ToVe-Peimari United: Rokkia ja ryöstö

Edellisen Porista tehdyn blogipostauksen jälkeen saan ystävällisen lähestymisen futisforumin kautta. Lisäksi autoamme ei varasteta Raatihuoneenpuiston parkkikselta eli täytynee päivittää omat tiedot porilaisuuden syvimmästä olemuksesta. Kiskaisemme salaatit naamariin puiden varjossa Hyveläntien K-Marketin takana ennen kuin kurvaamme Toejoen nurmikentän suuntaan.

Aurinko paistaa armotta siniseltä taivaalta kun levitämme piknik -vilttimme vaihtopenkkien puoleiselle pientareelle. Kentän toisella puolella pääkatsomo täyttyy mukavasti, vaikka samanlaista kansainvaellusta ei Toejoelle tänään ilmaannu kuin ehkä surullisenkuuluisassakin P-Iirot -matsissa.

Peimari Unitedilla oli pieni kannattajajoukko mukanaan Toejoella

Ääntä, asennetta ja tunnetta ei pelistä puutu. Ottelu hakee hetken muotoaan ennen kuin ToVe alkaa saamaan otetta ottelusta. ToVe rakentaa peliään rauhallisemmin puolustuksen kautta ja löytää tilaa Peimarin puolustuksen selustasta. Erityisesti ToVen Kristo Niinisalo näyttää olevan liukkaalla päällä. Peimarilta irtoaa pitkiä palloja herkemmin, mutta ToVen puolustuksessa kapteeni Toni Kuusela ja Vili Huppunen napsivat ne järjestäen kaikki.

Pääkatsomon orsilla kotijoukkueen kannattajia

Matsi on ehkä rehellisintä divarifutista, mitä itse olen tällä kaudella länsi-Suomen kolmosessa nähnyt. Nurmi on myös asiaankuuluvan epätasainen. Hienouksia ei ottelussa hirveästi nähdä, ellei mukaan lasketa muutaman vierasjoukkueen kannattajan "eväskorista" pilkistävää SOL -olut ja mansikkarasia yhdistelmää. Pelissä otetta haetaan kaksinkamppailujen kautta ja painepalloa lyödään tilanteen niin vaatiessa surutta puolustuslinjojen taakse. Tuomareita kosiskellaan myös tarmokkaasti molempien joukkueiden leiriin, mutta linja pysyy johdonmukaisena.

ToVen ja Peimarin matsi oli rehellistä kolmosdivarin tahtofutista

Peimari pyrkii väliin prässäämään aggressiivisesti, mutta ToVen puolustus löytää reittinsä Peimarin prässin alta. Millään erityisen hyvillä maalipaikoilla ei ensimmäisellä puoliajalla mässäillä, joten kiikareilla mennään puoliajalle.

Tästä on vaikea olla eri mieltä

Puoliajalle ämyreistä pauhaa Limp Bizkit ja Hevisaurukset. Hevisaurusten laulaessa vihreistä paidoista mietin ensin, että onko kyseessä ToVe:n oma kappale, mutta kyseessä on enemmänkin hyvää pilkettä ja pelisilmää biisivalinnan suhteen. Toejoen menossa on niin pelin kuin muidenkin puitteiden osalta on hyvä säväys rokkia, mikä luo pelitapahtumaan erityisen tunnelman. Katsomosta lentelevä murre on myös aitoa satakuntalaista. Omat lapsetkin selvästi viihtyvät, sillä sukkiani aletaan täyttää ruoholla, kun siirrämme leirimme kentän toisen puolen varjoihin.

ToVe näyttää oikeastaan koko toisen jakson enemmän joukkueelta, joka tekee maalin. Se saa sarjana vapareita ja kulmapotkuja. Sihti on koko ajan lähempänä Carlos Madueiran vartioimaa maalia ja Madueira joutuu lopulta loikkaamaan Sami Kirvesmäen puskun kiinni läheltä yläkulmaa. Peimarin peli menee enemmän puskemiseksi ja ToVen puolustus on vakuuttava. Peimarin haasteisiin saattaa vaikuttaa ensimmäisellä puoliajalla salakuunneltu tieto siitä, että useampi joukkueen avainpelaaja oli lähtenyt samaan aikaan lomille.

Peimari sai tilanteita vain harvakseltaan. Tästä sukeutuu yksi parhaista paikoista ennen maalia.

Keltaisia kortteja nousee tasaiseen tahtiin, ja myös hyvällä huumorilla liikenteessä olleet tuomarit kehuvat Jussi Rantalan ideaa juomatauosta. Peimarin couchia Tiago Vieira Dos Santosia ei helle paina, sillä hän liikkuu aktiivisesti kentän laidalla ja ohjaa sekä omia pelaajiaan että tuomareita.

Näyttää vahvasti siltä, että loppuriffissä rallatetaan 0-0:aa, vaan eipä rallatetakaan. Pelikello komppaa jo lisäaikaa, kun Peimari saa sivuvaparin. ToVen puolustus siivoa sen jälleen väljemmille vesille, mutta paikalle on soutanut Aki Varjonen, jonka puolivolley pujahtaa pelaajamassan läpi ja pomppii maaliin. Peli on 0-1 ja niin se myös päättyy. Peimari käy sananmukaisesti ryöstöretkellä ja palailee kotikonnuilleen kolmen pinnan aarrearkku mukanaan.

Toisen suru ja toisen ilo: 0-1

Viini: läheiseltä Ruosniemen panimolta rehellisesti kortilla hankittua