Sivut

maanantai 19. heinäkuuta 2021

FC Inter-HIFK: takaisin stadiin

Lohjan ABC:llä kellotetaan tilanne sellaiseksi, että pyykit saavat nyt odottaa ja tie vie Veritakselle kotiruudun kautta kulkematta. Inter taiteilee sen verran ottelun lähtökohdista nuoralla, että eurokenttien pettymykset tulisi saada nyt nopeasti luututtua ja työvälineet tuunata takaisin Veikkausliigassa dominoinnin moodiin.

Interin ja HIFK:n väliset pelit kannattaa nykyään käydä katsomassa kaikki. Tunnelmaa hyvin ylläpitävien kannattajien lisäksi molemmat joukkueet pelaavat viihdyttävää pallonhallintaan nojaavaa jalkapalloa. 

Ennen matsia Interin kannattajat nostavat sunnuntaina 80-vuotta täyttävälle Stefan Håkansille tifoa. Ensimmäistä kertaa tämän kauden Veikkausliigassa vieraskannattajien katsomossakin on Veritaksella elämää, vaikka "Fuck Mondays" -plagaattia heilutellaankin. Myös sinimustien kestokannattajan Anteron pyöreitä (70v) juhlistetaan kenttäkuuluttajan säestämänä. Taistelupari ottaa katsomosta reissuväsymyksen johdosta pötköttelypaikan, vaikkakin silmät pysyvät kirkkaina ja auki.

Kannattajakulttuuria Veritaksella

HIFK saa pienen tunnustelun jälkeen peliin paremman asennon. Punanutut avaavat fiksusti peliä tuomalla vuoroin sekä Matej Hradeckýa että Moshtagh Yaghoubia puolustuslinjan eteen keskikentän ankkurin paikalle juoksuttamaan Interin ensimmäistä prässilinjaa. Interin pelin avaaminen on vastavuoroin todella vaikeaa. HIFK peittää syöttölinjat hyvin ja Inter ei saa hakkeroitua reittiä eteenpäin. Laidoille syntyvä tila jää käyttämättä ja lopputuotteena on muutaman syötön jälkeen kukkupalloa, jonka HIFK:n puolustajat kuolettavat ja sen jälkeen lähtevät jälleen hyökkäämään. Benjamin Källmanin ollessa ottelun alun huilivuorossa Interiltä puuttuu selkeä kohdepelaaja ja sitä myöten myös suunnitelma pitkille avauksille, mikä lisää sinimustien ongelmia.


HIFK löysi reitin Interin linjojen läpi

Interin keskuspuolustuksen kaapit Juuso Hämäläinen ja Rick Ketting ovat puolustussuuntaan sen verran pelipäällä, että HIFK ei ensimmäisellä puoliajalla saa ulosmitattua pelillistä etumatkaansa maaliksi, joten kiikareilla mennään kahville. Taisteluparin kanssa käydään kipsajonossa klassinen

-Isi on apina!

-Jos isi on apina, niin sinä olet pikkuapina,

keskustelu. Toiselle puoliajalle oli lupa odottaa sekä kotijoukkueelta että koko peliltä enemmän.

Inter ei saa edelläänkään ratkottua ilmeistä pelin rakentamiseen liittyvää ongelmaa. Ilmeisesti Felcsútin nurmi oli myös toista laatua, sillä helpotkin syötöt tuntuvat pomppivan erikoisesti. HIFK tuo kadehdittavan helposti peliä eteenpäin ja kenttä kallistuu minuutti minuutilta Aati Marttisen isännöimän ladon oven suuntaan

Sinimustien puolelta toivo käänteestä herää triplavaihdon myötä reilun tunnin pelin jälkeen. Kyseessä on kuitenkin tällä kertaa se toivo, mikä lopulta vie hengen. Rick Ketting hoitaa HIFK:n kulman suvereenisti, mutta Jake Dunwood on oikealla kehätiellä ja lähettää pallon kohti Interin maalia. Hämäläinen saa vielä nuppinsa väliin, mutta tällä kertaa osuma otsaan varmistaa sen, että Marttinen jää pötköttelemään väärään kulman. Punanuttujen pirskeet alkavat ennen kuin triplavaihdetut ovat vielä saaneet lihassäikeisiinsä pelin vaatiman kimmoisuuden.


Kenttä kallistui minuutti minuutilta Interin maalin suuntaan

Timo Furuholm vilauttaa johtajuuttaan nappaamalla hieman HIFK:n maalin jälkeen pallon Hradeckýltä ja puikottamalla Jukka Halmeen. Markus Uusitalo saa kuitenkin pukattua Furuholmin kärkkärin pellon puolelle. Furuholmille siunaantuu vielä toinen paikka, ja lisäksi ottelun loppuminuuteilla Inter toimittaa pallon kahteenkin kertaan HIFK:n maaliin, mutta käsikirjoitukseen painetaan tänään se, että Inter saa sen, mitä ansaitsee eli kivuliaan maalin tappion.

Vierasjoukkueen kannattajien juhlimisen äänet kumisevat vielä pitkään Veritaksen parkkipaikalle asti, mutta joskus sitä voittaa ja joskus häviää. Interille ohipeli, mutta kurssia on mahdollista veivata oikeaan suuntaan taas tulevana viikonloppuna

Viini: uudelleen käymään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti