maanantai 3. toukokuuta 2021

FC Lahti-FC Inter: hiihtostadionin kirous

Vapun jälkeinen maanantai oli harmaa. Harmaa oli myös Lahden hiihtostadion, jossa FC Inter metsästi sarjan piikkipaikkaa ja FC Lahti availi kauttaan. Interin Timo Furuholm oli hyvin kannattajien pulssilla pelin alus haastattelussa, jossa hän loi uskoa siihen, että pian ihmiset pääsisivät katsomoihin. Hevosmiesten uutistoimistolta saatu sähke oli jo kertonut, ettei katsomoista olisi Veikkausliigassa lähtenyt yhtäkään Korona -casea liikkeelle viime sesongillakaan, mutta ohjeistus oli tällekin kierrokselle se, että parempi jäädä kotiin pärskimään. Tosin eipä kirjoittaja olisi illaksi Lahteen kyllä ehtinytkään.

FC Lahti oli selvinnyt simakesteistä Interiä paremmin ja se painoi pelin väkevästi Interin päätyyn. Inter ei oikein löytänyt alussa väyliä Lahden prässin alta ja niinpä kaikkien ennusmerkkien mukaan Jasin-Amin Assehnoun sutii vähän helpon näköisesti pallon maaliin, kun pelikellossa on seiska. Interin osalta alkuminuuttien viihteellisimmäksi hetkeksi jää se, kun Martti Haukioja lennättää Altin Zeqiriä heti ottelun alussa varoituksen arvoisesti.

Erikoisella tavalla Lahden prässi hyytyy pian maalin jälkeen ja Inter pääsee sahaamaan syöttöpeliään hiihtostadionin keskimääräistä enemmän nurmikenttää muistuttavalla viheriöllä. Interillä on paikan tynkääkin ensimmäisellä puoliajalla, mutta viimeisten ratkaisujen osalta sille tarjoillaan sakkokierroksia. Riittävää X-faktoria tai sopivaa pomppua ei Interille sukeudu ja niinpä taukomaskit nostetaan naamalle kotijoukkueen 1-0 -johdossa.

Toisella puoliajalla draaman kaari liikkuu lähemmäs Lahden maalia, mutta ilmeisesti nurmen alle on piilotettu onnea tuovana Ahosen Jannen mäkihyppypuku tai Hietasen Konstan Sammy Babitz -cover, sillä sopivaa kaarta ei pallolle löydy ja Antonio Reguero napsii vähän sinnepäin tulevat. Edes Haukiojan Martin kengätön minuutti ei kirousta pura. Niinpä se ei minään kaikkien aikojen yllätyksenä tule, kun Assehnoun loikkii vastaiskussa Interin maalille kuin autotietä ylittävä sammakko ja jysäyttää komean kudin takayläkulmaan. Peli vaikuttaa taputellulta ennen kuin lähes heti perään Martti Haukioja kellottaa Juuso Hämäläisen hankkimasta rankkarista kauden kovimman kanuunan, jonka voimasta Lahden maalin siimat humppaavat edelleen Bensaa suonissa.

Pian Interin kavennuksen jälkeen Rick Ketting on hetkellisesti maailman epäonnekkain mies, kun viimeistely-yritys noin puolestatoista metristä kopsahtaa Regueron jalkoihin. Joku voodoonukke sinne nurmeen oli kaivettu ja se kannattaa lahtelaisten näkökulmasta tiirailtuna sinne myös tulevia matseja silmällä pitäen jättää. Lahti voittaa ottelun siinä mielessä ansaitusti, että se tekee kaksi maalia ja Inter vain yhden, ja tyypillisesti jalkapallomatsin voittaa se joukkue, joka tekee enemmän maaleja. Toivottavasti pian päästään vastaloitsuja lausumaan sekä koti- että vieraskatsomoihin.

Viini: harmaan kelin harmaata hurmaa ja magiaa