torstai 8. kesäkuuta 2023

FC Inter Turku 2-TPK: kahdeksan kihausta Kupittaalla

VR:n torstaivuoro on pykälälleen aikataulussa. Kupittaan Lemminkäisenkadun päädyssä on nuorten pesismatsi meneillään. Kaikkien aikojen kolmosen päivän erikoinen piti sisällään FC Inter Turku 2:n ja TPK:n matsin, jossa Interin oli mahdollista kasvattaa pistekaulaansa kantapäille askeltavaan MuSaan nähden. TPK tarvitsi pinnapussiinsa painoa rauhoitellakseen putoamispeikkoa.

Peli lähti ja eteni Interin hallinnassa

Ottelu lähtee odotetustikin poikkeuksellisen nimivahvan Interin hallinnalla. Inter jauhaa pelin jauhoja laitojen kautta. Erityisesti Erlind Sejdiu on Interin hyökkäyksissä siellä, missä tapahtuu, mutta TPK:lla on myös omat metkunsa Interin radioaaltojen häiritsemiseen. TPK pitää puolustuslinjaansa tarkoituksellisen alhaalla viedäkseen Interin pystypalloilta tilan. Homma rokkaa ihan kivasti puolisen tuntia, johon mahtuu Sejdiun boksista lähtevä kärkkäri ja Sejdiun Daniel Rökmanille tarjoilema läpiajo, jotka TPK:n Veli-Heikki Maunila klaaraa.

Lopulta padot aukeavat, kun Oliver Kangaslahti pääsee töppäämään Maunilan yli leijalevan keskityksen maaliin: 1-0. Parin minuutin kuluttua avausmaalista Rökman riistää hienosti pallon ja kääntää sen kuljetuksensa jälkeen keskikaistalle. Interin Olli Jakonen antaa syötön vieriä ohitseen Sejdiulle, joka liipaisee pallon tarkasti alakulmaan: 2-0.  Maalien virtaan hyppää myös TPK. Joonas Lehtonen räppää pallon itselleen Interin puolustuksen avustamana ja lennättää välittömästi pallon kohti Interin maalia eikä Aati Marttinen ehdi kunnolla laukauksen eteen: 2-1, pelikellossa 32 minuuttia ja ottelun kolme ensimmäistä maalia tulevat kutakuinkin minuutin intervalleissa.

Hetki ennätetään huokaista ennen kuin Gesim Voca tikkaa TPK:n boksiin ja napauttaa tiukan kodin kohti Maunilan päivystämän kioskin alakulmaa. Varmuuden varalta Jakonen käy liukumassa palloon vielä lisää kierroksia ja taukonumeroiksi jää Interin 3-1 johto.

Gesim Voca tekemässä vocamaisia juttuja

Tauolla yleisö rynnii huhujen mukaan neljännenkin Michelin tähden saaneelle junnukipsalle, jossa tuttuun tyyliin tarjoillaan täydellisesti paistettuja makkaroita ja vissykin on tavallista raikkaampaa. Yleisö kääntää tauon ajaksi selkänsä Turku Energia Areenalle ja katseensa Kupittaa 2:lle, jossa P13 ykköstä tahkovat FC Inter Turku sinimustat ja Pallo-Iirot YJ.

Pelaajat palaavat jostain Kupittaan uumenista kentälle. Vieressä referoidaan ”Efter Nio” TV ohjelmaa, jossa tuomarivieras oli kertonut, että hän on hyvä tuomari, koska on ollut sika pelaajana ja tietää kaikki temput. Blogi päättää perehtyä jaksoon jossain sopivassa kohdassa.

Inter pelaa tavallista suoraviivaisemmin ja edistää hyökkäyksiään pidemmillä palloilla. Se ei ehkä ole toisen puoliajan alkuhetkillä ihan ahneimmillaan, joskaan TPK:kaan ei ihan nälkäisen hyeenan lailla iske Interin pallollisiin pelaajiin kiinni.

Pelin akku saa virtapiikin, kun Interin Ali Yasin pääsee vaihdosta sisään. Yasin löytää tonttia keskeltä ja pallolle reitin TPK:n maaliin, kun kellossa on 73 minuuttia. Ehkä Interin reservienkin, kuten eilen myös edustusjoukkueen, jalkapohjaa kaasulla pitävä pohje rentoutuu hiukan liikakin, sillä ensin Henel Halilajin sivuvapari pomppii suoraan sisään: 4-2. Melkein heti perään paljon hyökkäyksessä kilometrejä koipiinsa ottanut Sami Niittysalo napauttaa vaarallisen oloisen kudin keskeltä, mutta Marttinen saa estettyä suurimman vahingon.

Sami Niittysalo Interin kiusana

Inter säpsähtää takaisin mukaan peliin ja Yasin onnistuu juuri ennen varsinaisen peliajan päättymistä toistamiseen. Myös lisäboostia pelin pirtaan vaihdosta kentälle tultuaan tuonut Elmeri Oksanen uittaa oikean laidan kautta hänelle kierrätetyn pallon matalana maaliin, kun lisäaikaa on pelattu minuutti. Peli päättyy 6-2 -lukemiin.

Viini: Junior Cafen grillimakkaraan soviteltu erikoiserä