Sivut

sunnuntai 9. toukokuuta 2021

FC Inter-FC Haka: tätä varten eletään

Äitienpäivän FC Inter-FC Haka -ottelu ottaa lempeän ironisen asennon, kun stadionille päästetään kokonaista kuusi katsojaa. Samansuuruisia pöytäseurueita näkyi edeltävän illan ravintolakäynnillä, mutta tutkimattomia ovat sääntökirjojen koukerot. Toivottavasti sekoilu loppuu pian ja katsomot avataan.


Loppuunmyyty Veritas


Oma arpa ei osu ja niinpä jalkapalloelämys haetaan jälleen taulutelevision välittämänä. Veritaksen nurmi näyttää ottaneen lisää vihreää pintaansa ja ”Tätä varten eletään” -plakaatti tuo omaa nostalgiaa ottelun alkuun. Inter on hyvällä jalalla liikkeellä ja peli pelataan alkuun Hakan päädyssä. Martti Haukiojan lämmin vasuri saattaa pallon heti alkuun Hakan maaliin, mutta Timo Furuholm käy sen verran hämmentämässä boksissa kuplivaa keittoa, että Mattias Gestranius päättää linjatuomarin kanssa käydyn rupattelutuokion jälkeen käyttää paitsiokortin, ja oli se mahdollista käyttää.

Maalilaulu ehtii hädin tuskin lakata, kun Inter sanelee jälleen maalinteon oppikirjasta yhden kappaleen verran tiukkaa tavua. Timo Furuholm leikkaa itselleen riittävän kokoisen siivun Veritaksen nurmea, jotta Noah Nurmi voi piirtää no -look syötöllään kultaisen leikkauksen Furuholmin juoksulinjalle. Takatolpalle rynnii Benjamin Källman, jonka jalkaan Furuholmin terävästi kaartava keskitys napsahtaa: 1-0

Ottelu ja pallo pysyvät Interin hallinnassa. Sinimustat varioivat hyökkäyspeliään kärsivällisesti linja linjalta etenevistä hitaista hyökkäyksistä nopeisiin joko Fururholmin juoksulinjalle tai Källmanin suojaukseen tähtääviin pitkiin avauksiin. Puoleen tuntiin Interillä ei ole pelissä mitään hätää, mutta sitten ottelu ottaa hiukan Lahden hiihtostadionin kaikuja, kun Hakan Eero-Matti Auvinen pääse valkopaitojen ensimmäisestä kulmasta aivan liian helposti tökkäämään pelin tasoihin. Maalin jälkeen ote siirtyy Hakalle ja sen hyvä jakso saa kulminaatiopisteensä aivan ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä. Luiyi de Lucas ottaa Henrik Moisanderista hieman tukea ennen kuin pudottaa Ishmael Yartey kulman Interin maaliin. Henrik Moisander saa tilanteeseen sen verran kipinää, että Gestraniuksen vaaka kallistuu rikkeen puolelle. Maali hylätään ja samalla palaa monen valkeakoskisen näpit.

Haka tulee toisen puoliajan alkuun vielä väkevästi ennen kuin tehdaskaupungin piiput alkavat yskähtelemään. Inter pääsee enemmän ja enemmän pelin päälle. Haka ei saa oikein millään tulpattua Interin pelin rakentelua. Inter tuo peliä eteenpäin monipuolisesti. Välillä Furuholm ja Källman hakevat palloa leveyteen. Välillä pallo siirrellään keskellä pienessäkin tilassa liukkaasti pelaavien Anthony Annanin ja Aleksi Paanasen tahdittamana. Kaistaa löytyy sekä laidoilta että keskeltä. Inter saa erikoistilanteita myös sarjana. Haka jää vastaiskujen ja yksilötaidon varaan. Kollektiivisesti se ei hyökkäyssuuntaan näytä tai anna paljoakaan. Omassa boksissa Haka painii riittävän väkevästi aivan pelin loppuhetkille asti.

Hetken näyttää, että Veritaksen rouhikkoinen nurmi imee sen verran pohkeista liike-energiaa, että maalit jäävät kahteen. Interillä on kuitenkin vielä yksi sommitelma käyttämättä. Rick Ketting riistää tyylikkäästi pallon Interille, minkä jälkeen hänen revitään vyötäröotteella kenttään. Kettingin nopean vaparin jälkeen pallolla käy Engströmiä, Annania, Ojalaa ja Kagayamaa ennen kuin Jesper itse työntää pallon verkon perukoille. Haka saa lopussa vielä kulman. Siihen se peli sitten päättyy. Tehdaskaupunkiin suuntaavassa bussissa sadatellaan varmasti vielä ottelun lopputulemaa ja tuomarin osaa siinä. Eikä siinä. Jonain toisena aikana jokin tuomioista olisi voinut napsahtaa toisin, mutta isossa kuvassa Inter ansaitsee paremmin pelaavana joukkueen voittonsa. Kuusi pistettä ensimmäisestä kolmesta ottelusta on jopa peli-ilmeeseen nähden hieman alakanttiin. Interin pelissä on paljon hyviä elementtejä, joista kuluneella kaudella katsojat voivat jalkapalloelämyksiään ammentaa. Tehdaskaupungin koijareista Auvisen lisäksi hyvää lajiosaamista väläyttivät ainakin Maximus Tainio, Hussein Mohamed ja Ishmael Yartey.

Viini: sunnuntai-iltapäivän kevyt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti