Sivut

sunnuntai 27. lokakuuta 2019

TPS-KPV ja KPV-TPS: pomppu ulos, pallo sisään

Veritaksen valot rajaavat oman maailmansa Kupittaan nurkkauksesta. Vietetään turkulaisen futisjuhlan jatkoja. Sinimustalla puolella on suruaika. Mustavalkoinen puoli jatkaa ikuista vappuaan vielä kahden ottelun verran.

Turun jalkapallopyhättö ottamassa liigakarsinta -ottelua vastaanPeliään pitkin kautta paremmaksi säätänyt KPV saapui Veritakselle jo jonkin aikaa sitten kakkossijansa divarissa sementoineen TPS:n vieraaksi. Viime kauden vastaavasta kohtaamisesta asetelmat olivat pyörähtäneet ympäri. KPV oli otteluparissa hienoinen suosikki joskin kotietu teki tilanteesta ensimmäisessä ottelussa tasavahvan.

KPV aloittaa pirteästi ja saa puskettua pelin painopisteen TPS:n päähän. Mustavalkoiset lähettelevät pitkiä pystypalloja KPV:n ryhmittymän yli. TPS:stä Sami Rähmösen eleetön ja virheetön peli pistää silmään. Mika Ääritalo pääse muutamia kertoja lupaavannäköisiin tiloihin, mutta KPV sulkee linjat ja Ääritalon jalka ei vaikuta kosteassa illassa riittävän keveältä. KPV:n Ishmael Yartey vaikuttaa olevan pelipäällä. Kirjoittajan kiinnostuslistalla ollut MuSa:sta siirtynyt Taiki Kagayama jää pelin varjoihin.

Ishmael Yartey oli KPV:n näkyvimpiä pelaajia 


Sääriluut ja suojat kolisevat. TPS:n kannattajakatsomo pumppaa mustavalkoista verta muihin katsomonosiin. KPV:n kulmaus jää siihen nähden laimeaksi, mitä se on aiemmin esimerkiksi Helsingissä pystynyt näyttämään. Toki nyt on torstai ja Kokkolaan viiden tunnin ajomatka. Jatkoille on kokonaisuudessaan jaksanut 3376 katsojaa. Ottelun panokseen nähden se menee maltillisen puolelle.

Ensimmäisessä ottelussa säärisuojat kolisivat


Riskitasot laskevat tasaisen varmasti. Pelin ilme alleviivaa sitä, että käsillä saattaa olla yhden maalin tai (epä)onnekkaan pompun ottelusarja, kuten viime vuonna. KPV:kin luo uhkaa enää lähinnä kulmpotkuista, jotka paukkuvat vaarallisesti TPS:n maalin edustalle.

KPV loi uhkaa kulmapotkuista


Sankareiden sijaan Veritaksen vaatepuilta nostellaan antisankareiden kankaita: ensimmäinen menee Albijon Muzacille. Muzacin vasemman jalan päältä pallo sinkoaa kohti vieraspäädyn takana ammottavaa avaruutta, kun 81 minuuttia on pelattua ja Muzacilla on avopaikka. 

Seuraavaksi pelin silmään pääsee erotuomari Kalle Mäkinen, joka ottelun loppupuolella korvasi pois nilkuttaneen Atte Jussillan. Futislotto heittää KPV:n Joni Mäkelän läpi ottelun loppupuolella. Aldayr Hernandez kaataa hänet rangaistus alueella, mutta Mäkisellä juuttuu pala kurkkuun ja herne pilliin. Rankkari jää puhaltamatta: tätä on kotietu parhaimmillaan.

Maaleja ei nähdä. Ratkaisevat pallot ja pomput pomputellaan toisessa osaottelussa. Viime vuonna liigkarkit vei onnekkaampi ryhmä. Kenties tänä vuonna on laadukaamman vuoro.

Turku, Kokkola, Seinäjoki ja mitä näitä on

Kokkolaan tai Seinäjoelle ei allekirjoittaneella ollut asiaa, joten liigakarsinnan toinen osaottelu jää kuvaputken kautta katsottavaksi. 

TPS aloittaa pelin aktiivisemmin ja KPV:llä on vaikeuksia pelin avaamisen kanssa mustavalkoisten prässätessä korkealta. Eliecer Espinosalle tarjoillaan jo alussa timanttia, mutta vierasmaali jää vielä kuvun alle.

TPS rynnistyksen jälkeen peli taittuu vihreiden suuntaan. KPV tuo totutusti hyökkäyksiään laitojen Ishmael Yarteyn ja Enoch Banxan kautta. Se pääsee myös pommittamaan kulmista palloa Jere Koposen maalin edustalle.

KPV:n Joni Mäkelä saa boksiflipperin päätteeksi pallon TPS:n maaliin. Maali haiskahtaa selvältä paitsiolta, mutta linjan lippu ei nouse. Tuomareiden neuvonpidon jälkeen tilanne saadaan taputeltua paitsioksi. Neliapiloita ei vihreille tuomareiden toimesta istuteta edelleenkään.

TPS saa ensimmäisen puoliajan loppuun hyvän otteen pelistä. Hyökkäyskolmanneksella sen puskee liiaksi keskelle, josta tilaa ei löydy. Sitten pallo pomppii kuitenkin sopivasti: Muzaci pääsee kääntämään pienen hässäkän jälkeen pallon rangaistusalueen kulmalta keskelle. Espinosa ei saa palloa maalin edustalta verkkoon, mutta riparille ehtii TPS -ikoni Mika Ääritalo, joka nostaa pallon maalin kattoon.

Toiselle puoliajalle KPV tulee hakemaan nopeaa maalia, joka avaa hyviä vastaiskupaikkoja TPS:lle. Muzaci ja Ääritalo toimivat pääarkkitehteinä, mutta Teppo Marttisen maali varjeltuu.

KPV ei saa tarpeeksi laatua keskityksiinsä ja TPS:n puolustus luuti hyvin. Oskari Jakonen pääsee väläyttämään potkutekniikkaansa boksin ulkopuolelta ja priimahan se on: peli 0-2. KPV:lta alkaa airot katkeilla. TPS:n kolmas maali roikkuu ilmassa: sen viimeistelee lopulta Solomon Duah.

Tasaisessa ottelupaeissa KPV:n tehottomuus sinetöi putoamisen. Turun nälkävuodet näyttävät jäävän taakse ja Turun derbyt palaavat suomalaiselle jalkapallokartalle.

Viinikuvaus: kentälle ryntääviä mustavalkoisia, talven tuntua ja derbyjen odotusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti