Sivut

perjantai 13. toukokuuta 2022

MaPS-Peimari United: taattua menoa Taponkedolla

Kasitie on kuuma ja kesää enteilevä ilta mukavan lämmin. Kirjoittajaa odottaa Taponkedon perjantaissa mieluisa yllätys, sillä kotijoukkueen kapteeni Jari ”Ilmiö” Oksanen on masinoinut kausikortin blogin nimellä matsikiskaan. Vaikka blogi onkin lahjomaton kuin politrukki, niin jo pelkästään kahvikiintiön takia kalenteriin tullaan ruksimaan muutama ekstra matsi Maskuun, ja mikäs Maskussa ollessa, sillä kenttien luonnonläheinen ympäristö on viihtyisä ja asennetta ei kotijoukkueelta koskaan puutu. Eikä varmasti yleisöäkään, kunhan anniskelu saadaan taas kesäkuosiin.


Taattua menoa Taponkedolla

Taisteluparille ja reissuprinsessalle on saatu myytyä idea ulkona järjestettävästä leffaillasta perinteisen kotioloihin rakennetun sijaan. Prinsessalta tulee vielä vaade siitä, että reppuun pakatun norpan pitäisi päästä televisioon. Tähän ei kuitenkaan tällä kertaa taivuttu. 

MaPS on selvästi ottelun alussa selvemmin pelikirjansa oikeilla sivuilla. Rosteriin on naarattu myös Hushyar Aftab, jolla askel on totutun kevyt ja nopea, vaikka pikkuisen joutuu ilmeisesti vaillinaisen treenikauden jälkeen puhaltelemaan. Myös Niclas Forss esiintyy pallollisena edukseen. 

Peimari United ehtii juuri saamaan rivinsä ja prässinsä suoraksi, kun Joonas Juhola nousee kulmasta korkeimmalle ja on avata maali-ilottelun. Noppaan nousee kutonen vasta seuraavalla pyöräytyksellä, kun Aftab saa pallon ja sopivan määrä tilaa vasemmalla laidalla. Aftab leikkaa keskelle ja saa jalkansa vapaaksi: lopputulemana tyylikäs sisäänpäin kiertävä kuti, joka pölläyttelee Peimarin kalastusverkkoja.


Ottelun avausmaalin tehnyt Hushyar Aftab oli kevyellä jalalla liikenteessä

Peimarin kurssi on nouseva ja sauvolaiset (tai paimiolaiset. Tämä on edelleen kirjoittajalle mysteeri) ovat lähellä kuitata pelin tasoihin muutaman minuutin kuluttua, kun Egzon Ibrahimi  pääsee virittelemään luujoustaan pilkun kohdalta, mutta MaPS:n puolustuksen paineistamana kuti kömpii maalin ohi. Peimari nostaa prässiään, mutta MaPS pärjää sen alla varsin hyvin ja saa välillä murretun kärkiprässin jälkeen hyvin tilaa keskikentän selustaan. Kaiken kaikkiaan Masku vaikuttaa olevan joukkueena valmiimpi, kun taas vieraat ovat vielä enemmän rakennusvaiheessa.

Lämmöt ehtivät jo ensimmäisellä puoliajalla nousta kentällä pykälällä ja ääntä kentällä riittää. Ennen puoliajalle siirtymistä Peimarin Nuno Teixeira vääntää  itsensä vapaaksi, mutta Miska Suvanto nappaa lähentelyt koivellaan.

Kahvi, pillimehu ja tikkarikiintiötä täydennetään sekä omalta että lasten osalta. Nurtsilla pötköttelevä tytär toteaa, että vadelmatrippi maistuu hieman viiniltä. Koitan kainosti kysellä, että mistä hän tietää, miltä viini maistuu. Asia jää hiukan arvoitukseksi, vaikka futiksen ja viinin asialla olen itsekin.

Erotuomari Aaro Laakkonen onnitelee Peimarin Ibrahimia hyvästä paitsiohuudosta ja kysäisee onko tämäkin erotuomari. Ibrahimi kiistää asian ja sen jälkeen Peimari langettaa oman tuomionsa. MaPS:n keskikentällä pallo karkaa Peimarille. Linjatuomarin selän takaa en aivan tarkkaan näe seuraavia steppejä, mutta Teixera se on, joka tuo pelin tasoihin. Kotiyleison Ultra(t) reagoi välittömästä maaliin ja vaatii sekä skarppausta että täyttä pistepottia. MaPS:n Antti Nieminen pääsee tunnin pelin jälkeen koettelemaan puolittaisesti läpiajosta lampunhengen roolia, mutta Peimarin veskari Francisco Nogueira  ehtii vielä pallon eteen.

Otteet silminnähden kovenevat ja ukkoa on kentällä pitkällään tuon tuosta. Keltakorteilla selvitään, vaikka pari oranssin vivahteistakin tilannetta pelin tiimellyksessä nähdään. Tuomarikolmikko kerää tavallisen vähän kiitosta tälläkin kerralla, vaikka ei heillä omaan silmään hullummin mene. Peli vaan on melko lämmin ja yhden ja toisen luusto ja lihassyyt ovat kovilla. 

Sopivalla energialla peliin tulee vaihdosta kotijoukkueen Jesse Salminen, joka ehtii olla kentällä vain tovin ennen kuin pääsee laidaltaan irti ja painaa vastustamattoman kudin takakulmaan. Kuuluttaja on juuri kuuluttanut seitsemääkymmentä minuuttia.


Huoltoa ja jääpusseja tarvittiinMestari työssään

Peimari saa yksilötaitonsa avulla haastettua kotijoukkuetta ja luotua painetta. Se vaatii kuitenkin jälleen MaPS:n kannalta epäonnekkaan pompun, että Alban Ferati pääsee läheltä tuikkaamaan pelin tasoihin. Peimarin Feratin lapikkaasta ehtii lähteä vielä Suvannon hoidettavaksi painava alakulmaan suuntautuva kuti ennen kuin pelin kliimaksi koittaa.

En tiedä käykö Maskussakin jollekin klassiset, kuten Santiago Bernabeulla konsanaan eli kotiyleisöstä ehtii osa lähteä mahdollista liikenneruuhkaa pakoon ennen ottelun päättymästä. Virhe se olisi tässäkin tapauksessa ollut, sillä peliä on jäljellä vajaa minuutti, kun Peimarin puolustuksella pallo polttelee. Forss heittää sammutuspeitteen pakkien päälle ja painelee itse läpi. Forss ei anna armoa, vaan viimeistelee sekä maalin että pelin. Yksi kukkupallo vielä nähdään ja sitten peli taputellaan. Tappio ei laskeudu vierasjoukkueelle kuin viileä riesling, vaan pelin jälkeen tuomaristolle on vielä asiaa. Tosiasiassa, kun peliä ynnäilee, niin MaPS oli joukkueena parempi ja Peimari tarvitsi kotijoukkueelta apuja omiin maaleihinsa. Jäitä tarvitsivat varmasti molemmat joukkueet pelin jälkeen.

Viini: Taponkedon taattua asennetta ja makumaailmaltaan kotikylän suoraviivaista toteutusta


2 kommenttia:

  1. 👍Tänään Raumalla Ahvenanmaan poijaat vieraina!

    VastaaPoista
  2. Kova matsi tulee! Liikuskelen itse Turussa tänään

    VastaaPoista