Sivut

perjantai 16. elokuuta 2019

FC Inter -HIFK: punapippuria Veritaksella

FC Inter Turku ja HIFK surffasivat siniaallon eri pisteillä, kun Veritas -stadioni otti kämmenelleen hienon futiskoitoksen. HIFK ponnisti Turkuun KPV:n tarjoamalta pomppulaudalta ja Inter saapui kylmästä hytisten kotiareenalleen Kuopion kylmäsadettimien alta. Mukavan moni oli lomien jälkeen huomannut, että Interillä ja miksei HIFK:llakin on tuote kunnossa. Paikan päällä oli reilu 3600 katsojaa.


FC Inter hakemassa lämpöä Kuopion kylmän suihkun jälkeen

Stadin kingit pääsivät hetkellisesti nauttimaan myös turkulaisesta auringon paisteesta

Stadin kingit kurottelivat vielä kohti lakipistettään, kun Jabar Sharza saa ensin laskeutumisluvan Interin keskikentän ja puolustuksen väliin. Siitä Sharza suuntaa vielä oikealle avautuvalle kiitoradalle. Keskelle lähetetty myyräpallo napsahtaa kuuden Inter pelaajan keskeltä omaan maaliin.

Jos oli HIFK:n avausmaalissa kunnon pala onnenongintaa, niin Interin vastaus on kuin suoraan Vivaldin nuottivihosta. Mikko Kuningas, Alvaro Muniz ja Aleksi Paananen latelevat vuodenajat läpi HIFK:n muodon keskellä ja pallo pelataan maalin eteen Mika Ojalalle, jonka viulun jousi on viritetty kohti HIFK:n maalin kattoa. Peli on tasan ja kaino pyyntö: nauhoittakaa kaikki nämä mestariteokset ja viekää jalkapallopäiväkotien vuosisuunnitelmiin.

Seuraavaksi nytkähtää Jani Bäckmanin ritsasta sellainen kuti, että jos kaukolaukauksille on jonkinlainen kiintiö, niin se täyttyy valovuodeksi eteenpäin. HIFK:n toisen maalin edessä voi vain hiljentyä. Pian tämän jälkeen lähettää Paananen pienjyrsijänsä maalin etukulmaan HIFK:n jättäessä keskustaan leveäkuljetuksen verran tilaa. Peli on 2-2 ennen kuin siitä on oikeastaan ehtinyt saada mitään tolkkua.


Elias Mastokangas oli jo...

...ensimmäisellä puoliajalla hyvällä peli päällä


Inter pääsee maalikimaran jälkeen pelin päälle. HIFK ottaa vastaan ja lähettelee yhden jos toisenkin kukkupallon kohti väkevästi linnunpönttönsä ilmatilaan nakuttanutta Interin keskuspuolustusta. Maalit jäävät ensimmäisen puoliajan vähemmän organisoidulle jaksolle ja hodarille lähdetään tasatilanteesta.

Toisen puoliajan alussa kopisee kintuille ja keltaisia lehtiä putoilee Dennis Antamon varresta. Meno meinaa yltyä niikseen kuumaksi, että punakortin havinaakin on ilmassa. Jokerin kääntää kuitenkin Elias Mastokangas, joka pudottautuu hakemaan palloa puolustuslinjasta Niko Markkulalta. Mastokankaan piirtäessään kuljetuksellaan hypotenuusaa kentän vasempaa kulmaa kohti hiipii Markkula HIFK:n puolustuksen selustaan. Mastokangas kääntää pelin rytmin takaisin oikeaan sivustaan ja pystypallo vapauttaa Markkulan laidalta. Hieman tuskaisessa moodissa ollut Filip Valencic löytää sovitun askelmerkin rangaistuspilkun kohdalta ja painaa Markkulan tarjoilusta pallon maalin. Tämä myös nauhalle ja varhaiskasvatuskansioihin. Vilunväreet väistyvät kerrassaan, kun Tammelaan viritetyistä mikeistä kuuluu kissanpesun ääniä.
FC Inter juhlimassa 3-2 osumaa

Alvaro Muniz nähtiin tänään myös hyökkäävämmässä roolissaInterin uusista hankinnoista Anthony Annan pääsee vielä tuomaan tulta, tappuraa ja sydämentykytyksiä kentälle. Annanin vaihdon myötä vilahtaa Jose Riveiron pelikirjasta mielenkiintoinen dopamiinia irrottava Muniz -piilokärkenä kappale. HIFK:n Interin rangaistusalueelle pommittamat korkeat pallot taasen pitävät kortisoli -tasot tapissa, mutta tasoitusta ei tule. Inter pelaavampana ja pykälän verran laadukkaamalla juoksutuksella orkestroineena kumartaa yleisölle kiitoksen ja voiton merkiksi.


Yleisölle Kiitos!


Viinikuvaus: länsirannikon ylähyllyltä parilla pistelevällä punapippurilla maustettu alkusyksyn viini.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti