sunnuntai 12. kesäkuuta 2022

FC Komar-FC Boda: sunnuntaille kasi

Kupittaan kutsuhuudot käyvät lopulta vastustamattomiksi. Varsinkin kun tiedossa vaikuttaa olevan usean päivän livematsiton putki. FC Bodaan oma kosketus on jostain vuosien takaa, kun joukkue pelasi kolmosen kärkikahinoissa ja taisi pelata kakkosdivarissakin joskus. Sittemmin saaristotiet ovat olleen ilmeisen kuoppaisia. FC Komarin historiaan mahtuu hieman kuohuntaankin, mutta jätetään vanhat kaivelematta ja keskitytään olennaiseen eli peliin.

Kupittaalla on omiin odotuksiin nähden yllättävän vähän porukkaa paikalla. Pallo lentää kohti parkkipaikkaa, jolle olen jättänyt auton. Viereisen hiekkakentän leikkaava ristipallo lähtee kangaskengilläkin sen verran napakasti, että ehkä en vielä henno viedä nappiksia kirppikselle. Peliä on pelattu viitisen minuuttia, kun pääsen nojaamaan rauta-aitaan.

Komar prässää ylhäältä ja hallitsee selvästi peliä. Komarin Farhan Abdulle laukoo läheltä tolppaan ja sanalla sanoen Komar vaikuttaa alussa olevan selvästi parempi joukkue, mikä ottelun lopputulemaan nähden on melko harhaanjohtavaa. Bodalla on vaikeuksia päästä Komarin prässin alta kontrolloituihin hyökkäyksiin. Komarin maali vaikuttaa olevan vain ajan kysymys, mutta sen hallinta ei tuloudu ja hiljalleen Boda pääsee paremmin mukaan leikkiin.

FC Komarilla oli omat hetkensä ottelun alussa, mutta sitten sen peli mureni

Boda tekee triplavaihdon parinkymmenen minuutin kohdalla. Olkoon tämä niin sanottu "Moment of magic, sillä pian tämän jälkeen Bodan John Sandholm roikottaa suht kaukaa pallon Mohamed Farahin yli ja peli on 0-1. Muutama minuutti kuluu tästä ja Jim Asplund saa pallon oikealta tulevasta keskityksestä ja siirtää vieraat 0-2 -johtoon.

Tuo muutaman minuutin jakso antaa osviittaa siitä, miksi pinnatili on Komarilla vielä avaamatta. Puolustuspeli falskaa. Peli muuttuu käytännössä täysin. Komarin prässi hyytyy. Sen puolustuslinja jää pelaamaan kuitenkin korkealle, joten suoraviivaisesti pelaava Boda saa palloja helpohkosti Komarin selustaan.

Pian ropisee lisää:

36min: Kim Asplund heittää ulkosyrjällä Eddie Lindroosin irti vasemmalta laidalta. Lindroos leikkaa keskelle ja vaikka tilanteeseen ehtii vielä pari Komarin pakkia, niin Lindroos pääsee siirtämään pallon ohi Farhahin: 0-3

39min: Dine Renfors uittaa pallon suoraan kulmasta Komarin maaliin: 0-4

45min: Sandholm jää pilkun kohdalle vapaaksi ja hän toimittaa saamansa matalan keskityksen maaliin: 0-5 ja peli puhalletaan tauolle.

Komarin valmentaja karjaisee pelaajat luokseen rinkiin. Käyn itse hakemassa cittarista vissyt ja kahvit, ja koska silloin tällöin on hyvä kokeilla uutta, niin ostan kassalta kupin automaattikahvia varten. Niin kuin uusien juttujen kanssa monesti käy, niin kuppia täytyy hetki etsiä ennen kuin se kassan laatikoista löytyy. Euron kahvi ajaa asiansa.

Puoliajan palautehetki

Toinen puoliaika on polkaistu käyntiin, kun astelen Kupittaa 2:sta kohti. Kenties Bodalla on jo sen verran kiire Kemiönsaarelle, että aikaa ei haluta hukata Turussa sen enempää. Komar pelaa jälleen puoliajan alun hyvin. Se hassaa parikin hyvää maalipaikkaa ennen kuin peli palaa taas niille raiteille, joilta se lähti. Komarin hyvä jakso päättyy Eddie Lindroosin läpiajoon, jonka päätteeksi hän tinttaa pallon etuyläkulmaan. Ymmärrettävästi pelin kulku on kotijoukkueen näkökulmasta hieman turhauttava ja linjatuomari saa pientä kuittia sekä maaliin johtaneesta tilanteesta että jostain aiemman ottelun tuomiosta: 0-6

Mohamed Farahilla riitti maalillaan hommia I

John Sandholm sinetöi hattutemppunsa

Komar ehtii hukkaamaan vielä yhden avopaikan ja Farhan kuittamaan pelaajilleen tilanteessa, jossa häneltä odotetaan rauhallisempaa pelinavausta, että hän ei paineen yksinkertaisesti sellaista osaa ennen kuin Boda säkittää seitsemännen. Samalla Sandholmin päähän isketään knalli.

Ottelu pelaillaan ihan hyvässä hengessä loppuun ja Komar hakee aktiivisesti vielä maalia, mutta lopulta se on Sven Ivarsin 0-8 -maali, joka jää ottelun viimeiseksi. Bodalle voitto on kauden toinen ja FC Komarin pinnatili jää vielä odottamaan aukeamistaan.