Sivut

perjantai 14. elokuuta 2015

Watford FC. Se toinen nousija

Watfordin lempinimi The Hornets viittaa joukkueen keltamustaan peliasuun.


Bournemouthin nouseminen valioliigaan herätti enimmäkseen positiivista hehkua. Bournemouth on noussut kuilun partaalta tasaisesti kehittyväksi ja yleisöystävällistä futista pelaavaksi joukkueeksi. Sen manageri Eddie Howe on yksi Englannin pidetyimmistä valmentajista. Watfordin tarina on rosoisempi. Sen kuvaa värittävät julkisuuden henkilöt, italialaisperheen omistus ja ympäri maailmaa erilaisilla sopimuksilla hankitut pelaajat. Oman lisänsä konserttiin tuo ykkösfanin ja seuran entisen puheenjohtajan Elton Johnin oodit.

Toisin kuin Bournemouthilla Watfordin pelaajalista vilisee ulkomaalaisia pelaajia. Varsinaisista runkopelaajista vain kapteeni Troy Deeney on englantilainen. Joukkueessa pelaa yli 20 ulkomaalaista pelaajaa. Seuran omistaja on italialainen Gino Pozzo, joka osti seuran yhdessä isänsä Giampaolo Pozzon kanssa. Giampaolo Pozzo omistaa italialaisen Udinese Calcion ja espanjalaisen Granada FC:n. Vuosien saatossa pelaajia on liikkunut seurojen välillä tiheästi muun muassa lainasopimuksilla. Joukkueet ovat hyötyneet myös yhteisestä skouttausverkostosta. Jalkapalloimperiumin taustalla on kylmää bisnesajattelua, jonka yksi elementti on lahjakkaiden pelaajien ja skouttaaminen, kehittäminen ja myynti hyvällä voitolla. Samaan aikaa Pozzon seurat ovat menestyneet kohtalaisen hyvin. 1980-luvun loppupuolella Giampaolo Pozzoa syytettiin otteluiden tulosten järjestelemisestä. Seurauksena oli pistemenetyksiä, sarjasta pudottamisia ja toimintakieltoja. Watfordin pelejä tullaan tulevalla kaudella varmaan myös seuraaman ’sillä silmällä’ mahdollisten erikoisten sattumuksen vuoksi.

Watford oli varmistanut nousunsa valioliigaan jo ennen Bournemouthia. Viimeisessä ottelussaan Watford oli oman ottelunsa lisäajalle kiinni sarjan mestaruudessa, mutta Sheffield W:n tehdessä tasoitusmaalin ja Bournemouthin voittaessa omana ottelunsa tippui se sarjan toiseksi. Sattumaako? Todennäköisesti.

Valioliigaan nousun jälkeen Watfordissa on käynyt kuhina. Valmentaja Slavisa Jokanovic sai lähteä. Tilalle palkattiin espanjalainen Quique Flores. Pozzon jalkapalloimperiumin pohjoiskulmaan on tullut lisäksi kymmenen uutta pelaajaa. Periaatteessa Watfordin materiaalilla olisi mahdollista säilyä, mutta se vaatisi eri osasten poikkeuksellisen nopeaa hitsautumista yhteen. Avausottelussa Evertonia vastaan Watford vaikutti pelillisesti yllättävänkin kypsältä kokonaisuudelta, mutta se ei kuitenkaan pystynyt voittamaan puoliunessa pelannutta Evertonia. Se jokin puuttui ja se jokin tuskin löytyy ennen kauden loppua. Watford tuo hyvää säpinää ja väriä valioliigaan, mutta todennäköisesti vain yhdeksi kaudeksi. Valioliigan televisioinneissa liikkuu isot rahat. Pelko niiden menettämisestä saattaa puhaltaa kylmästi Watfordin valmentajan tontille. Etenkin kun pisteiden  lisäksi seurajohto vaatii joukkueelta viihdyttävää jalkapalloa.

Viinikuvaus: liiroja, euroja, puntia ja hunajaa 

Lisää luettavaa:Kuva: Matt Brown https://www.flickr.com/photos/londonmatt/20181743038

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti