Sivut

keskiviikko 1. kesäkuuta 2022

FC TPSu23 – FC Inter Turku 2: tervetuloa derbyt ja yläkenttä

Legendaarisella Urheilupuiston yläkentällä juhlittiin vähintäänkin epävirallisia kauden avajaisia Turun derbyn merkeissä. Katsomon penkeiksi oli laitettu hieman tuoreempaa puuta ja kiviseinään kirkkaampaa maalia. Otteluparin kertoimet keikkuvat kuin viikinkilaiva huvipuistossa ja tovi ennen ottelun alkua Inter oli rankattu suosikiksi matsiin, vaikka aamupäivällä pienempää kerrointa tarjottiin TPS:lle.

Tilaan ennen ottelua Brooklyn lagerin ja siivet tulisella kastikkeella. No ei. Lone Starin ja kotijoukkueen yhteisponnistelubuffet piti sisällään perinteisempää apetta eli kahvi ja vissylinjalla mentiin. Katsomoon tiensä oli löytänyt laajahko kirjo futisväkeä Turun molemman värisiltä puolilta. Aitojen taakse asettui myös niitä Interin kannattajia, jotka eivät olleet valmiita antamaan ropoakaan paikalliselle palloseuralle.


Panoksena Yläkenttä

Viitisen minuuttia keretään pelata, kun nousee ensimmäinen keltakortti kotijoukkueen Niklas Haritulle. Teoriassa tämä olisi saattanut indikoida väkevää derbyhenkistä matsia, mutta auringon valuessa länteen tunnelma seesteistyy ja pelaajat keskittyvät siihen itseensä eli jalkapallon pelaamisen. Inter on vahvasti pallossa ensimmäiset kaksikymmentä minuuttia, mutta TPS puolustaa kärsivällisesti ja Inter ajautuu hyökkäyskolmanneksella ahtaisiin kulmiin eikä varsinainen maalin uhka köllöttele yläkentän ilmanalassa.

TPS puolusti koko ottelun tiiviisti

TPS saa koko ajan paremmin pelin syrjästä kiinni ja niinpä se on kotijoukkueen Otto Näsi, joka pääsee ensimmäisenä hyvään maalipaikkaan, mutta jousen pingotus ei vielä ole kohdallaan. Interin vastine tulee tovia myöhemmin ihan kelvollista matsia pelaavalta Elmeri Oksaselta, mutta Oksasenkin maali roiskuu raamien ohi. Ottelun tiimellyksessä käydään läpi tärkeimmät futiskuulumiset ja huuhkajien tulevat koitokset. Lisäksi kuntoliigan sielun värejä ja olemusta sanoitetaan värikkäästi.

TPS vaikuttaa olevan hyökkäyksissään määrätietoisempi, mikä lopulta tuloutuu maaliksi. TPS pelaa hienon kuvion, jonka toiseksi viimeisenä siirtona Christian Linna vapauttaa Näsin. Viimeisenä siirtona Näsi ohjaa pallon ohi vastaan pyrkivän Valtteri Inkeroisen: 1-0. Sen kummempia ei ensimmäisellä puoliajalla nähdä.

Toisen puoliajan alussa TPS on myös vahva, ja kun Interin puolustus ei aivan kvarkkigluoniplasmaa ole, niin suursäätila ei vierasjoukkueelle ole aivan suotuisa. Interin parasta antia ovat Elias Mastokankaan ja Mohammed Bakkarin pienpelit, mutta hyökkäyksen keskustasta vaikuttaa puuttuvan riittävä ryminä ja liike, jotta tukkimiehelle päästäisiin jotain piirtämään. TPS:n Otto Ohvo sen sijaan mojauttaa komean ulkokierteisen kudin Interin maalin kattorakenteisiin, kun tunti ja vähän päälle on pelattu: 2-0.


Elias Mastokankaan ja Mohammad Bakkarin pienpelit jäivät vierasjoukkueen parhaaksi anniksi

Pian TPS:n toisen maalin jälkeen Joel Vainionpää koittaa kytkeä itsensä läpikarkaavaan Linnaan. Pouria Notash palkitsee viritelmän punaisella kortilla ja taivas alkaa olla enemmän tai vähemmän synkällä tavalla sinimusta. Sinänsä Interin peliin ulosajo ei hirveästi vaikuta, mutta TPS:n puolustus ei anna väylää Interin kudeille, vaan loikkii kerta toisensa niiden eteen.

TPS:n Leevi Moberg kirjauttaa itselleen ottelun viimeisen tilastomerkinnän. Moberg taituroi pallon Interin puolustukselta, painelee läpi ja sen jälkeen kania houkutellaan takaisin keskiympyrään Interin pyydyksestä: 3-0. Peli päättyy. TPS napsii pisteet olemalla terävämpi tuloksen kannalta tärkeimmillä sektoreilla ja jättämällä paremmalla joukkuepelillä Interin yksilötaidon ottelun katvealueille.

Viini: yhteisrahoituksellinen kokeilu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti