tiistai 6. kesäkuuta 2023

FC Inter Turku-FC Honka: supersankareita ja supertunnelmaa

Taisteluparin kasvoilla on mairea hymy. Hän on päässyt saattamaan yhden FC Inter Turun pelaajista kentälle. Kelistä ei oikein on ota selvää. Auringossa on hiki ja varjoissa puhaltelee kylmästi. Inter luon ensimmäisistä hyökkäyksistään hyvät tilanteet. Sen jälkeen vaarallisesti puhaltelee Honka. Se esittelee hyökkäysvariaatioitaan eri puolilla kenttää. Interin Eetu Huuhtanen ottaa kuitenkin paljon vartijan roolin ja nollaa Floria Krebsin puolittaisen läpiajon laidalta. Ennen Krebsin yritystä myös Roman Eremenko on ehtinyt kokeilla, miten yläkierteinen volley Turussa putoaa.

Huuhtasen torjunta laittoi resetin koko Hongan rynnistykselle ja peli kääntyy jälleen Interille. Darren Smith kutittelee ensimmäisenä Hongan maalia, mutta Smithin kääntö laidalta pyörii maalin ohi. Aarrearkku aukeaa, kun Petteri Forsell ja Rodrigo Arciero neppailevat ensin palloa vasemmalla laidalla. Arciero hakee pienpelin jälkeen keskeltä Smithiä. Smithin selässä on reilusti perunasäkkiä, mutta pallo putoaa kuitenkin Matias Ojalan töppösille. Ojala singahtaa pallon kanssa eteenpäin ja painaa pallon uuden karhean tekonurmen kautta maaliin: 1-0. ”Lisää tulee, lisää tulee” kuuluu Itäpäädystä ja niin tuleekin, mutta ei aivan heti.

Lisää tulee!

Interin johtomaalin jälkeen Huuhtanen pukee supersankariviitan ensimmäisen puoliajan ajaksi päälle. Huuhtanen käyttää supervoimiaan Krebsiä, Clesio Bauqueta ja Roman Eremenko vastaan, jotta Inter pääsee tauolle johdossa, mutta pääsehän se.

Toisesta puoliajasta ei ole hirveästi muistiinpanoja. Peli ja ilta veivät mennessään. Ottelustakin on jo useampi päivä, mutta jokin kannustaa vielä pukemaan toisen puoliajan sanoiksi. Edestä kuuluu ”Inter! Inter! Inter!”. Joukossa on useampi junnu, joille peli on ensimmäinen ja junnurivistö vaikuttaa nauttivan ottelusta. Itäpäädystä raikuu laulu ja niinpä yksi junnuistakin päättää pistää värssyksi ”Lattiat tärisee, seinät kaatuu, täältä ne Suomen mestarit saapuu! Hei! Hei! Hei! Inter voiton vei!”. Tätä tullaan kuulemaan futisjunnujen kentälle riippumatta siitä, tuliko pelistä vai tappio.

Petteri Forsellin pistää taianomaisia syöttöjä. Myöhemmin illalla kaveri kertoo, että hän voisi maksaa lipusta pelkästään nähdäkseen Forsellin pelaavan. Forsellin keskitys putoaa takatolpalle, josta Tommi Jyry ohjaa sen maaliin: 2-0. Inter hyydyttää peliä eikä otteluun sen kummempaa draamaa tarvitakaan. Inter voittaa ja nousee Veikkausliigan tasohyppelyssä pari kenttää ylöspäin. Jälkipeleissä on iloisia jälleennäkemisiä ja onnellisia ihmisiä. Ei sitä tunnelmaa pidä mennä turhilla yksityiskohdilla tai analyyseillä rikkomaan.

Lisää tulee

Inter kiittää kannattajiaan

Taistelupari tekee sunnuntain turnauksessa maalin ja tuulettaa maalia liukumalla polvillaan. Utelen, että oliko hän saanut mallia päiväkodissa trendaavan PSG:n youtube -klipeistä. Ei ole. Hän sanoo nähneensä tuuletuksen Interin peleissä. Näissä hetkissä se paljon perään huudeltu futiskulttuuri autenttisimmillaan itää.

Viini: pillimehu, sinimusta