Sivut

keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Venäjä -yllättävän hyvä


Venäjän on aloittanut isännöimänsä MM-kisat isännän lailla. Maajoukkue näyttäytyi ennen kisoja ujona ja väärään metsään eksyneenä karhun pentuna. Fifa-rankingin syöksyessä joukkuetta ympäröi potentiaalisen katastrofin ilmanala ja maajoukkue aiheutti kiusallisia tuntemuksia venäläisille jalkapallon ystäville.

Olkoonkin että Venäjän lohko muodostui lähtökohtaisesti hyvin suotuisaksi, mutta sen marssi on kuitenkin ollut ensimmäisessä kahdessa ottelussa hyvin vakuuttavaa. Avausottelussa Venäjä hyödynsi tehokkaasti yltiöoptimistisesti hyökänneen Saudi Arabian puolustuspelin heikkoudet. Venäjä sai pidettyä oman puolustusmuotonsa tiiviinä ja se iski tehokkaasti etenkin Saudi Arabian nousevien laitalinkkien taakseen jättämään tilaan.

Myös toisessa ottelussa Egyptiä vastaan Venäjän puolustusmuoto piti hyvin ja se sai tukittua syöttösuunnat keskeltä, jolloin Egyptin hyökkäykset suuntautuivat laidoille. Peli itsessään oli hyvin tasainen, kunnes Venäjä hieman onnekkaasti siirtyi johtoon Egyptin omalla maalilla. Avausmaalin jälkeen Venäjä hyödynsi momentuminsa  ja iski kliinisen terävästi Egyptin kadotettua hetkellisesti otteensa.

Pelin rullatessa kotikisojen kaksiteräisen miekan paineistava puoli on jäänyt varjoon ja joukkue nauttii huuman kirkastamasta terästä. Venäjän peli on ollut samaan aikaan sekä vauhdikasta että hyvin organisoitua. Onnistumisten kautta joukkue on kasvanut pykälä itseään paremmaksi, mikä kiteytyy hienoihin ja onnistuneisiin henkilökohtaisiin taidonnäytteisiin.

Ohuet odotukset ovat ennen kisoja antaneet työrauhan ja Stanislav Cherchesov on hionut joukkueen pelin valmiimmaksi kuin sen vastustajilla tähän asti on ollut. Venäjä on ollut itselleni kisojen suurin yllätys tähän asti, joskin pehmeä paikka saattaa odottaa nurkan takana kun viimeisellä alkulohkon kierroksella vastaan tulee vain riittävän tähän asti tehnyt Uruguay.

Viinikuvas: reippaan hapokas ja yllättävän hyvä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti