Sivut

keskiviikko 21. kesäkuuta 2023

SalPa-FC Inter Turku: lampi vai laulu?

Aurinko paistoi suoraan päähän, kun Salon Keskusurheilukentällä pistettiin Suomen Cupiksi. Erilaisten yhteistyökuvioiden sommittelemana SalPan ja FC Inter Turun ottelun osalta arvottiin vain kotijoukkue. Porukkaa putkahtelee tasaiseen tahtiin porteista sisään. Aitojen takaa sovitellaan myös Dirlandata SalPalle sopivaan sanoitukseen. Loma tai ainakin terassikausi on selvästi alkanut.

Hellettä ja Suomen Cupia Salossa

SalPa aloittaa pelin napakasti ja peli on lähteä heti kummallisille urille, kun SalPan Oskari Jakonen pistää pikku kantapääkikkaa Jesse Huhtalalle, joka tällää hyvästä maalipaikasta ylärimaan. SalPa jatkaa hyvällä otteella ja Inter ei vaikuta olevan ottelun alussa ihan skarpeimmillaan. Viiden minuutin pelin jälkeen kaikki maailman ironia kiteytyy kulmahässäkkään, jonka tiimoilta pallo pyörii maaliviivan tuntumassa. Oliver Reitala pitää jo Ilves -matsista tutun linjansa eikä kelpuuta tilanteesta maalia.

Peli lähtee kääntymään Interille ja kymmenen minuutin kohdilla Petteri Forsell paikantaa hyvällä syötöllä oikealta laidalta Rodrigo Arcieron, joka pomputtaa pallon keskelle. Darren Smith syöksyy ensimmäisenä palloon, mutta Smithin pusku karkaa maalin ohi. Pian tämän jälkeen Mikael Almén tällää voimakkaaan puolivolleyn hieman kauempaa, mutta SalPan maalilla Halil Bagci lähtee nousemaan yhdeksi ottelun hahmoista hienolla torjunnalla.

Vieraskatsomosta kuuluu laulua ja kannustusta. Kotikatsomo pitää hiljaista hetkeä melko pitkään, kunnes ”Oi Salpa on!” -kajahtaa jostain väkimassan keskeltä. Myöhemmin selviää, että SalPan rytmiryhmä on pitkälti porilaista ja erityisesti Joonas Meuraa larppaavaa tekoa. 

Smith pääsee laidalta puolittain vapaaksi, mutta hän ei pysty matalalla laukauksellaan ohittamaan Bagcia. ”On meillä Nokian tehtaat ja Salora”, jatkuu edellinen ralli. SalPa pystyy hyvin tuomaan vastaiskujaan Interin kenttäpuoliskolle, joten peli pysyy edelleen täysin auki. SalPa onnistuu myös rakentamaan erikoistilanteistaan uhkaa. Interin puolella sekä katsomosta että pelaajistosta lähtee kuulumaan turhautuneita kuitteja kaikkiin ilman suuntiin. Smith kopauttaa pallon tolppaan. Peli menee maalittomassa tilanteessa tauolle.

Taistelupari kyselee tauolla sen perään kummalla on pidempi parta kirjoittajalla vai papalla. Kisa menee viiksien mitalla papalle. Laitilan juomatehtaan limpparit ajavat asiaansa. Isot oluet ovat jo haihtuneet janoisen futiskansan ikeniin, mutta pieniä on vielä jäljellä.

Vieras- tai porilaiskannattajien joukosta vihjataan, että linjatuomarin auto menisi polttoon, mikäli oma auto ei sattuisi olevan siinä vieressä. Toivottavasti jälkimmäisessä autossa on myös alkolukko. Inter saa pallollisen pelin vielä enemmän haltuunsa. Sen kausaliteettina Inter saa kulmapotkuja, mutta SalPan puolustuksen keskustassa on sellaista tornia, että tilanteet jäävät Interin osalta alimittaisiksi.


Interillä oli riittävät aihiot maalintekoon, mutta SalPa puolusti sitkeästi

Vaikka SalPan hyökkäykset voidaankin toisella puoliajalla julistaa uhanalaiseksi lajiksi, niin sen puolustus rokkaa. Aivan tuhannen bitcoinin paikkoja ei Interille synny, vaikka siellä päin ollaan useammankin kerran. Katsojia kuulutetaan paikalla oleviksi 686. ”Heitolle Hep”, linjaa Reitala.Timo Stavitski tuo ekstrasäpinää Interin hyökkäykseen, mutta mikään ei auta ja peli viedään rankkareilla ratkaistavaksi.

Timo Stavitski mittailemassa SalPan puolustuksen liikeratoja

Mikael Alménin ensimmäinen rankkari kalahtaa epäonnisesti tolpan sisäreunaan. Seuraavat rankkarit onnistuvat, kunnes tulee SalPan Valtteri Olsbon vuoro koetella maalin raameja. Seuraa sarja onnistuneita rankkareita, kunnes Bagci venyttää Luka Kuittisen alakulmaa hakevaan myyrään. Niinpä SalPa -ikoni Elmo Heinonen pääsee pumppaamaan kotiyleisöön energiaa Matias Riikosen tavoittamattomiin nousevalla kudilla. Shokkihoitoa Interille yhteistyöseuran nimissä.

Elmo Heinosen ratkaiseva rankkari


Kollektiivinen pettymys kirvoittaa vielä melkoista sanankalistelua kentän ulko- ja sisäpuolella.

Viini: porilaista kiljua


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti