Sivut

lauantai 10. heinäkuuta 2021

TPK-FC Åland: tarkan markan matsi

Ukkosen repimän yön jälkeen Turun seksihelteet jatkuvat. FC Interin 2007 sinimustat ja Ilveksen 07 betat tasaavat pisteet Kupittaa 2:lla ennen kuin on TPK:n ja FC Ålandin vuoro antaa päivän kunnostaan näyte. Vihreiden rauta-aitojen taakse kerääntyy jonkin verran porukkaa. Yhdestä kulmauksesta kajahtaa sonetinkaltainen siitä, että perhettä tässä ollaan paossa ja tölkkejä sihahtaa auki.

TPK rakentaa peliään rauhallisesti puolustuksen kautta. Åland pelaa pykälää suoraviivaisemmin ja se on mediaaniltaan melko isokokoinen joukkue. Molemmat joukkueet vaikuttavat taktisesti hyvin organisoiduilta. TPK hakee aktiivisemmin palloja Ålandin linjojen taakse, kun taas Åland rytmittää peliään keskikentän ankkurina pelaavan Elias Erikssonin kautta.


Ålandilla oli vaikeuksia murtaa TPK:n puolustusta


Sekä TPK että FC Åland imevät hyvin vastustajiltaan tilan keskikentällä ja hyökkäyksessä, joten maali-ilottelun savumerkkejä ei nouse sinistä taivaanrantaa vasten. Matsin taktisessa tarkkuudessa on jotain perinteistä italialaista. TPK pääsee hätyyttelemään Ålandin maalia kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Zachary Lee lataa volley Joonas Lehtosen nappikeskityksestä, mutta kuti suhahtaa päätyrautoihin.

Alun jälkeen Åland paineistaa enemmän, vaikka se ei meinaa millään löytää avainta TPK:n puolustusmuurin portteihin. Niinpä sen on tyytyminen kasaan kulmapotkuja, jotka Veli-Heikki Maunilan johtama puolustus pukkaa takaisin viikkarin terminaaliin.


TPK:n puolustus klaarasi myös kulmat


TPK iskee ensimmäisen puoliajan lopussa vauhdilla vastaan. Karussa on Andre Zaya, joka hieman yllättäen hidastaa hyökkäystä ja syöttää omaa maaliaan kohti juoksevan Ålandin -linjan eteen Jyri Sundinille. Sundin kierrättää toiseen laitaan auenneeseen tyhjään tilaan Iiro Fagerille, joka kumauttaa pallon takakulmaan. Jos kyseessä olisi joku muu joukkue kuin TPK, niin voisi maalin todeta olevan piirun pelin kuvan vastainen, mutta koska kyseessä on juuri TPK, niin maali on puhdasta aamupuuroa. Fagerin maalilla TPK saa myös taukojohdon.


1-0, Veritas ja aamupuuroa


Varjoja nousee enemmän Kupittaa 2:n pinnoille ja tuuli puhaltelee mukavan vilpoisasti. Padel -kentältä kuuluu eläimellisiä karjahduksia, mutta lopulta on aika startata ottelun toinen puoliaika.

TPK vetäytyy pykälää syvemmälle, luovuttaa pallonhallinnan suoraan Ålandille ja betsaa vastahyökkäyksiin. Ålandin jauhaa ja jauhaa, mutta ei meinaa saada TPK:n koodia murrettua. Niinpä turhautumisen myötä lämmötkin hieman nousevat, mutta peli pysyy kuitenkin siistinä.

TPK:n koetinkiveksi muodostuu se, ettei sen vastaiskut oikein tulouta ja se ei oikein ehdi kaivautua puolustusasemistaan ulos ennen kuin poteroa täytyy taas syventää. Vastaiskut pysähtyvät jo hyvissä ajoin Ålandin puolustajiin ja sitten juostaankin taas takaisin puolustusmuotoon.


Toisella puoliajalla Åland otti vielä suuremman vastuun pallonhallinnasta


Tunnin jälkeen valkopaitojen Thomas Mäkisen kaukolaukaus taittuu sellaiselle lentoradalle, jonka pysäyttävät vasta maaliverkot. Painostuksestaan huolimatta Åland ei ollut päässyt erityisen hyville paikoille, mutta tasoitus tulee kuin tyhjästä. Maalin jälkeen hetken näyttää, että TPK:lle riittää tasapelikin ja Åland höyryää päälle. Samalla ilmeellä edetään aivan ottelun viimeiselle kympille asti, jolloin TPK saa taas paremmin pallollisen pelin juonestaan kiinni ja käy hieman tiheämpään Ålandin maalin huitteilla. Tulos kuitenkin pitää ja leipä murretaan puoliksi.

Viini: tarkalla reseptillä valmistettu italialaisvivahteinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti