Sivut

perjantai 9. elokuuta 2019

HIFK-KPV: siitäs saitte

Stadionin ulkopuolella poika ja isä suuntaavat kohti kivisen maiseman ympäröimää Telia 5g areenaa. Poika ehdottaa HIFK:lle vielä europelipaikkaa, mutta isä tyrmää tämän hajamielisesti. Kiinalaista käärmekeittoa on tipoteltu stadin punaisten aamuvelliin, koska trendi on ollut omistajan vaihdon jälkeen kovettumaan päin. KPV:n liiga -dolorosan karttamerkit on pitkälti haettu Jani Uotisen loitsukirjasta.


HIFK isännöi KPV:tä Telia 5G areenalla


KPV aloittaa aktiivisemmin ja ottaa pelin hallinnan. HIFK:n osaksi jää pikkukoiruudet ja pitkien pallojen lähettäminen KPV:n linjan taakse, jossa  vaaran merkkejä pudottelee teräväliikkeinen Erikson Carlos Batista Dos Santos eli tuttavallisemmin Tiquinho. 

KPV tuli hyvällä hengellä otteluun

KPV pääsi hätyyttelemään HIFK:n maalia jo alkuminuuteilla


Juuri kun HIFK on saamassa mandoliininsa kielet riittävän pitkiksi painaa KPV:n turbopupu Ishmael Martey vieraat johtoon. Samalla yleisömerestä paljastuu hyvä määrä vihreitä karikkoja. 0-1 maali riisuu esiin niikseen väkevää kokkolalaista jalkapallokulttuuria, että ehkä se saakin olla jokin toinen seura, jonka tehtäväksi jää toimistopöydän siivoaminen Turun derbyn tieltä.

HIFK on myös kannattajakulttuurinsa puolesta europelipaikkojen puolella. Eurooppalaisten vaikutteiden massasta stadilaisen hurlumhein muovailleiden stadin kingien heruttelun lisäksi takanani ottelua kotijioukkueen pulssilla elää eläkeläispariskunta. Rouva sivaltelee ensimmäisellä puoliajalla sydänkäpysiään surutta yhteispelin puutteesta ja aikoo mennä jo itse kentälle tuomaan ryhtiä kotijoukkueen otteisiin.

Ihastelen itse 5G areenan totuttua laajempaa olutvalikoimaa, kun vierasjoukkueen solvaukset twistaavat hurraahuutojen puolelle. Milos Josimov lentelee ilmojen halki ja puskee 0-2 -maalin. Tuuliviiri viittoo tässä vaiheessa luotisuoraan pohjoiseen.

Kyyn lisäksi puoliajan keitoksissa on täytynyt olla kobraa ja boaa. KPV jää alusta alkaen HIFK:n käärmekepin päähän. Hurmoksen noustessa kohti puolipilvistä taivasta on KPV:lle kaikki yhtäkkiä vaikeaa. Roadrunner Tiquinho karkaa kolme kertaa yhdeksään minuuttiin. Kahdesti hän viimeistelee itse ja kertaalleen pallo palautuu kollega Luis Henriquelle takatolpasta. Peli on yhtäkkiä jotain aivan muuta kuin se oli hetki sitten: 3-2 punaisille.

HIFK käänsi ottelun yhdeksässä minuutissa


KPV saa pelin loppuun pienen painostusjakson aikaan, mutta HIFK:n sähköttämä futisilta päättyy kotijoukkueen voittoon. Kokkolalaisten valuessa pitkänmatkan kulkuneuvoihinsa punaiset jäävät tanssimaan ja rallattelemaan väkevän jäljen jättäneen matsin hiilloksille.

KPV käytti kaikki keinot hakiessaan tasoitusta...

...mutta ottelu päättyi HIFK:n juhliin


Viinikuvaus: kannattajilta kannattajille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti