torstai 9. kesäkuuta 2022

FC Inter Turku 2 -ToVe: torstai Turku Energiaa täynnä

Peliä on ehtinyt kulua taas kymmenisen minuuttia ennen kuin pääsen nojailemaan Turku Energia -areenan rauta-aitaan. Ottelun alussa ehdin oppimaan vieressä seisovalta kaiffarilta, että pallo pitää ottaa haltuun aina jalkapohjalla ja nuorempien puolustajien kannattaa opetella vain purkamaan. Vanhempana sitten oppii avaamaan peliä paremmin ja rauhallisemmin. Kaveri miettii naureskellen myös, että pitäisikö kerätä havainnot muistitikulle ja antaa ne matsin jälkeen Interin Tomi Kivikoskelle. Tiettävästi tällaistakin tapahtuu suuressa maailmassa

Inter on ottelussa väkevästi pelin päällä. Pallo liikkuu, pelaajat liikkuvat ja pallottomana pallon riistoja haetaan ahnaasti. ToVe on koko lailla pakotettu puolustusasemiin ja se pääsee kontrolloidusti hyökkäämään hyvin harvakseltaan. Interin piikissä pelaava Elmeri Oksanen tuo reserviderbyn jäljiltä kaivattua ryminää ja liikettä Interin hyökkäyksen keskustaan. Yhtälöön kun lisää vasemmalla laidalla aktiivisesti liikkuvan Elias Mastokankaan ja Aron Valavaaran niin käsillä on hyvin viihdyttävä paketti.

Enää vartoillaan maalia ja paikkojakin alkaa ropisemaan. Ensin Anton Vyyryläinen pääsee hyvän kuvion päätteeksi puskemaan ToVen puolustuksen seasta, mutta pallo pomppaa tolppaan. Sen jälkeen Oksanen kipittelee vasenta keskikaistaa eikä maalia kohti sännätessään välitä kintuille kopsahtavasta viikatteesta, mutta hyvää peliä pelaava ToVen veskari Lauri Koskela koppaa Oksasen kudin. Inter saa myös kulmia sarjana ja vaikka ne putoavat kerta toisensa jälkeen aika lailla samoille neliöille niin ToVen puolustus saa painittua ne pois boksista.

Maalihanat aukeavat lopulta, kun Elmeri Oksanen tekee väkevän pystyjuoksun. Oksasella ja hieman paria taaempana askeltavalla ToVen pakilla menevät jalat solmuun. Oksanen nurin ja pallo aivan aiheellisesti täplälle. Lopulta kun satakuntalaisten laineet hieman laantuvat pääsee Oksanen uittamaan pilkun sisään. Hypoteettisesti valotaululla välkkyisi tässä kohtaa 22 minuuttia.

Elmeri Oksanen avasi Interin maalihanat

Vieressä ollut kaveri toteaa arvanneensa rangaistuslaukauksen kohteen oikein, kiittää seurasta ja lähtee jatkamaan eloaan muissa merkeissä.

Kotvan kuluttua Vyyryläinen pääsee uudemman kerran koittamaan maalintekoa keskeltä, mutta Koskela loikkaa kudin eteen. Vielä ennen puoliaikaa Mastokangas saa pallon ToVen puolustuslinjan taakse. Mastokangas nappaa pallon mukaansa, leikkaa keskustaan ja sivaltaa pallon etukulmasta sisään: 2-0. Pian tämän jälkeen erotuomari Vili Lehtovaara päästää pelaajat viettämään puoliaikaa. Interin peli on ensimmäisellä puoliajalla kokonaisuudessaan parasta, mitä kirjoittaja on tällä kaudella nähnyt.

Hetki ennen etukulmaan painuvaa sivallusta

Hakeudun toisella puoliajalla toiselle puolelle kenttää, koska ounailen, että pelitapahtumat keskittyvät enemmän sinne. Viereen löytyy tuoretta aviomiestä ja utelen, että miksi sitä Tim Sparvia ei sitten ollut oikeasti kutsuttu sinne häihin (somekansa tietää).

Peli ei toisella puoliajalla ihan toisinna ensimmäistä, sillä ToVe pääsee paremmin pelin mukaan eikä Inter hyökkää aivan niin hanakasti. Sinänsä Interille ei suurempaa hätää pelissä ole, vaan peli pysyy kontrollissa, mutta toki ToVen maali saattaisi vielä muuttaa pelin ilmettä. Interin kulmat löytävät toisellakin puoliajalla samoille ruuduille, mutta ToVen puolustus hoitaa. Pikkuhiljaa, kun hapot alkavat jaloissa painaa, niin porilaisuus alkaa myös puskea viherpaitojen pelistä läpi. Nenän alla nähdään tilanne, jossa neljä kertaa putkeen yritetään ensisijaisesti ja tuttavallisesti tavoitella kotijoukkueen pelaajien nilkkoja ja toissijaisesti, jos ollenkaan, palloa. Kentän laidalta tulee lempeän sydämellistä ohjeistusta yhdelle kohteista siitä, että kannattaa pitää vain pää kylmänä.

Interillä oli paljon erikoistilanteita, mutta ToVe puolusti ne hyvin

ToVen paras paikka siunaantuu Waltteri Riihimäelle, joka irtoaa vasemmalta laidalta. Interin Valtteri Inkeroinen on kuitenkin hyvin tilanteen tasalla ja saa kopuatettua kudin päätyrajasta yli. Ottelun viimeiseksi maininnin arvoiseksi sattumaksi jää se, kun ToVen Toni Kuuselaa viedään längistä. Kuusela kuittaa tilanteen letkeästi sillä, että vanha ei vaan jaksanut enää laittaa putkia kiinni. Fair Enough.

Viini: sinimustaa laatua nopealla liu’ulla ja parilla porilaisella mustelmalla