Sivut

perjantai 15. toukokuuta 2015

Tyttären kanssa Veritaksella. Maissinaksuja ja afrikkalaisia rytmejä.

FC Interin Solomon Duah ja Guy Gnabouyou tuulettamassa 2-0 maalia

MTV Maxilta pyörähtää MM-kisat käyntiin. Esa Lindellin haastattelun aikana tytär keskeyttää leikkinsä ja alkaa keikistellä kuvaruudun edessä siihen malliin, että asiaan on puututtava. Nopeasti nettiin, liput FC Inter-KTP –pelistä sähköpostiin, perhe pakettiin ja kohti aurinkoista Veritas-stadionia.

FC Interin kausi on alkanut kohtalaisesti. Pirteiden SJK:ta, Ilvestä ja Ropsia vastaan pelattujen ensimmäisten pelien jälkeen seurasi nahkeat pelit FC Lahden ja HIFK:n vieraina. Lahdesta käteen jäi pisteen lisäksi tärisevän kanan ja Interin tähtihyökkääjän Vahid Hambon välinen katsomofarssi. HIFK ei sitten jättänyt Interille mitään muuta kuin lihasvammoja. Kurssi kääntyi aiemmin viikolla Jaroa vastaan pelatussa kotipelissä ja hyvä meno jatkui KTP:tä vastaan.

Guy Gnabouyou aloitti maalinteon KTP:tä vastaan jo ottelun neljännellä minuutilla. Maali syntyi hienon vaparikuvion päätteeksi, jossa palo pelattiin muurin ohi laitaan Henri Lehtoselle, joka käänsi pallon keskelle Gnabouyoulle. Gnabouyou kiitti ja survaisi pallon maaliin. Maalin päälle nähtiin iloinen maalitanssi Gnabouyoun, Philip Njokun ja Solomon Duahin esittämänä.”Meillä on merirosvoja, h*oria ja toriparkki” kaikui kotkalaisfanijoukosta ensin. Sitten myös ensimmäisen puoliajan pirteästi elämöinyt tyttäremme huuteli kentän suuntaan kovaan ääneen viiden minuutin ajan keräten huomiota ja faneja ainakin kahdesta katsomonosasta. Seuraavaksi karkasi Philip Njoku Gnabouyoun syötöstä ja tyylitteli Interin 2-0 johtoon, kun 16-minuuttia oli pelattu. Samoilla rytmeillä Duah pussitti pallon viiden minuutin päästä ja Inter karkasi ratkaisevan oloiseen kolmen maalin johtoon. Kotkalaiset saivat ottelun elämänlangasta vielä Juuso Salosen kavennettua pelin 3-1:teen kulmapotkusta. Sama kaveri kuitenkin myös katkaisi langan jäädessään boksissa karkaamassa olleen Duahin jälkeen ja kaatamalla tämän. Punainen kortti. Pallo pilkulle. Pallo maalin Joni Ahon toimessa ja kakku oli tapulteltu. 4-1 42-minuutin jälkeen.

Loppupelin kohokohta oli oikeastaan tyttären vaivihkaa kahvikuppiini dippaama maissinaksu. Takana katsomossamme arvuuteltiin myös tulisiko tyttären ensimmäinen sana olemaan ’FC inter’ äidin tai isin sijaan. Inter vaihtoi pian toisella puoliajalla sekä Gnabouyoun että Henri Lehtosen pois kentältä. Sapluuna oli selvä: peli pelattu ja nyt säästellään avainpelaajia. Toinen puoliaika pelailtiin pois. Interillä oli yksi erittäin hyvä maalipaikka ja KTP:llä pari puolittaista.

Puoliajalla tarjolla maissikahvia

Kokonaisuutena Inter pelasi kypsän pelin. KTP:n puolustuspeli ei ensimmäisellä puoliajalla lähtenyt ollenkaan toimimaan. Inter sai pelattua palloja KTP:n puolustuslinjan taakse pystyyn nopeille laitureille ja hyökkääjilleen. Pystypallojen kanssa kotkalaiset olivat pulassa. Interin syötöt löysivät hyvin omat pelaajat ja hyökkäyspelissä oli hyvää ideaa. Kotkalaisten parhaaksi anniksi tässä ottelussa jäivät fanikatsomon kannustuslaulut.

Ottelurytmi veikkausliigassa vaatii tällä hetkellä veronsa. Tilanteessa kovia olivat kokeneet Njoku ja Gnabouyou.

Viinikuvaus: Nopea ja terävä ensimaku. Maissia ja kahvia. Loppua kohden ei yllätyksiä