Sivut

sunnuntai 18. kesäkuuta 2023

Torre Calcio-Salon Wilpas 2: viiden kattaus seitsemälle

Pansiossa otettiin naisten kolmosen ja miesten vitosen välillä läpystä vaihto. Blogin ja Torre Calcion tämän kauden suhdetta ovat pitkälti värittäneet poikkeukselliset sääolosuhteet. Ensimmäisessä Suomen Cupin ottelussa oli hitokseen kylmä ja seuraavassa kentän ja koko Kupittaan täytti sumu. Nyt oli sitten ennätyshelteiden vuoro.

Wilpas tulee ottelun alkuun terävästi ja se saa aiheutettua parin kulmapotkun verran kärpäsiä Torre Calcion annoksiin, mutta sanalla sanoen ja ilman sen kummempaa skandaalin- tai huomionhakuisuutta Wilppaan etsikko on koko lailla siinä. Torre Calcio saa hiljalleen keskusilmavaihtonsa käyntiin ja värjää peli-identiteetilleen ominaisella syöttöpelillään pelin lämpökarttaa Wilppaan päässä siihen malliin, että kirjoittajakin vaihtaa katsomopaikkaansa.


Sunnuntai oli Torre Calcion juhlaa

Ensimmäisenä Teemu Uusituvan kätköjä kutittelee Roope Elojärvi, jonka boksin takaa lähtevä sutaisu menee hieman ohi. Pian sen jälkeen nähdään erikoinen Fairplay -episodi, jossa pallo palautellaan kahteen kertaan joukkueelta toiselle, kun nähtävästi yksikin kerta olisi riittänyt. Kaikille kuitenkin vihreät kortit tästä. Torre Calcion painostus saa ilmentymän rankkarista, jonka Uusitupa vielä näyttävästi loikkaa talteen, mutta pallon pudotessa muutaman minuutin kuluttua Nemo Hedmanin jalkoihin, on lopputulemana ainakin etäisesti knuckleballia muistuttava kuti, jolle ei Uusitupakaan enää mitään voi: 1-0 ja kellossa 16 minuuttia.

Teemu Uusitupa klaaraa rankkarin



Torre Calcion paine yltyy. Se saa tuotua puolelta toiselle virtaavan lyhytsyöttöpelinsä koko ajan lähemmäs Wilppaan maalia. Ainakin Jussi Penttinen ja Juho Marttila ottavat reippaanlaisesti kosketuksia palloon. Penttisen masinoimasta keskityksestä Mubarek Musliu toimittaa akrobaattisella kehonhallinalla alustetulla puolivolleyllä pallon toistamiseen Wilppaan maalin, kun peliä on pelattu 31 minuuttia. Wilppaan Verneri Savojoki kirmaa pian maalin jälkeen kavennus silmissä kohti Torre Calcion maalia, mutta Eetu Vesterinen pilaa Savojoen suunnitelman oikea-aikaisella vastaantulolla.

Ennen taukoa Torra Calcio pörrää vielä Wilppaan boksissa kuin pesästään karkotetut työläisampiaiset. Lopputulemana Mubarek Muslio paikantaa boksin reunalle nousevan Antti Raaskan. Raaska leijuttaa kutinsa ylärimaan.

Tauon paikka. Pansion katujen subwooffereista kuuluu hieman eksoottisempaa melodiaa. Taukoa ei ymmärrettävistä syistä oteta ihan lyhyimmän kaavan kautta, mutta hyvää kannattaa odottaa ja peliä pistetään jälleen käyntiin.

Wilpas profiloituu toisella jaksolla yhä enemmän ja enemmän pitkien pallojen koulukuntaan. Tosin kuittia lentää puolustukselta hyökkäyksen suuntaan siitä, että pelkkää selkää näkyy. Torre Calcio pelaa hienon kuvion, kun Juho Montola paikantaa oikealta laidalta Penttisen. Penttinen palauttaa pallo keskelle, jossa Montola päästää sen jatkamaan kulkuaan Alex Saarelle. Saarelta irtoaa ihan napakka kuti, mutta Teemu Uusitupa ei halua tätä kuviota kuluvan viikon eurogoalseihin ja torjuu laukauksen.

Wilpas ei ujostellut pitkien pallojen kanssa

Päätuomarillekin löytyy kentän laidalle pari kannattajaa. Torre Calcion Armend Dibrani vääntää kaksinkamppailussa pallon väkevästi itselleen. Dibrani petaa paikan Alex Saarelle, joka tinttaa pallon vastustamattomalla voimalla maaliin: 3-0. Wilpas alkaa takertumaan kunnolla Torre Calcion hämähäkinverkkoon. Torre Calcion Elojärven ja Saaren siloittelemana Montola sivaltaa pallon takakulmaan: 4-0

Helle puree. Pelaajien etäisyydet kasvavat ja sekin vaikuttaa satavan Torre Calcion laariin. Torre Calcion prässi pääsee myös puremaan, minkä seurauksena Jussi Penttinen saa boksissa jalkaa auki. Penttisen etuyläseen suhahtava kuti on tekemätön paikka Teemu Uusituvalle: 5-0. Uusitupa joutuu käyttämään kaikki uimahyppytaitonsa pitääkseen lukemat kohtuullisina. Kellukkeet ovat kuitenkin kadoksissa, kun vauhdilla Wilppaan maalia kohti hyökätessä Musliun kääntölaukaus suhahtaa maalirautoihin ja tovi sen jälkeen Musliu paikantaa hyppytornista Nemo Hedmanin ja niinpä palloa kuskataan jälleen keskiympyrään: 6-0 ja 7-0

Torre Calvio piti Wilppaan puolustuksen loppuun asti kiireisenä

Wilppaan ryhmittymästä päästään kertaalleen kuittaamaan Torre Calcion suuntaan  ”siinä vietiin tikkari”-tyyppisesti ennen kuin peli vihelletään päätökseensä. Torre Calciolta vakuuttava esitys.

Viini: Pikku-Torren listalta kesään ja helteeseen sopivaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti