lauantai 8. elokuuta 2020

Matkalla: ToVe-FC Inter 2

Perhefutiksesta aamulla vauhtia hakenut karavaani nytkähtää kasitielle suunniteltua myöhemmin. Matka Toejoen nurmelle käy Rauman Wanhan Krouvin Gastrobarin kautta. Etanapannut, kanakorit ja wingsit nautitaan rauhallisessa miljöössä. Palvelu on erittäin ystävällistä ja siipikastikkeen chilissä voimaa. Annokset, kun on saadaan kauhottua kitusiin, ollaan jo niin paljon myöhässä, että hetkellisesti käy mielessä matsin vaihto Pallo-Iirojen ja PIF:n mittelöön, mutta onhan Porissa nyt käytävä ainakin kerran kesässä.

Auto nielee delhimäisesti suunnitellut Porin keskustan kadut ja Toejoen nurmi avautuu rauta-aidan taakse. Matsia on käyty melkein puoli tuntia. Lippuja myyvä järkkärinainen huutaa Interille punaista korttia ennen kuin nauraen huikkaa suuntaamme, että eihän tässä meinaa lippuja ehtiä myydä, kun elää niin matsissa mukana. Olemme tulleet aivan oikeaan paikkaan. Katsojia lienee sellainen 50-60kpl.

Valmiina matsiin

Kävellessämme ToVen maalin takaa vaihtoaitioiden puoleiselle nurmikolle Inter paahtaa täysillä päälle. Ensimmäisen puoliajan viimeiseen varttiin se saa 3-4 selkeää maalipaikkaa. Tihrustamme ensin tulostaululta tilanteeksi 0-0, mutta kun se osuu paremmin kohdalle, niin pelin kulunmukaisesti Inter johtaakin 0-1. Husyar Aftab on ehtinyt napauttaa Interin johtoon. Keli on kuiva ja kuuma. Energia kentällä on melko äijämäistä ja vankeja ei niin sanotusti oteta. Taklaukset viedään loppuun asti ja pienen väännön jälkeen Aftab napataan ilmeisesti punaisen kortin pelossa vaihtoon.

Tuomarilla riitti matsissa hommia

Inter on joukkueista selvästi parempi. Se luo paikkoja kuin liukuhihnalta ja ToVe ei pääse sen prässin alta avaamaan kunnolla omaa peliä, joten paine kertautuu. ToVe kuitenkin kestää ja se ei ole kuin maalin päässä vierasjoukkueesta, kun peli vihelletään puoliajalle. Tarjousmehujäiden, kahvin ja vissynhakureissun päälle siirrymme kentän toiseen päätyyn, johon Inter hyökkää toisen puoliajan, koska oletettavasti maalit tulevat sinne.

Inter loi paljon tilanteita...
ja prässäsi aktiivisesti

Inter jatkaa toisella puoliajalla siitä, mihin se ensimmäisellä jäi. Inter pääsee tulemaan kohti ToVen maalia sekä molemmilta laidoita että keskeltä. Toisella puoliajalla hyökkäyspelin pirteinä erottuvat Linus Rönnberg ja vaihdosta sisään päässyt Elias Bettahar. Lisäksi kapteeni Kasperi Nevä isännöi hienosti puolustuksessa. Interin pelissä on yleisestikin ottaen paljon hyvää. Pallo pysyy joukkueella pienessä tilassa ja keskikentän pidemmätkin avaukset löytävät tarkasti perille.

ToVen kohtaloksi jää maalin tappioasemassa roikkuminen mahdollisimman pitkään ja tasoituksen mahdollistavan yllättävän käänteen kyttääminen. ToVe toteuttaakin tätä roolia satakuntalaisella periksiantamattomuudella. Rikkeitä tulee pelissä toisellakin puoliajalla varsin paljon, mikä rikkoo pelin rytmiä, mutta pienistä painiotteista huolimatta, mitään törkeyksiä ei satu silmään.

ToVe yritti päästä pitkillä palloilla paineen alta

Peli seesteytyy hetkeksi ja ToVe saa pari paikkaa ennen kuin keskikentältä lähetetty kaunis kaaripallo laskeutuu Bettaharin eteen. Bettahar huolehtii sen maaliin ja Inter siirtyy 0-2 johtoon, kun reilu tunti on peliä pelattu. Inter jatkaa päälle painamista. Erotuomari ehtii käskyttää ottelua parisenkymmentä minuuttia rempseällä Porin murteella ennen kuin pallo viedään taas keskelle. Lauri Vasa päättää toejokelaisten pyristelyt Bettaharin esityöstä. Ennen pelin päättymistä Markus Arsalo kaunistelee lukemat vielä 0-4:ään hienon kuvion päätteeksi.

Inter hakee lopulta suvereenin esityksen jälkeen pisteet Toejoen kovalta ja kuivalta nurmelta. Päädymme vielä seurueessamme keskustelemaan pelin lopputuloksesta, sillä tulostaulu näyttää 0-3:a ja köörissämme on näkemystä, että tämä olisi totta. Kirjoittajan muistiinpanot tällä kertaa kuitenkin pitivät, joten kenties auringonpistoksen on saanut tällä reissulla joku toinen.

Vanhan Rauman puolelta haetaan vielä loppumatkaa tasoittavat jäätelöt ennen kuin Corolla kariutuu Turkuun.

Viinikuvaus: etiketissä Porin murretta ja lasissa sinimustaa