Sivut

lauantai 7. toukokuuta 2022

FC Honka-FC Inter Turku: pressureissu

Limusiini pyörähtää Veritaksen parkkikselle. Mukaan saamme tällä kertaa kuitenkin vain kuskin. Menopeli on Ultraboyzin vieramatkoilta tuttu minibussi. Espoon retki voi alkaa.

Pressu pelmahtelee ja sadevesi roiskuu natisevien katsomoiden eteen. Vastapäisessä kulmassa barakinnäköisestä VIP-tilasta siirtyy katon eli aurinkokatsomon kautta kourallinen paikallisia erikoiskatsomoon, jossa näyttäisi olevan samanlaiset muovipenkit, mitä vastakkaisenkin katsomon puolella. Tämän on Tapiolan Urheilupuiston stadion, jonka rakennelmien materiaalit ovat tuskin suistaneet ostajaa konkurssiin.

Inter valmistautumassa Tapiolan Urheilupuiston glamouriin


Sateen piiskamaa nurmi, jota ei ainakaan tässä kohtaa kautta voi haukkua samettiseksi, painuu Esport Hongan ja FC Inter Turun pelaajien alla. Peli itsessään kulkee melko tasaisena ja tarkkana. Inter on ottelun alussa enemmän pelin päällä, mutta tasa-askelein mennään.

Vieraskannattajia lauantaipeliin on saapunut parisenkymmentä ja katsomopaikka löytyy lopulta katetulta alueelta, vaikka liput olikin myyty päädyn lautojen päälle.

Molemmat joukkueet hakevat tilaa laidoilta, mutta puolustuksen laudat eivät natise niin kuin Urheilupuiston rakenteer. Edmund Arko-Mensah on Hongasta pelipäällä ja Interin Matias Tamminen on paljon pallossa. Minkäänlaista ero ei joukkueiden välille saada ensimmäisellä puoliajalla revittyä, joten kiikareilla mennään. Kipsassa ei revitellä Michelinin tähdillä vaan tarjolla on peruskattaus suodatinkahvista kädenlämpöiseen tai hiukan sitä viileämpään nakkimukiin.

Rodrigo Arciero ja Edmund Arco-Mensah tulivat toisilleen tutuiksi


Tamminen nousee hetkeksi ottelun hahmoksi, kun hän ohjaa Markus Arsalon kauniisti kaartavan kulmapotkun maaliin. Inter tekee pelin kuitenkin itselleen vaikeaksi, sillä Hongan kuitti tulee välittömästi. Rui Modesto vääntää aloituksesta kulmaan lähetetyn pallon Lucas Kaufmannille, jonka keskitys putoaa Agon Sadikun kallon kautta Interin maaliin.

Matias Tamminen ponnistaa Interin johtoon


Salamatasoituksen jälkeen peli painuu Interin päähän ja ongelmat kertautuvat, kun Arsalon taklaus pyörähtää pallon päältä Florian Krebsin kintuille siten, että Antti Munukka päätyy kaivamaan perstaskustaan punaista. Vähintäänkin epäonnekas Arsalo saa sitten kiitokseksi Hongan kannattajakatsomosta reippaanlaisesti tavaraa niskaansa. Toivottavasti siihen ei kulunut Urheilupuiston koko remppabudjetti.

Ottelun haukkakohdan väri oli punainen


Honka saa hyödynnettyä ylivoimansa siten, että se löytää lisää vapaita ruohoneliöitä hyökkäyspelilleen. Interin Matias Riikonen saa taipua pariin paraatipelastukseen ennen kuin Kaufmannin kulma tavoittaa Kevin Jansenin ja pallo flipperöityy Interin maaliin. 

Inter saa jälleen ryminää ottelun loppuun, mutta marginaalit eivät taaskaan käänny turkulaisille. Siksi suolaa hangataan ottelun päätteeksi haavaumiin, vaikka pelinilmeessä ei mahdottomasti ollut moitittavaa. Seuraavassa matsissa kannattaa koittaa pelata yhdellätoista pelaajalla loppuun asti.

Kehäteillä kurvailun jälkeen aurinkoinen taivas aukeaa lännestä Kupittaan suunnalta.

Viini: huttusen huttua

2 kommenttia: