Sivut

maanantai 26. elokuuta 2019

FC Inter-KPV: pullossa henkeä

FC Interin ja KPV:n matsissa petailtiin parempaa petiä loppusarjaan. Iltojen viiletessä sekä turkulaisten että kokkolalaisten pelissä oli hyvä tujaus keväistä viserrystä

FC Inter isännöi positiivista pelivirettä näyttänyttä KPV:tä

KPV lähti pelaamaan aktiivisesti alusta alkaen ja ensi minuuteilla sen askelmerkit vaikuttuvat olevan Interiä paremmin kohdillaan. Interillä on kuitenkin liitua: Veritaksen nurmeen piirretäänkin yksi kappale lisää hyökkäyspelin oppikirjasta. Niko Markkula puhkoo KPV:n puolustuslinjaa pystysyötöllä, jonka nappaa suoraan juoksuun Ojalan Mika. Timo Furuholm asettelee sisäteränsä maalin edessä sopivaan asentoon ja siihenhän se hengenheimolaisen syöttö napsahtaa: 1-0 Interille.

Interin kulmapotkut olivat vaarallisia läpi ottelun


Sinimustien lisätehtävä näytti olleen pelin jäädyttäminen johtoasemassa. Pallo kierteli verkkaisesti puolustuslinjassa, mutta KPV:kään eituonut tavallista terävämpää kynää mukanaan. Sen peli myös osin passivoitui.

Puoliajan edetessä nähtiin kuitenkin vihreiltä, jotka solidaarisuudesta olivat jättäneet vieraskatsomon miehittämättä ja soluttautuivat illan pääluentosaliin, muutama läheltä piti tilanne. Henrik Moisander hoiti tonttinsa rehtorin lailla ja Inter pääsi levottoman kolmevarttisensa jälkeen välitunnille johtoasemassa.

Interin uusista hankinnoista Anthony Annan oli avauksessa. Annan tasapainotti peliä keskikentän pohjalla enemmän pelin rakentamiseen osallistuneen Alvaro Munizin rinnalla. Connor Ruane sai vielä odotella debyyttiminuuttejaan penkin puolella.

Toisella puoliajalla KPV nosti koko pakettiaan lähemmän Interin maalia. Tämä avasi Interille vastaiskupaikkoja, jotka alkoivatkin vaikuttaa vaarallisilta jahka Interin hyökkäys oppi väistelemään KPV:n paitsioansan. Maalinteko osoittautui sinimustille jonkinkin verran vaikeaksi ja KPV osasi boksissaan rikkoa juuri sopivasti, että herne ei tuomarin pillissä liikahtanut.

Sitten koitti turkulaisittain synkkä hetki. Simo Roiha pääsee kääntämään pelin nopeasti kohti Interin oikean laidan selustaa, jonne Ishmael Yartey kipittää. Interin pakka venähtää sen verran, että Yarteylle jää hehtaari tilaa haastaa Miro Tenhoa. Yartey saa vasemman jalkansa vapaaksi eikä Moisanderinkaan käsipeli enää riitä painavan laukauksen edessä ja niin vain KPV tulee kuin tuleekin tasoihin.

Katsomosta raakkuu muutama jallunkäryinen varis Furuholmin suuntaan. Elämäntaiteen laji jää vähän epäselväksi, mutta Furuholm saa piiskattua henkeä Interin peliin. Veritaksen yleisö asettuu myös kollektiivisesti sydänkäpysensä taakse. Pelin ratkaisu on vielä tuloillaan.


Kapteeni Timo Furuholm...

...sai piiskattua Interin voittoonPallo kaartaa kulmapotkusta maalin edustalle ties kuinka monennen kerran ja päivän savotanmukaisen vaarallisesti. Ruane kokeilee jälkitilanteesta ensin maalin oikeaan reunaan, mutta pystyyn ja pallon eteen pomppaa vihreäpaitainen jantteri. Ripari palaa laukauksen alkuperäiselle omistajalle. Ruane kääntää nyt toiselle jalalle ja äänivallia pilkkova kuti painuu maalin kattorakenteiden alle. Peli on 2-1.

KPV:n maali vaikutti välillä noidutulta. Tämänkin Mika Ojalan kudin kävi Teppo Marttinen napsimassa.

Kotiyleisön ja kotijoukkueen yhteinen hurmos häätää pahat henget Veritakselta. Albion Ademi pitää kertaalleen vielä KPV:n puolustajia pujottelukeppeinään, mutta Teppo Marttinen estää eurosport -maalin synnyn. Tuomari vapauttaa pelaajat rupeamastaan ja Inter punnertaa sarjakärkeen kolmen pinnan voimin.

Viinikuvaus: pullon henkeä ja pullossa henkeä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti