Sivut

sunnuntai 13. elokuuta 2023

FC Honka-FC Inter Turku: natisee mutta ei lahoa

Turussa ripsii vielä vettä. Helsingin valtatiellä pilvipeite jo ohenee ja yksittäisiä auringon säteitä pistelee sen läpi. Reissuremmimme palaa kertaalleen takaisin Veritakselle pelipaita -asioissa, jotka Turun sinimustalla puolella ovat viime aikoina olleet muutenkin framilla.  Ultraboyzin reissubussissa kokoonpanon julkaisu nostattaa puheensorinaa. Espossa pelataan tärkeistä pisteistä, kun FC Inter Turku jatkoi keikkakiertuettaan FC Hongan vieraaksi..

Ennenaikainen joulu - ei palautusoikeutta

Tapiolan Urheilupuiston rakennustelineisiin oli lisätty lautaa ja keltaiseen maaliinkin oli investoitu joko tänä- tai vähintäänkin viime vuonna. FC Inter Turku ottaa pallonhallinan. Se jauhaa pitkillä syöttösarjoilla peliään kohti FC Hongan maalia, mutta FC Honka pitää boksinsa keskustassa luukut kiinni eikä Inter ole ihan terävimmillään boksiin pyörähtävissä irtopalloissa. 

FC Honka iskee vastaan. Se saa hyvin vauhtia erityisesti oikealta laidalta starttaaviin hyökkäyksiin, joissa Clesio Bauque on paljon jakelijana. Ensimmäisistä hetkistä alkaen silmään pistää myös hassuttelutalo Vekkulaa muistuttava tuomarilinja, jossa ei yhtään tiedä, mitä seuraavan kulman takaa pomppaa vastaan.

FC Honka on hyökkäyksissään vaarallisempi. Se saa lennäteltyä sarjana vaarallisenoloisia palloja Interin maalille. Eetu Huuhtanen joutuu veskareista ensimmäisenä ottamaan peliin kunnolla kantaa, kun Dario Naamo tömäyttää voimakkaan kudin pienestä kulmasta. Tovin kuluttua tästä Dimitri Legbo koittaa tehdä Stavitskit, mutta Maksim Rudakov saa puhallettua takakulmaan putoavan lehden riman yli.

Puolisen tuntia se sitten ottaa, kun FC Honka löytää marjapaikan ensin puolustuksen edestä, josta Florian Krebs tökkää pallon mättään taakse Johannes Wurtzille, joka sijoittaa pallon Huuhtasen ohi: 1-0 ja Urheilupuiston laudat natisevat. Taistelupari tivaa, että eikö peli päätykään 0-3, jota olimme ounailleet, mutta 1-3 menee myös hyvänä kompromissina läpi.

FC Honka siirtyy 1-0 johtoon


1-0 tilanteessa siirrytään tauolle, jonka teemana vaikuttaa olevan lomien jälkeisen sunnuntain ja oluen nauttimisen tasapaino. Mukiin putoaa pari pitkää nakkia ja tuoppiin viljajuomaa.

FC Honka on toisen jakson alussa vahva. Ilmassa on väkevää toisen maalin auraa, mutta Inter kestää ja saa paremman otteen pelistä. Asiasta traagisen tekee se, että yksi Interin pidemmistä hyökkäyksistä päättyy kaksinkamppailuun, jossa Legbo laskeutuu nurmen pintaan. Sinänsä ihan normaalissa kaksinkamppailutilanteessa Petri Viljanen näkee kuitenkin kummituksia ja keltaisen kortin arvoisen rikkeen hyökkäävän pelaajan suorittamana. Legbolle kortti on toinen eli yhteensä punainen. Tuomaristo sotkee sinänsä hyvän pelin, mutta rahoja ei varmaan saa anoa takaisin?

Lisää kortteja


Inter saa muuttuneesta tilanteesta ja Jarkko Wissin vaihdoista sähköä peliinsä, mutta samaan aikaan FC Hongan pallolliselle pelille piirtyy lisää vihreää. Molemmat joukkueet saavat luotua puolittaisia paikkoja. Interillä Jussi Niska on pariin kertaan ilmailuhommissa, mutta pallot eivät putoa oikeille laskeutumisalustoille. Interin onneksi FC Honka paukuttaa palloa vastaiskujensa päätteeksi enimmäkseen mainoslautoihin. Tuomarilinja säilyy johdonmukaisen epäjohdonmukaisena. Sekä katsomossa että somen puolella nostetaan ihan aiheelliseeti kysymystä siitä, että miksi Lina Lehtovaara ja kumppanit eivät pääsee puhaltamaan Veikkausliiga -otteluita?

Loppusäpinää FC Hongan maalilla


Sinänsä rikkonaiseen toiseen puoliaikaan lisätään säästeliäät kolme minuuttia lisäaikaa. Huuhtanenkin pääsee FC Hongan boksiin väijymään tasoitusta, mutta piippuun jää. 

Viini: viljakiljua


PS: Kirjoittajan kovakantisiin tuotoksiin voit tutustua alla olevista linkeistä:Kirjat löytyvät todennäköisesti myös lähikirjastostasi!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti