Sivut

sunnuntai 27. elokuuta 2023

FC Inter Turku-FC Lahti: vaarantuntua

Kupittaalla pistettiin lauantaina pöytää koreaksi, kun FC Lahti körötteli FC Inter Turun vieraaksi. Uudenmaankadulla oli muutaman metrin verran kaistaa poikki, mikä tyypilliseen tapaan ruuhkautti koko keskustan, mutta kaarramme kuitenkin Veritaksen kupeen hiekkakentälle hieman ennen alkuvihellystä. Inter ikoni ja poliitikko Timo Furuholm seremonioidaan Interin Hall of Fame -kunniagalleriaan eli ”One more year” häilyy yhä epätodennäköisemmäksi skenaarioksi, mutta ei tietenkään mahdottomaksi, sillä liikahteleehan funikulaarikin nykyisellään melko tasaiseen tahtiin.

FC Inter Turku otti eilen Jarkko Wissin johdolla tärkeän voiton FC Lahdesta

Inter omii pallon ja FC Lahti vetäytyy suosiolla. Interin tuore kärkikolossi Boubou Diallo esittelee ottelun alku minuuteilla hyvää kehon- ja pallonhallintaa eikä FC Lahden puolustus saa otetta Dialloon. Diallon syöttö Darren Smithille on kuitenkin mallia ”omaan nopeuteen”. Diallo on hetken päästää jälleen hieman näkökulmasta riippuen joko pahan- tai hyvänteossa, kun hän tanssahtelee pallon kanssa ja niittaa puolenvaihdon Rodrigo Arcierolle. Arciero suuntaan juoksunsa hieman viistoon ja maalia kohti ennen kuin hän nostaa palloa takaisin Diallon suuntaan. Diallon rymistelyn päätteeksi pallo pomppii hieman maalin ohi ja taisi erotuomari Pietu Niinimäki nähdä tilanteessa myös rikkeen.

Lahti pääse hiljalleen myös paremmin peliin mukaan ja se saa ajettua muutamia nopeita hyökkäyksiä kohti ”Itäpäätyä”. Lahden piikissä Matheus Alves on vähintäänkin kohtalaisella painipäällä. Varttisatasen kohdalla tapahtuu sitten kummia. Inter iskee Lahden keskustaan. David Agbo uittaa viehettä Darren Smithille, joka on karkaamassa kahden Lahden puolustajan välistä. Lahden Arian Kabashi kopauttaa Smithiä sen verran jaloille, että Smith kaatuu eikä ehdi oman tikkinsä perään. Niinimäki antaa pelin jatkua ja oletettavasti katsoakseen hyödyn. Pallo lähtee Marin Ljubicin torjunnasta kierimään kohti Bismark Ampofoa. Vihellys halkoo ilmaa juuri ennen kuin Ampofo tällää pallon maaliin. Sinänsä ihan validi maali viedään Interiltä taas vaihteeksi. Murphyn lain mukaisesti Smithin rankkarikin nousee länsipäädyn penkeille.Lahden peliin ilmaantuu jo melko varhaisessa vaiheessa ajanpeluun elementtejä. Interin junnuosastossa chänttäillään väliin melkoisella pieteetillä, mitä on mukava seurata. Diallo esittää ”vuoden koukun” pitkään palloon ja jättää vartijansa haromaan tyhjään. Sen jälkeen hän tökkää pallon Smithille, jonka chippaama pallo kierii uutuutta hohkavalla tekonurmella Lahden maaliin: 1-0 ja peliä on pelattu 40 minuuttia.

Lahti iskemässä vastaan

”Lisää tulee”, kajahtaa kannattajakatsomosta ja niin tuleekin. Diallo keinuttelee Lahden venettä ja palloon iskee vauhdilla Ampofo. Ampofon kuti on laskeutumassa kauniilla kaarella Lahden maalin, mutta Ljubic saa täpättyä pallon maalin yli. Tommi Jyry ei ilmeisesti ole liioin viehättänyt Lahden kaupungin charmista ja hän ehtii vielä tömäyttämään pelin ulkopuolella pallon taivaan tuuliin keltaisen kortin ja kumulatiivisesti pelikiellon arvoisesti ennen kuin siirrytään tauolle.

Taivas tummenee. Pilvet kestävät kuitenkin ilmanalan painon. Ei sada.

Toinen puoliaika lähtee varsin verkkaisella temmolla liikkeelle. Lahti ei varsinaisesti paina turbonappia pohjaan ja Interillekin vallitsevat olosuhteet vaikuttavat kelpaavaan. Hiljalleen Lahti löytää enemmän ja enemmän tilaa hyökkäyspelilleen. Inter ei oikein ehdi oman puolustuslinjansa edessä vieraiden iholle, mikä ei lupaa hyvää. Varoituslaukaus tulee Bubacar Djalolta, joka saa hetken hakea askelpaikkojaan ennen kuin sivaltaa kutinsa maalin yli. Tunnin kohdalla ei enää varoitella, vaan Julius Tauriainen pudottaa oikealta nätin keskityksen Interin puolustajien väliin, josta Alves pudottaa sen maaliin: 1-1.

Jarkko Wiss pistää vaihtorulettia pyörimään. Takaa spekuloidaan, että vaihdot sekoittavat Interin peliä, mutta tosiasiassa Inter saa heti lisää virtaa johtoihinsa. Ihan ei ehdi viinipullonkaan vertaa tiputella tavaraa tiimalasiin, kun Juuso Hämäläinen tekee niin sanotun johtajan tai kapteenin työn vääntämällä itsensä vasemmalta laidalta väkisin boksiin. Hämäläinen hakee boksin sisältä Matias Tammisen, joka laskee pienellä siirrolla punaisen maton Ampofolta lähtevän laukauksen alle: 2-1.

Inter sai vaihdoista virtaa peliinsä

Peliin itsessään ei sen suurempaa dramatiikkaa mahdu. Vaarantuntu tulee enimmäkseen Pietu Niinimäen melko herkässä olleesta korttikädestä ja tiukennetuista kannattajiin kohdistuvista pelin jälkeisistä turvatoimista. Inter voittaa ja pitää edelleen tähtäimessään yläloppusarjapaikkaa.

Ajatusten vaihtoa

Viini:  Rieslingin viileyttä sinimustassa illassa


PS: Kirjoittajan kovakantisiin tuotoksiin voit tutustua alla olevista linkeistä:Kirjat löytyvät todennäköisesti myös lähikirjastostasi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti