keskiviikko 7. kesäkuuta 2023

FC Inter Turku-KTP: kolmas kertaa lisää kertoo

Futisfestarit jatkuivat pikkulauantaina Turussa. Kupittaa velloi sinimustaa futishurmosta, jota savukoneen lailla oli ilman alaan puhallellut kahden pelin voittoputkessa kylpevä FC Inter Turku. Veritaksen rauhaa ja rakkautta saapui härkkimään ahtaajafutarit Kotkasta eli KTP.

Pirskeet jatkuvat

Inter ottaa pelin alkupotkusta alkaen hallintaansa. Syöttösommitelmat menevät muutamaan otteeseen reippaasti näyttävän puolelle, mutta keskikentän ja puolustuksen välinen tasku ja terävät pystyjuoksut jäävät hieman vähälle huomiolle. Marmorikuulat lähtevätkin vartin pelin jälkeen vierimään myös Interin maalin suuntaan.

Eetu Huuhtanen pääse väläyttelemään supervoimiaan 18 minuutin kohdilla, kun KTP:n Mika nekkaa näppärän chipin läpi liukahtavalle Willis Furtadolle, mutta Huuhtanen pistää jalkaa pallon eteen. Kauan ei Huuhtasen koipi ehdi punottamaan, kun Petteri Forsell toimittaa oman vaparinsa generoiman irtopallon vasempaan laitaan Iiro Järviselle. Järvinen paikantaa keskityksellään puolustajien välissä väijyvän Darren Smithin, joka ohjaa päällään pallon Rasmus Leislahden ulottumattomiin: 1-0 ja kuten sekä sanassa että katsomossa sanotaan "lisää tulee", vaikkaakaan ei ihan heti. Smith ja Bismark Ampofo pistävät tanssiksi.

Darren Smith maalipörssin kärkeen ja Inter 1-0 -johtoon.

Rumpu paukkuu idässä ja lännestä paukkuu sinimustaa raivohullua. Jarkko Wiss yrittää kuolettaa sivurajan yli lentävän pallon niin sanotulla skorpparilla. Peli pääsee tauolle. Makkaraperunat osoittautuvat todelliseksi hitiksi ja ne pääsevätkin loppumaan.

Toisen puoliajan lannetta ei ehditä kovin kauan keinuttaa, kun Ampofo lähtee määrätietoisesti ohittelemaan satamajätkiä. Kolmas ja Ampofon läpipääsyn viimeinen meripoiju pistää lopulta ankkuria eteen. Miska Rautiola saatellaan punaisella kortilla lähtevien alusten satamaan. Teko on sikälikin rikos jalkapalloa kohtaan, että tekeillä ollut maali olisi ollut todellista mangoa koko kauden futispöydässä. Mikael Almen pistää lohdutukseksi omat eksoootiset hedelmät salaattiin sivaltamalla punakortin jälkeisen vaparin matalana KTP:n muurin kautta maaliin: 2-0.

Inter pistää vaihtorulettia pörrämään ja höllää ainakin piikkiriikkisen kaasulta. KTP ei ota kovin pitkään lukua, vaan lähtee hoippumaan kohti Huuhtasen vartioiman satamakapakan ovea. Inter saa lähes jokaisesta hyökkäyksestään myös vaarallisenoloisa tilanteita, mutta se on KTP:n Simo Roiha, joka Juho Mäkelän sivuvapariin kurottamalla pistää pelin jännäksi: 2-1 ja kellossa 71 minuuttia.

Eurooppaa kohti

Interillä on kasa paikkoja pistää KTP:n tasoituksenkin jälkeen peli lihoiksi, mutta tolpan ulkoreunan kolahdusta lähemmäs tulostaulua se ei pääsee. Eikä sen tarvitsekaan, koska pitkän kynsien pureskelun jälkeen peli päätetään Interin voittoon ja jo kolmen ottelun voittoputkeen.

Viini: palautetaan satamaan