Sivut

perjantai 20. toukokuuta 2022

VG-62 – Pallo-Iirot: kuvakortilla haastoa

Läntisen-Suomen futiskansa puhui ja blogi suuntasi äänestystuloksen perusteella Naantaliin. Toisin kuin eilisessä JyTyn kotimatsissa, tällä kertaa olisi voinut laittaa smokinkin päälle ilman suoranaista väkivallan uhkaa, mutta sekin jätetiin tuleviin koitoksiin. Koko ajan enemmän kesää hipova kevät nosti taas Karvetin siirtokatsomoiden täyttöastetta pykälällä. Kahvit hankitaan lähtökohtaisesti mobiilisti, vaikka kova käteisvaihtoehto on jätetty auki vierasjoukkueen kannattajille ja satunnaisille raisiolaisille ohikulkijoille.

Kipsassa tingataan lipusta eläkeläisalennusta, mutta tasa-arvoon vedoten, pyyntö taklataan. VG-62 vaikuttaa olevan hyvällä asenteella liikenteessä, mikä näkyy väkevänä kaksinkamppailupelinä ja tiiviinä puolustamisena. Pallo-Iiroilla menee tovi ennen kuin sen syöttöpeli lähtee sahaamaan totutun terävästi.


VG-62 puolusti ottelun alun hyvin ja kärsivällisesti

Peli etenee parisenkymmentä minuuttia melko tasaisissa merkeissä ennen kuin Pallo-Iirojen Elias Ahde pääsee pyyhkäisemään oikealta laidalta pyörivään pölypalloon, mutta yli menee. VG-62:n puolustus jatkaa hyvää iltapuhdettaan ja pallonhallinasta huolimatta raumalaisten huippupaikat ovat tiukassa. VG-62:ltä erityisesti Santeri Nurmen puolustuspelaaminen on vahvanoloista. Naantalilaiset pääsevät lähettämään viestin myös hyökkäyssuuntaan, kun Eetu Leppänen karkaa raumalaisilta. Kutikin lähtee fiksusti kohti maalivahdin liikesuunnan vastaista takakulmaa, mutta Henri Saarinen saa varpaansa väliin.

Hiljalleen myös hella napsahtaa päälle ja peli lähtee lämpeämään. Katsomossa ynnäillään, että jossain vaiheessa kolme Leppästä on samaan aikaan äänessä ja samaan hengenvetoon todetaan ettei Leppästen joulupöydässäkään liene puheensorinasta pulaa. Pian tämän huomion jälkeen Leppäsistä ainoa kentällä oleva eli Eetu karkaa jälleen Pallo-Iirojen puolustukselta. Leppänen painii sen verran väkevästi boksissa, että erotuomari Amer Coloman pisteyttää puolinelsonin rangaistuslaukauksen arvoiseksi.  Antti Leppiniemi pudottaa pallon rauhallisesti katiskaan ja Pallo-Iirot saavat syyn pelätä voittoputkensa puolesta. Kirjoittaja saa rauta-aidan vieressä viereltään merkitsevän katseen, jolla selvästi zoomataan, että kenen joukoissa seison.


Antti Leppiniemen rankkariVG-62 pääsee johdossa viettämään puoliaikaa ja ensimmäisen jakson otteet ovat selvästi luoneet uskoa tekemiseen, sillä pian tuomarin viitottua käsillään keskiympyrän suuntaan, kuuluu rehvakas ”tää on ihan meidän peli”. Huudahduksen ymmärtää sikälikin, että kyseessä oli selvästi ehjin puoliaika, jonka kirjoittaja on naantalilaisilta tällä kaudella nähnyt, vaikka Pallo-Iirot olivatkin puoliajan hallitsevampi osapuoli.

Naantalin aurinko houkutteli ihan kivan määrän aitaan nojailevaa ja orrella istuvaa futiskansaa Karvettiin


Toinen puoliaika alkaa tasaisissa merkeissä. VG-62:n Muslim Al-Ebadi ehtii vakuuttamaan pallollisella pelillään ja Pallo-Iirojen äänialaan alkaa nousta turhautumisen sävyjä. Tuomaria ohjeistetaan aktiivisesti molempien joukkueiden toimesta.


Muslim Al-Ebadi osoitti hyvää pallotatsia läpi ottelun

Jos jollekin nousi ensimmäisellä puoliajalla sellainen tunne, että jotain on hukassa, niin sehän on Pallo-Iirojen kapteenin Otto Schultzin puuttuminen pelikentältä. Schultz tulee toiselle puoliajalle mukaan ja niinpä Leppänenkin saa tasavertaisen juttukaverin itsellen. Schultz piiskaa tunnin kohdalla joukkueelleen asennetta ja tunnin ja yhden minuutin kohdalla lennättää sekä itseään että palloa VG-62:n boksissa siten, että peli on tasan. Rytinän tiimellyksessä jopa yksi tolppa on vaarassa murtua.

Pallo-Iirot jatkavat pelin päällä ja vaikka VG-62 sekä puolustaa uhrautuvasti että pyrkii iskemään vastaan, niin pelin ylle nousee sellainen aura, että ainoastaan pelin päättyminen voi pelastaa ruhtinaskunnan keltaiset toiselta takaiskumaalilta. Lähellä se käy jo, kun Mikko Jalkanen pääse yrittämään vaihdosta väkevästi sisään tulleen Aleksi Leppäsen oivallisesti passista maalintekoa, mutta vielä suhahtaa ohi. 

Pallo-Iirojen Kimmo Hörkön kunniaksi on nostettava jälleen lippu salkoon hyvien vaihtojen suhteen, sillä Schultzin ja Leppäsen lisäksi sisääntuleva Sulo Ketola tuo myös lisää X-faktoria raumalaisten peliin. Paria minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätymästä Ketola on edesauttamassa sitä, että Ahde pääsee pussittamaan ”vapaalyönti” -mallisesti Pallo-Iiroille toisen maalin: 1-2

VG-62 hakee vielä ryhtiliikettä ottelun viimeisillä minuuteilla, mutta nyt se hiekka, joka tasatilanteessa juoksi liian hitaasti, juoksee liian nopeasti ja kotijoukkueen vahvaa haastoa ei palkita pinnoilla. Pallo-Iirot voittaa, vaikka se ei ehkä ollut ottelussa kokonaisvaltaisesti aivan parhaimmillaan, mutta sen tuloskuntoa ei käy tälläkään kertaa kyseenalaistaminen.


Otto Schultzin sisäänottaminen toi ryhtiä Pallo-Iirojen peliin


Viini: kotikylän tiiviiseen tynnyriin poratusta aivan pienen pienestä raumalaisesta hanasta


8 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista stooria, mutta miksi jälleen Pallo-Iirot monikossa…? Sehän on yks jengi esim TPS tapaan! Muuten hyvää duunia and keep up good work 👍⚽️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Tuohon yksikön ja monikon käyttöön liittyy itseasiassa kiinnostava ajatteluun liittyvä nyanssi. Pallo-Iirot nimen kautta tulee ajateltua, että kentällä on 11 pallo-iiroa eli vähän samalla tavalla kuin siellä olisi 11 tepsiläistä sen sijaan, että kentällä olisi yksi eli TPS. Toki silloinhan tuo termi ei taida tosiaan olla erisinimi. Jään pohtimaan asiaa. Mukavaa kevään jatkoa!

   Poista
 2. Kyl Rauman pojaat on kovia!

  VastaaPoista
 3. TPS mainittu, joukkue pelaa todella kummallisia tuloksia häntäpään joukkueita vastaan, tänään pepo tasuri, vähän aiemmin tukkaan 0-2 PIF ottelussa. Näitä voisi verrata siihen että suomi häviäisi lätkässä iso-britannialle. Pojat pojat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuossa tietynlaista kaavaa jo parinkin kauden ajalta. Selvänä altavastaajana tepsiä vastaan pelaavat joukkueet osaavata pelata paremmin tepsiä kuin tepsi niitä vastaan.

   Poista
  2. Nyt kun sen sanoit niin näinhän se on, anyway Leeds säilyi ja Everton ei pudonnut taaskaan.

   Poista
  3. Leedsin puolesta sai kyllä jännittää vähän turhankin kanssa. Ehkä Burnleyn on tosiaan aika luoda nahkansa nyt uudemman kerran. Sympaattinen seura, mutta pelillisesti ei ainakaan itselle ole tarjonnut paljoakaan.

   Poista