muuttuu trooppisesta puhtaaksi monsuuniksi. Junavuorot perutaan ja ainoastaan Loimaan juna-asemalle laiturinsa saavien risteilyalusten kyydissä pääse takaisin Turkuun. Blogi ui. Joulukorttia nousee LoPSin Rei Hodalle, joka ilmeisesti oli ollut epäonninen myös futsal ottelun rankkareissa. KuuLan Ville Erkamo päällystää  pelin kuvan iskemällä aivan ottelun viime hetkillä 0-6 osuman. Maalia juhliessa lentää vielä paitakin päältä ja se on varmasti ainoa oikea tapa ottaa tämä keli ja kauden päätösottelu haltuun.

Viini: Saviseudun hieman vetisempi versio


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti