Sivut

perjantai 30. kesäkuuta 2023

FC RP- FC Hot Lips: Rupan mehukestit

Kirjoittajakin oli ensin niitä, joita helteen painaessa päälle houkuttivat vilvoittavat juomat oman terassin ylle kasvavan omenapuun suojissa. Tilanne muuttui kuitenkin radikaalisti, kun Ruskon suunnalta alkoivat seireenit laulaa. Oli synttärijuhlaa, uima-allasta, maskottia, savuja ja kaikkea sellaista, mitä ei tyypillisesti futistapahtumassa saati vitosdivarin sellaisessa tarjoilla. Niinpä jo ammatinkin (harrastuksen) velvoittamana tie kävi Ruskolle, jossa juhlapäivän vieraaksi saapui sarjakärjessä tupaansa pitävä FC Hot Lips.


Rusko Check! Kannattajakatsomo Check! Uima-allas Check!

Ja kyllä. Kannattajakatsomon vieressä vesi loiskahteli Rupajellonan täyttämässä uima-altaassa. Peli on alussa pitkälti Hot Lipsin hallussa, mutta kameleontin väri hetkellisesti vaihtuu, kun täyttä autotallifibaa resonoiva rumpu alkaa paukkumaan. FC RP saa viriteltyä muutaman hyvännäköisen hyökkäyksen, joiden viisasten kivenä on pitkälti Oskari Kakon maantiekiitäjän nopeutta halveksiva askellus. 

Gepardimaisesti juoksujaan käyttänyt Oskari Kakko oli FC RP:n ensimmäisen puoliajan näkyvimpiä hahmoja

Tovin kuluttua HotLips saa myös soviteltua askeleensa paremmin komppirummun tahtiin ja Patrik Lomski on pahanteossa FC RP:n puolustuksen selustassa. Aldin ”härkä” Foric tekee kuitenkin sitä, mitä härkä tekee eli nostaa sarvensa Lomskin noston eteen. 

Koittaa juomatauko, jonka jälkeen Hot Lips tiivistää hallintaansa. Se saa kärsivällisellä syöttöpelillä edettyä FC RP:n boksin liepeille ja härkää tarvitaan muutamankin kerran sarvettelemaan Hot Lipsin kuteja, jotka lähtevät kuitenkin verrattain kaukaa. On superjunnun vuoro tarttua rumpukapuloihin ja kannattajien hurratessa rumpujen edessä vaappuva kaveri pistää maailmalle rumpusooloa toisensa perään. 

Hot Lipsin joukkueessa intoudutaan myös tunnelmoimaan yleisön kanssa. Joona Forsström simuloi Matias Nissilän oletettua sukellusta keikauttamalla itsensä kentän pintaan. Joskin edellisessä tilanteessa Nissilän jalasta poljettu nappulakenkä ei välttämättä puolla kaikkia kesäteatteriin viittavia todisteita. Tilanteen jälkeen Ruskon kannattajien ja Forsströmin keskustelut kääntyvät Forsströmin sukkiin, jotka ovat mallia pohkeista auki leikatut. Erityisesti tulotason ja työpaikan suhteessa sukkien kuosiin riittää spekuloitavaa.

FC RP:n junnuosasto lupaa Hot Lipsin pelaajalle kolme karkkia, jos tämä tömäyttää vaparinsa maalin yli. Kaveri ei kuitenkaan lähde namusedän hommiin, vaan pelaa tilanteen lyhyellä. Rumpalina debytoinut superjunnu protestoi ankarasti, kun hänet kannetaan lopulta soittimen luota toisaalle. Hot Lipsin Petri Jouppi erottuu peliteoilla. Kotikannattajilta tulee toistuvaa posia Viljamille eli Viljami Tammiselle sinnikkäästä puolustuspelistä. Tauolle mennään HotLipsin hallinnasta huolimatta 0-0 -lukemissa.

Tauolla nähdään synttärisankarin kunnianjuoksu päädyn kautta FC RP:n vaihtopenkille ja siitä taas kioskin puoleiselle katokselle. Kahvi on kuumaa ja vissy kylmää. Ruskon kannattajakatsomon eteen saapuu laatikko virvokkeita, mikä enteilee nousevia desibelejä ja promilleja.

Hot Lipsin hallinta tuloutuu viimein, kun Dylan Coyle pyöräyttää itsensä vasemmalta laidalta boksiin. Coylen keskitys ottaa kimmoketta pelaajamassasta ja putoaa takatolpalle, josta Valtteri Kaarna pompauttaa pallon maaliin: 0-1 ja kellossa 54 minuuttia. 

Kirjoittaja saa oman kierroksensa synttärijuhlista ja Saarenmaasta. Rusko kohtelee edelleen hyvin. Hyvin se kohtelee myös Roni Salmea, jolle kajahtaa oma Jack Grealish -teemainen chänttinsä. FC RP:n boksissa tapahtuu jotain, mikä jää blogin huomiokentän ulkopuolelle. Pallo viittilöidään kuitenkin pilkulle. Nuoriso-osasto ja Rupajellona juoksevat maalin taakse häiritsemään vetäjää, mutta Joosu Hertsi nostaa punaisen lakanan ja ohittaa härän torjuntayrityksen: kannattajakatsomon mukaan rangaistuspotkussa tapahtui paitsio, mutta 0-2:een tilanne muuttuu joka tapauksessa.

Joosu Hertsin rankkari


Ilma viilenee. Liike hieman lisääntyy. Uima-altaassa lauletaan koko RuPan laulukirja läpi ja jotkut väittävät nähneensä sieltä Ruskonjoen suuntaan nousevaa sinistä savua. Kyseessä on kuitenkin todennäköisemmin ollut kummitus ja tai joku henkiolento. Forsström nousee puolustuksesta keskikenttää kohti. Ilmeisesti sukukalleuksille osuu jotain, mutta Forsström tekee, mitä pelimiehen kuuluu eli nappaa niistä kiinni ja jatkaa juoksuaan. On toisen juomatauon aika.

Henkimaailman hommia

Hot Lipsin Ville Rannikko murtautuu boksiin, minkä jälkeen hän paikantaa takaviistosta Valtteri Kaarnan, joka nostaa pallon etuyläseen: 0-3 ja peliä pelattu 76 minuuttia. Kaarna pysyy ottelun parrasvaloissa tikkaamalla itselleen pian maalin jälkeen pari lisätilanneta. Kudit kuitenkin karkailevat, mikä syventää FC RP:n kannattajien ja Kaarnan suhdetta. Kaarna pyytää kaiketi läpällä itseään vaihtoon. Ruskon kannattajat kuitenkin vastustavat ajatusta ja niin sitä vastustaa Hot Lipsin valmennuskin. Niinpä Kaarna kiittää kaikkia luottamuksesta, tikkaa itsensä boksiin, hakee väkisin jalkansa vapaaksi ja pamauttaa pallon alakulmaan. Se on Kaarnan kolmas ja Kaarna pääsee kiittelemään kannattajia, jotka ”sä oot paska pelaaja”-sisään vaihtavat lajinsa tuntevana levyn ”sä oot hyvä pelaaja”-raidalle.

Valtteri Kaarnalta kikkavalikoimaa...

...ja kiitoksia

Pullot kiertävät. Peli päättyy. Pullot kiertävät ja vaikka FC RP häviää niin se ja Centro Pub Cafe voittavat. Kannattajien ja pelaajien loppurituaalit ovat isompaa kuin maapallo.

Lopputunnelmointia

Viini: Saarenmaata ja kumiankkoja


PS: Blogin 2022 vuosikertaa on kovakantisena myynnissä esimerkiksi alla olevissa paikoissa (tai saatat löytää sen myös paikallisesta kirjastostasi):

https://kansallinen.fi/tuote/futista-ja-viinia-vuosikerta-2022/

https://www.booky.fi/tuote/jarno_rajalampi/futista_ja_viinia_vuosikerta_2022_tarinoita/978952651570


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti