Sivut

lauantai 17. kesäkuuta 2023

Huuhkajat-Slovenia: kiitos ja kumarrus

Hellettä piteli, kun Huuhkajat lähtivät lyömään seuraavaa siiven iskuaan Saksanmaan reissua kiikarissa pitäen. Porteista pääsee lähes sukkana sisään ja virvokkeet napataan futuristiseen tyyliin Woltin sovelluksella. Paikat löytyvät helposti ja virittäytyminen tulevaan jännitysnäytelmään voi alkaa.

Pohjoiskaarteesta raikuu "Oi meidän rakas Suomi" ja samalla upea Tifo kääriytyy katsomorivejä alaspäin. Pelaajat saapuvat viheriölle, katsomoissa desibelit nousevat jälleen ja Taistelupari heiluttelee pientä Suomen lippua. Päiväkodissa vellonnut futisaiheinen keskustelu kirvoittaa vielä yhden kysymyksen: kumpi voittaisi sellaisen pelin, jossa vastakkain olisivat Suomi ja PSG.

Huuhkajat Saksaan

Tasaisen alun jälkeen Huuhkajien vastaus Taisteluparin kysymykseen on hyvä painostusjakso noin kymmenen minuutin pelin jälkeen. Taistelupari huomioi kaksi tilannetta, joista Teemu Pukki olisi hänen nähdäkseen voinut jo vetää. Takana kehaistaan Joel Pohjanpaloa ja kuin kommenttina tähän kaikkeen Pukki löytää matalalla syötöllä Pohjanpalon maalin edestä. Pohjanpalo ohjaa pallon yllätetynoloisen Vid Belecin "puikkeleista" maaliin: 1-0 ja yleisön juhliessa raivoisasti peliä on pelattu 13 minuuttia.

Maalin jälkeen Slovenia on edelleen köysissä. Sillä on vaikeuksia päästä Suomen prässin alta kontrolloituihin hyökkäyksiin, mutta puolen tunnin kohdilla ottelun suursäätila alkaa muuttumaan. Slovenia lähtee säikyttelemään Huuhkajia pitkälti oikean laidan kautta. Sandi Lovricilla on väylä pesälle ensimmäisenä auki, mutta Lovricin kuti ryömii hieman kolon ohi. Pian tämän jälkeen Benjamin Sesko pääsee koettelemaan onneaan boksin sisältä. Pallo kopsahtaa tolppaan ja Huuhkajien näkökulmasta ottelua tunnelmoivalle alkaa tulla hieman onnekas olo.

Slovenia saa pelattua lyhyillä syötöillä palloa hyvissä peliasennoissa vartoville pelaajilleen Huuhkajien puolustuksen eteen ja kuumuudeen nostattaman hien lisäksi ohimoille nousee myös kylmää hikeä. "Jolle" villitsee kotiyleisöään puolustuspelaamisellaan ja Arttu Hoskonen ottaa tuiki tärkeän tuplablokin Slovenian rynniessä armottomasti kohti tasoitusta. Takaa kuuluu voimakkaalla aksentilla karjaistu "Come on Finland", joka kielee sekä Huuhkajien laajaa kannatuspohjaa että kotiyleisön tasoituksen kammoa. Guillermo Cuadran taukovihellys tulee kreivin aikaan ja Huuhkajat pääsevät kuin pääsevätkin tauolle johdossa.

Tuvan täydeltä jännitystä

Tauolla tarjolla on Mikko Kuustosta ja teknoa. Vieressä ventiloidaan myös loppujakson jännittäviä hetkiä.

Toinen puoliaikaa pistetään käyntiin. Tasaisten ensi minuuttien jälkeen hallinta kääntyy jälleen Slovenialle. Joskin Huuhkajat vaikuttavat löytäneen selkeämmän suunnitelman vastaiskuille. Slovenian paineen alta päästessään Huuhkajat liihottelevat vauhdilla Slovenian maalia kohti.

Andraz Sporarin kuti vierii niukasti maalin ohi. Huuhkajat saavat pari hyvännäköistä vastaiskua, jotka eivät kuitenkaan tuloudu. Heti perään Lukas Hradecký  joutuu venymään parhaimpaansa kopatakseen Petar Stojanovicin kudin. Hengästyttävä ja maalilta maalille rullaava pelin vaihe saa kliimaksinsa, kun Teemu Pukki löytää Oliver Antmanin oikealta laidalta. Antman saa jalkansa auki suunnilleen samoilta sijoilta kuin Stojanovic aiemmin. Erona vain se, että Antmanin kuti painuu maaliin asti: 2-0 ja pelikellossa 64 minuuttia.

"Huuhkajat Saksaan, ne matkaa
vaikka karsinnois vastaan tulee
Slovenia, Tanska, Kazakstan ja
tuokaa mitä vaan"

Kaikuu Pohjoiskaarteesta

Hellettä ja pelimiesten elkeitä

Krampit alkavat puremaan molempien joukkueiden pohkeita. Viinipullon kohdalla Seskolla on jälleen paikka, mutta Olympiastadion ei ole katettu Slovenialle. Matti Peltola isännöi väkevästi pari puolustustilannetta ja Glen "Ballon D'or" Kamara tulee myös vaikuttavalla tavalla peliin mukaan. "Luke" poimii marjat. Slovenia hytyy. Suomi voittaa. Rive kumartaa elegantisti Pohjoiskaarteen suuntaan.

Rive kuittaa ja kumartaa

Viini: saksalaista Rieslingiä tapaileva kotimainen täydelle pöydälle tarjoiltu huuhkajahöyheninen.

PS: Blogin 2022 vuosikertaa on kovakantisena myynnissä esimerkiksi alla olevissa paikoissa (tai saatat löytää sen myös paikallisesta kirjastostasi):