Sivut

sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Valioliiga: miksi se ei kiinnosta ketään?

Jose Mourinhon Chelsea dominoi valioliigaa tällä kaudella
Arsenal-Chelsea pelaavat 0-0. Chelsean pelaajat tuulettavat. Se on ennen muuta suurta performanssia ja portugalilaista ironiaa. Arsenal ei voita Chelsea vieläkään. Chelsea voittaa kaksi seuraavaa peliään Kiinan ja Turkin kiertueelta palanneen Didier Drogban rouhiessa kärjessä. Ilmiö on huvittava, mutta Chelsealla on tähän varaa. Mestaruus on ollut selvä jo monta viikkoa huolimatta Louis Van Gaalin ’mathematically still possible’-kommenteista. Jose Mourinho on luonut uskomattoman kovan tuloksenteko-koneen, jota murrosvaiheessa ja laskusuhdanteessa olevat muut suurseurat eivät pysty missään vaiheessa haastamaan. Arsene Wenger yrittää päästä muutaman kerran Mourinhon ihon alle, mutta oman pelin takellellessa ’master of failure’ katoaa varjoihin: jää hiukan sellainen maku, että Mourinhon ja Chelsean ei oikeastaan tarvitse edes näyttää parastaan. Se on sääli, kun muistelee Mourinhon La Liga -vuosia.

Kausi on mennyt Manchester Cityn sulamista ja Newcastlen mahalaskua lukuun ottamatta aika lailla odotusten mukaisesti. Mestareiden liigan paikat menevät Manchester Unitedille, Manchester Citylle ja Arsenalille. Southamptonin ylävire ei riittänyt sensaatioon. West Hamin, jonka pelitapaa Mourinho kuvasi 1800-luvun jalkapalloksi, kausi kääntyy myös laskusuuntaan. Liverpool oli totutun ailahteleva ja se hävisi ratkaisupelinsä Arsenalille ja Manchester Unitedille. Loppukausi läpsytellään siitä ketkä pelaavat Eurooppa Liigassa ja kuka on kolmas putoaja. Kiinnostavina ehkä olisi, jos putoaja lopulta ratkaistaisiin Newcastlen ja Sunderlandin välillä. Siinä olisi vielä sopivaa draaman kaarta. Pahoin kuitenkin pelkään, että Leicesterin loppukauden kiri ei kuitenkaan tule riittämään ja yksi sankaritarina lisää jää tällä kaudella kertomatta.

Tottenhamin ja Manchester Cityn peli pauhatessa taustalla tulee mietittyä, että mitkä olivat ne tämän kauden tarinat valioliigassa, jotka jäävät elämään. Portugalilaista dominanssia, tyhjästä noussut Harry Kane, jonka maalit eivät kuitenkaan vieneet Tottenhamia oikein minnekään. Alan Pardew:n siirtyminen Newcastlesta Crystal Palaceen, mistä alkoi Newcastlen valuminen kohti putoamiskurimusta ja mistä alkoi putoamisuhan alla olevan Crystal Palacen nousu hyvään keskikastiin. City voittaa Spursin 0-1 vieraissa, mikä vahvistaa valioliigan nykyisiä asetelmia. Onneksi on vielä La Ligaa ja Chämppäriä jäljellä. Veikkausliigan ruohokin lähtee tästä vielä vihertämään.

Ensi kaudelle toiveissa:

*Jürgen Klopp valioliigaan
*Manchesterin kulutusjuhlat, joissa sekä U että C ostavat onnistuneesti laatupelaajia
*Arsenal ostaa huippukärjen
*Jose Mourinho ottaa selkeäksi ykköstavoitteeksi mestareiden liigan voiton

Viinikuvaus: Täyteläistä portugalilaista dominanssia

Kuva: https://www.flickr.com/photos/dorothy201305/8946068299/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti