Sivut

maanantai 19. kesäkuuta 2023

Huuhkajat-San Marino: roustaus

Olympiastadion oli hädin tuskin ehtinyt tyhjentyä ennen kuin portit avattiin jälleen. Takanamme oleva nuoriso-osasto tietää kertoa, että Huuhkajien vieraaksi saapunut San Marino oli Fifa rankingissa pahnan pohjimmaisena ja sillä oli saldollaan yksi voitto 198:sta pelistä. Asia ei kuitenkaan suomalaista jalkapallokansaa häirinnyt, sillä paikan päälle tunnelmoimaan saapui yli 30000 katsojaa. Tulosodotukseksi asetimme Taisteluparin sunnuntain futisturnauksen tuloksia mukailevan 6-0 voiton.

"Kuka voittaa? Suomi!" kajahtaa Pohjoiskaarteesta ja huuto ottaa kaikua koko stadionia kiertävästi. Huuhkajat lyövät tahtia kentällä ja peli painetaan välittömästi San Marinon kenttäpuoliskolle. Huuhkajat pääsevät sahaamaan syöttöpeliään lähelle San Marinon boksia. 

Vaikka vastustaja ei ollut pahimmasta päästä, niin tunnelma oli raskasta sarjaa

Hyvää sähköä johtavan futiskansan odottaessa Huuhkajien avausmaalia käy San Marinon kymppi Filippo Berardi kympin kohdalla testailemassa hiukan pehmeäksi jääneellä laukauksella Lukas Hradeckýn vireystilaa. Se on hyvä eikä San Marinoa sen koommin Huuhkajien maalilla juuri näy. Sen sijaan Glen "Ballon D'Or" Kamara hakee itselleen seinäsyötön Rasmus Schűlleriltä ja tuuttaa Elia Benedettinin jalan yli kiipeävän laukauksen maaliin: 1-0 ja peliä on pelattu 16 minuuttia. Nuori kuuluttajalupaus Aarre huudattaa yleisöä ammattilaisen elkein.

Aarre oli yksi ottelun hahmoista

Huuhkajat jatkavat kärsivällisesti pelin jauhamista. "Jokainen lapsi on herkkusieni", suomennellaan takana kentän laidoilla pyöriviä mainoksia. Taistelupari toteaa, että Inter on luultavasti parempi kuin Suomi. Schűller saa pallon boksin rajoille. Tolppa. Anssi Suhonen pelataan hienolla kuviolla maalipaikkaan, mutta Benedettini on kumiukkona edessä.

Sitten iskee BK9. Tovin ottaneen painostusjakson päätteeksi Robert Ivanov paikantaa peruskallion lailla San Marinon maalin eteen nousevan Benjamin Källmanin, joka puskee pallon voimalla maaliin: 2-0. Niihin lukemiin lopetellaan ensimmäinen puoliaika.

Tauolla on tarjolla maskottien juoksukilpailua. Leijonien jääkiekkoa rakastava olento ei ui suoraan Pohjoiskaarteen sydämiin. Sitä vastoin Bubi ja Helmi saavat raikuvat suosionosoitukset.

Toinen puoliaika lähtee Huuhkajien totaalidominoinnilla käyntiin. Huuhkajat rakentavat peliä korostetusti oikean laidan kautta. Pohjoiskaarteessa mukaillaan Shakiraa. Joel Pohjanpalo karkaa läpiajoon, mutta Benedettini napsauttaa "Danger" valon pois päältä.

Teemu Pukkia odotetaan kentälle ja sen toiveen Markku Kanerva myös toteuttaa. Samalla ovenavauksella tulee sisään myös pala tulevaa kotimaista futishistoriaa Daniel Håkansiksi ruumiillistuneena. Håkans pistää heti töpinäksi ja livahtaa San Marinon puolustukselta karkuun. Håkans sijoittaa pallon rauhassa ja varmasti maaliin: 3-0 ja tuuletuksissa mennään mallilla Cha! Cha! Cha! Chaa!

Mielenkiintona Pina colada ja Saksa!


Kello naksahtelee seitsemisen minuuttia eteenpäin. Teemu Pukki ja kumppanit esittelevät piruetteja vasemmalla laidalla. Pyörähdysten päätteeksi Pukki painaa kovaa ja matalaa keskelle, josta Håkans löytää maalikapulan itselleen: 4-0. Håkans ei kuitenkaan jätä hommia sikseen, vaan Huuhkajien päästessä kerrankin hieman vastaiskulta vaikuttavan hyökkäyksen siivittämänä San Marinon boksiin, alkaa melkoinen läiskintä ja lopulta Håkans tinttaa pallon sisään: 5-0 ja Håkansille puhdas baskeri yhdeksään minuuttiin.

Takana todetaan, että Suomi roustaa San Marinoa. Pukki alleviivaa asiaa läväyttämällä pallon boksista takayläkulmaan: 6-0 ja kellossa 76 minuuttia. Huuhkajat nakuttivat kolme maalia neljään minuuttiin, mikä ei ole ollenkaan hullumpi homma.

Pukkia pyydettiin ja Teemu saatiin

En ole varma toivonkin oikeastaan itsekään enään enempää maaleja, sillä 6-0 oli se, mitä meidän reissuremmi matsista tuli hakemaan. Huuhkajilla on vielä pari itemiä, joista se voisi lisätä johtoaan, mutta enteellinen 6-0 pitää. Huolimatta vastustajan vaatimattomasti heittämästä haasteesta on tunnelma stadikalla ollut erittäin hyvää ja kokonaisvaltaista. Rive käy liekittämässä yleisöä, mikö kirvoittaa "Tahdon rakastella Riveä" -lurituksen. Pelaajien ja kannattajien loppurituaalit kulkevat onnellisissa merkeissä. Syksyllä jatketaan.

Markku, Rive, Kanerva. Me ollaan kisoissa!

Viini: etiketissä olemisen sietämätöntä keveyttä.


PS: Blogin 2022 vuosikertaa on kovakantisena myynnissä esimerkiksi alla olevissa paikoissa (tai saatat löytää sen myös paikallisesta kirjastostasi):

https://kansallinen.fi/tuote/futista-ja-viinia-vuosikerta-2022/

https://www.booky.fi/tuote/jarno_rajalampi/futista_ja_viinia_vuosikerta_2022_tarinoita/978952651570








 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti